Hipertrofinin 3 çeşidi

Sizce hangi metod?

• Total voters
    17
1RM'ini bulup yüzde 77-80 i ile 5×5 yapman iyi olabilir. Yüzde 85-90 ile ucu ucuna 5×5 yaparsan sinir sistemin çok yorulur ağırlık eklemek de kolay olmaz. Genelde 5×5 antremanlarinda son setlerde zorlanma oluyor örneğin ilk set 5 tekrar yapılıyor ama iki üç tekrar daha yapılabilecek durumda olunuyor. Son setlerde ucu ucuna 5 tekrar geliyor. Ilk setten çok ucu ucuna yapıyorsan sinir sistemin çok yorulur,agirlik eklemek de zor olur, sakatlık riski de fazla olur. Nacizane tavsiyem
Anladim ozaman 1 rm mi bulayim zaten dunku antrenmanimda birazda kaygi vardi cikartamam diye 75 kilo girdim 5 tekrar rahat çıktı daha sonra ilk 4 seti yardimsiz 5 cikardim daha sonra sonuncu setide 90 kilo 4 tekrar cikartmaya baktim tabi birazda korkuyla yardim aldim yardim almasam 3 tekrar çıkarmış

Bildirim gelmedi bana tesadüf eseri gördüm konuyu :) @respect2us.23 a katılıyorum tamamen bench press'de negatife falan çok gerek yok bence. Aslında sabah bu konuya yorum yazacaktim ama @respect2us.23 zaten yazacağım seyleri yazdığı için yazmamıştim. Su adam gibi yapmak da yanlış ama :D

Bu gayet güzel kollarini kilitlememesi dışında. Aslında kilitlemede tricepsler çalıştığı için prolardan da kilitlemeyenler var

Cok negatife konsantre olunursa ağırlıkdan feragat etmeek gerekiyor bence gerek yok. Kontrollü bir şekilde indirip patlayıcı şekilde kaldırmak en iyisi bence bench press'te.

Onun dışında hipertrofi icin 3 mekanizma konusunda pump bana pek yararlı gelmiyor ama düşük tekrarlı güç setleri ile 8-12 tekrarli setler hipertrofi icin en iyi mekanizma bence. Yılın beyleri ayları kuvvet çalışıp sonra 8-12 tekrarli vücut geliştirme stiliyle çalışmak yararli olabilir. Güç antremanlari ile de progresif overload sağlanabilir aslında ağırlığı haftadan haftaya artırmak kasitsa ama hipertrofi icin en optimal volum 8-12 tekrarlik setlerle sağlandığı söyleniyor.
la kimsede yardım etmiyo ben oturduğum yerden ekrana el atmaya yeltendim

Back
Yukarı