Hocam Deadlift yapmama karışıyor

Merhaba herkese öncelikle 15 yaşındayım fitnessa yeni başladım 2-3 hafta gibi oldu ben deadlift egzersizini çok seviyorum fakat salonda ki hocam benim deadlift yapmama karışıyor çok aceleci davranıyosun 1 ayından sonra yaparsın diyor sizce napmalıyım çok hevesliyim harakete karşı çok seviyorum bir zararı varmıdır yapmam konusunda cevaplarsanız sevinirim

şu milletteki deadlift sevgisi nedir anlamadım gitti hemen spora başlayan 100 kg deadlift kaldırmaya çalışıyor bu kilo lafı sana değil soran kardeşim

şu milletteki deadlift sevgisi nedir anlamadım gitti hemen spora başlayan 100 kg deadlift kaldırmaya çalışıyor bu kilo lafı sana değil soran kardeşim
Bende bilmiyorum ya çok zevkli geliyor harbi ama fazla ağır çalışmıyorum zaten yeni başladığım için ama çok eğlenceli ve baya yararlı bir egzersiz

Merhaba herkese öncelikle 15 yaşındayım fitnessa yeni başladım 2-3 hafta gibi oldu ben deadlift egzersizini çok seviyorum fakat salonda ki hocam benim deadlift yapmama karışıyor çok aceleci davranıyosun 1 ayından sonra yaparsın diyor sizce napmalıyım çok hevesliyim harakete karşı çok seviyorum bir zararı varmıdır yapmam konusunda cevaplarsanız sevinirim
Hocanın kıymetini bil, sana önem verip engelliyor. Deadlift hakikatten profosonel bir harekettir. Acemi birisi için tabiki zararı var. Yaparsın yaparsın birşey olmaz. Bir kaç ay sonra gaza gelip kendini zorlarken ağır bir kiloda başına gelebilecekler, bel fıtığı, bel kayması, bel kırılması, faset eklem zedelenmesiyle başlar sonu nereye kadar gider bilmem, ha birde biceps tendonu yırtılması ile tansiyon ve şeker oynamaları var. Hocan izin verince yaparsın, yapmasını bilene faydalı; bilmeyene çok zararlı bir harekettir.

Benimle spora başlayan hiç kimseye ilk 1-2 ay deadlift yaptırmıyorum.Özellikle bu kişi daha önce hiç spor yapmamış biriyse.
Scapula kontrolü,hinge tekniği,hamstring esnekliği,sırt sıkılığı,quadriceps ve erector kuvveti vs. kazanana kadar conv.-sumo deadlift iyi bir tercih olmayacaktır.
Block pulls
Rack pulls
RDL-barbell dumbell kettebel
Goblet-Front Squat
Row-barbell seated
Farmer’s Carry türevleri
Bu ve benzeri hareketler ile 3-4 ay geçirdikten sonra emin ol çok daha güçlü ve güvenli başlarsın deadlifte.

Back
Yukarı