Her gün izole kol çalışmak ?

her gün izole kol çalışmanın herhangi bir zararı varmı overtraining riski olduğu söyleniyor fakat dün kaldırdığım ağırlıkları bugünde hiç bir ağrı hissetmeden kaldırabiliyorum yeterli uyku ve yeterli protein alımını sağlamama rağmen kol kaslarını çok sık çalıştığım için küçülme ihtimali varmı ?

Her günden kastım antrenman yaptığım 4 gün (PZT-ÇARŞ-PERŞ-CMT) her antrenman bitiminde 3 set ön kol ve arka kol çalışıyorum.

her gün izole kol çalışmanın herhangi bir zararı varmı overtraining riski olduğu söyleniyor fakat dün kaldırdığım ağırlıkları bugünde hiç bir ağrı hissetmeden kaldırabiliyorum yeterli uyku ve yeterli protein alımını sağlamama rağmen kol kaslarını çok sık çalıştığım için küçülme ihtimali varmı ?

Her günden kastım antrenman yaptığım 4 gün (PZT-ÇARŞ-PERŞ-CMT) her antrenman bitiminde 3 set ön kol ve arka kol çalışıyorum.
Tek bölgeyle overtraining olmak zor,sorun overtraining değil kasın kendini onaracak süreyi bulamaması en az 1 gün beklemen gerek.

Her gün demiş ama açıklamadan anladığım aralarda 1 gün var.
aslında çarş perşembe ardı ardına geldiği için her gün yapmakla aynı yola çıkıyor sonuçta ikisindede dinlenme süresi 1 gün[DOUBLEPOST=1594987196][/DOUBLEPOST]
Tek bölgeyle overtraining olmak zor,sorun overtraining değil kasın kendini onaracak süreyi bulamaması en az 1 gün beklemen gerek.
küçük kas grubu olduğu için onarım süresinin daha hızlı olacağını varsayıyorum ve ardı sıra gelen antrenmanların arasında zaten 24 saat gibi bir süre oluyor benim asıl sormak istediğim kasta küçülme olup olmayacağı

Kası ev gibi düşün sen gelip bu evi antremanda yikiyorsun daha sonra protein karbo alın bunlar malzemeniz bana daha büyük bir ev yapın diyorsun

Eğer ev tamamlanmadan tekrar gelip yikarsan olmaz önce tamamlansin daha sonra gelip yıkar bana daha büyük yapın dersin.

Antremanda verdiğin hasar da önemli evin tamamını yikarsan insaat daha uzun sürecektir yani daha çok dinlenmen gerekecek.

Genelde küçük kas 36-48 saatte tamamlanıyor ama bu beslenmene, antremanda kasa verdiğin hasara göre değişiyor

Yok ben işçilere doping veririm ( steroid ) dersen durum değişir :)

Back
Yukarı