hocam ve forumdaki farklar...
herkese merhabalar...
benim sıkıntılarım da benzer olduğu için burdan devam etmek istedim...
benim de salona giderkenki ilk amacım 8-10 kilo fazlamdan kurtulmaktı...göbek bel bölgemde fazlalıklar var...bunun yanında kol olmuz bilekler de çok ince...salondaki 2. haftamdayım...forumda okuduğum şeylerle programım arasındaki farklar biraz kafamı karıştırdı.
2 saat süren programımımı şöyle özetleyebilirim :
15 dk yürüme/koşu
15 dk bisiklet
10 dk twister
3*100 adet kolu yana doğru indirme
crunch 25*4
3*100 adet sopa çevirme
15*3 sırtüstü bacağı paralel şekilde kaldırma
4*10 şeklinde 10-15 kg
bench press
butterfly
lat pulldown (15)
lateral
barbell curl
triceps pushdowns (15)
anladığım kadarıyla ilk bölüm cardio, göbek ve bel için..ikinci bölüm ise vg ile tanışma niteliğinde....
tereddüdlerim:
cardio ile vg aynı anda yapılmaz denmiş.....hatta sayın flexor yeni başlayanlara 3 ay cardio yapmasın demiş..ben ikisini de yapıyorum..kilo vermem gerek..
sopa çevirme twister hareketleri gereksizdir denmiş.....çünkü bölgesel yağ yakımı yoktur..salonda birkaç kişi özellikle ben sopa çevirirken bu hareket çok önemli dedi...benim bel bölgemin kalın olmasından sanırım...
yeni başlayanlar 1 gün gidip 1 gitmesin denmiş.....ben 3 gün gidip 1 gün dinleniyorum..3 gün arka arkaya bu hareketleri yapıyorum..
önce vg hareketleri sonra cardio yapılması doğruymuş ama ben tam tersini yapıyorum...
sorularım ise tereddüdlerden kaynaklı ;
ben ne tam cardio ne de tam vg yapmıyorum diye düşünüyorum..ikisini de hafif şekide yaptığımdan ikisini bir arada yürütebilirim gibi ama siz ne dersiniz??
3 gün arka arkaya yukarıdaki vg hareketlerini yapmam sakıncalı mı?? yoksa zaten sadece 6 hareket yapıosun...yapabilirsin mi dersiniz?? en azından vg hareketlerini 1 gün yap 1 gün yapma mı dersiniz??
sopa çevirme yana eğilme twisterı bırakmalı mıyım?? bunlar gereksiz hareketler midir....
boş olduğumdan dolayı vaktim bol...bu programdan şikayetçi değilim ama yanlış bi şey yapmak da istemem...
teşşekürler...sağlık ve sporla kalın