Hobbit:Beklenmedik Yolculuk (14 Aralık 2012)

aga bende gittim cumartesi günü izlemeye deger yaklasık 3saati imax 3d tr dublaj girdim ama 3d sahneler fazla farkettirmedi normalle farkı yoktu ama film kaliteli izleebilirsiniz tavsie 2.ci film 13 aralık 2013 3 cü filmşi 18 temmuz 2014 te çkck:D

Abim izlemeye çalışmış bu gün kendisi sinemayı seven ve epey değer veren biridir ki ilk defa filmin bitmesini beklememiş ben ona güvenip bu haftalık hakkımı Jack Reacherden yana kullanıcam.

Filmler arasında Fantastik tip filmlerde en büyük dünyaya damgasını vuran bu filmin 3 lemesinden sonra devamıda iyiydi hatta bence çok çok eğlenceliydi ama herkesin kişisel görüşü olabilir.Kimsenin görüşünü bence biraz filme karşı aşağılayıcı görmeyin film bana göre mükemmel mesela sizede görede öyledir diğerlerini boşverin.

Filmden biraz önce geldim.Öncelikle 3'e bölünmesi tamamen zorlama ve para odaklı olmuş.Son filmi ejderha ile olan mücadeleye ayıracaklar orası aşikar.Çok zorlama ve uzatmaya yönelik sahneler vardı.Hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

Konu olarak 5
görsellik 9
Ses 9
3d 8
Efektler 8
Bence konu odaklı düşünmezsek muhteşemdi

Eklemeyi unuttum 3d izledim ve ertesi gün boyu baş ağrısı çektim
48 kare çekilmesiyle ilgili olabilir

Filmi beğenmeyenleri anlayamadım 2-3 kere daha izlerim gene aynı zevki alırım kesinlikle 10 numara film valla benim "en az" lotr serisi kadar hoşuma gitti büyük ihtimal 2. 3. film daha da güzel olacak.

Ayrıca kesinlikle son zamanların en iyi fantastik filmi.

The Hobbit Beklenmedik Yolculuk İnceleme

Film ilk haftasonunda 84,7 milyon dolar kazandı...

Ülkemizde geçtiğimiz Cuma vizyona giren Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) ABD'de Aralık ayının gişe rekorunu kırdı. İlk gününde 37.5 milyon dolar kazanan film, haftasonunu 84,7 milyon dolarla kapattı.

Tüm dünyada aynı anda vizyona giren film ABD dışında da gişeden mutlu ayrılmayı başardı. Yurtdışında üç günde 57 milyon dolar kazanan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk toplamda 94.5 milyon dolar kazandı.

Yönetmen Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi kadrosundan Ian McKellen, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Elijah Wood ve Andy Serkis'i de kadrosuna dahil ettiği üçlemenin ilk filmi Yüzüklerin Efendisi'nden 60 yıl öncesini ve Martin Freeman'ın canlandırdığı Bilbo Baggins ile 13 cücenin Orta Dünya'da Ejderha Smaug'a karşı

Sabah.com

Tolkien'in, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı olarak da görülen Hobbit'ten, üçlemenin yönetmeni Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanan üç filmlik Hobbit macerasının ilk bölümü olan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk/The Hobbit: An Unexpected Journey ile bu sefer Bilbo Baggins'in gençliğine gidiyoruz.
Bilbo huzurlu Hobbit toprakları olan The Shire'da yaşarken bir gün büyücü Gandalf aniden ortaya çıkar ve baş kahramanımız Bilbo kendisini efsanevi savaşçı Thorin tarafından yönetilen 13 cücelik maceracı bir grupta buluverir. Ejder Smaug’dan Erebor’un kayıp Cüce Krallığı’nı geri almak için çıktıkları bu yolculukta çirkin Goblinler, Orklar, öldürücü Warglar, Dev Örümcekler ve Büyücülerle dolu yollardan geçeceklerdir...
Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden tanıdığımız Ian McKellen, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Orlando Bloom ve Andy Serkis'i yeniden seyredeceğimiz filmde onlara Richard Armitage, John Bell, Luke Evans, Ryan Gage, Evangeline Lilly, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, Jeffrey Thomas ve Aidan Turner gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu da eşlik ediyor. Filmin senaryosunda ise yönetmen Peter Jackson'ın yanı sıra Fran Walsh, Philippa Boyens ve Guillermo del Toro'nun imzası var.

beyazperde.com

FRAGMAN:http: //www.youtube.com/watch?v=G0k3kHtyoqc

IMDB Puanı:8.5

Fragmandaki şarkı https://www.youtube.com/watch?v=7tOo2OMUhB8

Şarkının sözleri:

Misty Mountains:

Far over the misty mountains cold
To dungeons deep and caverns old
We must away ere break of day
To seek the pale enchanted gold.
The dwarves of yore made mightly spells,
While hammers fell like ringing bells
In places deep, where dark things sleep,
In hollow halls beneath the fells.

For ancient king and elvish lord
There many a gleaming golden hoard
They shaped and wrought, and light they caught
To hide in gems on hilt of sward.
On silver necklaces they strung
The flowering stars, on crowns they hung
The dragon-fire, in twisted wire
They meshed the light of moon and sun.
Far over the misty mountains cold
To dungeouns deep and caverns old
We must away, ere break of day,
To claim our long-forgotten gold.

3D gözlükle izledim ve ertesi gün boyu başım ağırdı
acaba bu 48 kare çekilmesinden mi kaynaklı yoksa 3 saat sürmesindenmi kaynaklı (yaklaşık) bilemedim
ama değdi valla

Öncelikle kitap serisini bitirmemizi öneriyorlar...
Seriyi okuyan varsa görüşlerini bildirebilir mi?

Öncelikle kitap serisini bitirmemizi öneriyorlar...
Seriyi okuyan varsa görüşlerini bildirebilir mi?

Kitap seri şeklinde değil öncelikle. Hobbit adında tek bir kitap var Tolkein tarafından 1937'de yazılan. Kesinlikle okunmalı, harika bir eser. Zaten nasıl bittiğini anlamıyorsunuz, o kadar akıcı. :)

hobbit kitabına Yüzüklerin Efendisi kitaplarının başlangıcı denilmekte. O yüzden seri dedim...

Soruyu şu şekilde sorayım; Yüzüklerin Efendisi serisini okuyan var mı? Varsa görüşlerini alabilir miyim?

Back
Yukarı