bu toplumun iki kırılma noktası var...biri din diğeri cinsellik...bunlardan biri sözkonusu olduğunda her ne hikmetse esen rüzgara derin bir nefesle yön vermeye çabalıyoruz...demin ayaz ve resimleri başlığındaki mesajlarını okudum resimlerini gördüm orda.. az buçuk bi fikir sahibi oldum senin hakkında....ve daha rahat empati kurabileceğimi düşünerek bir ilave yapmayı istedim önceki yorumumdan bağımsız,başlığına....verdiğin cevaplara baktığımda gayet mantıklı düşünen etkili kelimeler kullanan birini gördüm hatta sonraki mesajlarını okuduğumda cevabı bile baştan beri bilen birini..aklıma geçen sene arkadaşımın masasındaki bi makalede tesadüfen gördüğüm ama unutamadığım bi söz geldi...burda paylaşmak istiyorum...şöle bi benzetme vardı:kelimeler bir elbise gibidir..askıdayken sadece sade bi kumaş...üzerinde kişiyle kimlik bulan;etkisini duruşundan alan bi kumaş...o şahıs bu mesajlarını seni tanımadan burdan herhangi bir üye gibi okusaydı değil senle arkadaş olmak selamlaşmakta bile çekinceler taşırdı...umarım mesajım yanlış anlaşılmaz..saygılar...
Acikcasi sexist soylemlere karsiyim. Tamam, dunyaya hic birimiz esit gelmiyoruz ama esit gelmiyoruz diye de bizden olmayani hor gormek, asagilamak, ne Muslumanlikta ne de baska bir dunyevi goruste hos karsilanmaz. Mevlana "ne olursan ol, gel" derken de hosgorunun onemini ne guzel vurgulamis oysa! Rahatsiz olmak en dogal hakkiniz, ama farkindamisiniz bilmiyorum siz bir cemiyette yasiyorsaniz, isteyerek ya da istemeyerek sosyal bir kontrata imza atiyorsunuz. Bu kontratta da hirlisi, hirsizi, escinseli, katili hepsi ile birlikte yasamayi kabul ediyorsunuz. Bu sebeple "gitsinler!" gibi bir soylemi yersiz buluyorum. Eger sizi birebir irrite edecek bir durum olusursa, o zaman tabi ki tepkinizi koyacaksiniz, sonucta kimsenin sizin yasam alaniniza girmeye hakki yok. Cok klise olmakla birlikte, bizim ozgurlugumuz baskasininkinin basladigi yere kadar gercekten.
Medya'nin fisfislemesi konusunda SEHZADE'ye hak veriyorum, ama medya neleri fisfislemiyor ki! Medya'nin bu konudaki tutumu bence tamamen ayri bir baslik altinda incelenmeli. Kendi fikrimi son bir ornekle pekistirmek istiyorum. Benim gozumde terazinin kenarina hafifce bastirip peynirin fiyatini sisiren bakkal, namusuyla kirtasiyecide calisan escinsel bir elemandan cok daha kalitesizdir.
SEHZADE sen beni yanlis anlamissin. Ben homeseksuelligi tesvik etmek icin Mevlana'yi ornek gostermedim. Evrensel bir deger olan Mevlana'nin hosgoru konusunda ne kadar hassas oldugunu belirtmek icin alinti yaptim, eksik yaptigim icin de kusura bakma, dogrusu kullanildigi konteks icinde kullanmaktir. Ama inan manipulasyon derdim olsa, baska seyler soylerdim Mevlanadan once. Su anda tam olarak savunmaci bir tutum icinde oldugun icin tartismayi uzatmayi anlamsiz buluyorum. Zaten sana katildigim noktalari da belirttim. Onceki mesajimda sectigim kelimleri de kimseyi kirmamak icin son derece ozenerek sectim. Hassasliktan bahsediyorsak konu kadar uslubumuzda da hassas olmaliyiz diye dusunuyorum. Bakteri, hastalik, patolojik, ahlak yikimi gibi kelimeler bu kadar kolay kullanilmamali. Deger yargilarimiz farkli olabilir, ama bu benim yanlis oldugumu gostermez. Bakkal ornegini sunun icin verdim. Bence insanlarin cinsel tercihlerinden daha onemli deger yargilari var. Bizim toplumumuzda her yerde surekli gordugumuz yalancilik, riyakarlik, kaytarma/tembellik, rusvet alma, ayak kaydirma,Yanılıyorsun kardeşim işte, senin dediğin gibi değil. İlk önce şunu demek istiyorum ben kesinlikle tarikatçı,uç noktada islamı yaşayan,kendim gibi düşünmeyenleri dışlayan biri değilim.Bilakis yeniliğe açık, kendi çapımda kendimi eğitmeye çalışıyorum.Sen Mevlanayı örnek vermişsin ama yine yanılıyorsun ne olursan ol gel derken hoş görüyü ne maksatla kullanmış ve eksik söylüyorsun ''Ne Olursan OL Gel İster 1000 Kere Tövbe Etmişsen Yine Gel'' diyor Mevlana hazretleri.Yani tövbeye çağırıyor yaptıklarından pişman olması ve arınması için çağırıyor.Öyle kuru kuru hogörü için çağırmıyor.Kimseyi yalan yanlış bilmeden işimize geldiği gibi yönlendirmeyelim.Sonra gay değil kim olursa olsun Mevlana hazretlerinin çağrısı gibi tövbe edeceklerse vede geçmişlerini silecklerse ona bişey diyemem.Yani burda Mevlanayı kullanıpta gayliği teşvik etmeyelim.Sonra demişsinki ''Benim gozumde terazinin kenarina hafifce bastirip peynirin fiyatini sisiren bakkal, namusuyla kirtasiyecide calisan escinsel bir elemandan cok daha kalitesizdir.''İşte yanılıyorsun yine yanıldın peynirin fiyatını şişirmek için parmağıyla basan bakkal senden benden ancak 10 kuruş 20 kuruş çalabilir.Sana bana zararı paradan başka bişey olamaz (kesinlikle tasvip etmiyorum sadece bişeyi vurgulamaya çalışıyorum ltf. saptırılmasın) ama öte yandan bir gay toplumda bazı ahlak dışı yaşantıları ve yıkılmıyacak sandığımız değerleri yıkmakta yapı taşı olarak toplumumuzun içinde bakteri gibi yaşamaktadır.Sizin oğlunuz olsa ve önünüze 2 seneçek koysalar hırsızlık mı yapsın derdiniz gay mi olsun derdini? Bana bunun cevabını verebilirmisin?
Kim ne yapmak istiyorsa yapabilir !!!! Kimsenin görmedi yerde ne yaparsa yapsın ama bana gayliği savunamazsınız.Burda bu forumda 14 yaşındaki bir gençte bunları okuyor 47 yaşındaki bir adamda.Streoid konusunda hassas olunduğu kadar lütfen bu konuda da hassas olunmasını istiyorum.Yanlış mesajlar vermeyin kötü örnek oluyorsunuz.Gay olmak testo çaktırmaya deca çaktırmaya benzemiyor.Toplumda bu gibi şeylerin konuşulması zaten zaman içerisinde konuyu meşruaştırıyor.Lütfen hassas olalım.