Eğer hoca nezaretinde programlı şekilde veya forumdan bulduğun başlangıç programlarıyla evde veya salonda çalışıyorsan barfiksi sadece sırt antrenmanlarında ilk sıradaki temel haraket olarak yapılması daha iyi olur, Çünkü iyi ve doğru yapılırsa sırt için en çok geliştiren haraketlerin başında gelir, sırt derken koltuk altı yani kanatta dahil oluyor. Eğer ağırlık çalışılmıyorsa sadece evde vücut ağırlığıyla çalışılıyorsa gün aşırı olması daha iyi.
Evet bu dediğin bir filmde vardı, Centaur söylemese anlamayacaktım.omuzları arkaya verip bacakları öne alarak yani önden göğüs yukarıya bakarak yaparsak sırta vurur mu? Ben böyle olacağını düşünerek dediğim gibi yapıyorum. Umarım anlatabilmişimdir...
-Bu seviyene bağlı bir durum.Eğer tek seferde ancak 3 barfix çekiyorsan hergün 10 tane yeterli olabilir.Ancak bu sayı 5,6 vs. ise 10 tane az olacaktır.barfiksi de belli aralıklarla mı çekmeliyiz? vücudu dinlendirerek 1 er gün arayla mı mesela?
yoksa her gün 10 tane çeksem iyi olur mu?
-İkinci öneride acaba ''kas oluşumunu sınırlandırır'' derken,kasıt; overtraining mi?Bence hergün 10 barfixle olacak birşey değil bu..Ayrıca kendi ağırlığınla yapılan egzersizler,bence ağırlık kullanılanlardan overtraining açısından farklı.her gün on tane barfiks çekmenın vücuduna ve duruşuna yararlı olacağını düşünüyorum..
ama aynı zamanda kas oluşumunu snırlandırır..yanı sırt kasların hacimli durmaz.2günde bir birden farklı hareketle çalışmanı uygularsan daha kaslı bir görünüm yakalayabilirsin!
onun yerine haftada 1 kez 10*7 yap. aralarda 1 dk dinlen.