Hurafeler

RaPPeRuA

Üye
Hurafe 1) Göbek kısmına folyo bağlarsanız incelme artar.[Üniversitedeki arkadaşlardan duyduğum bir hurafe. Bilgili olduklarını düşünmüyorum]

Hurafe 2) Ağırlık antrenmanı sonrası bisiklete binmek , çalıştrdığınız kaslarınızın üstündeki yağları yakar[Tekrar üniversitede bir arkadaştan duyduğum, sözde vücut geliştirme yarışmasına hazırlanan bir abiden duyulan öneri]

Doğruluğu yanlışlığı hakkında fikir yürütebilecek olan varmıdır?

folyo baglamak naylon baglamak vs vs bircok örnek var bu konuda yag yakma ve kilo vermeyle hicbir alakası yok bunların sadece ter atarsınız su icersenisde geri alırsınız emek vermeden oturdugumuz yerden kilo verilmez

agırlık antr sonrası bisiklete binmek yüzmek kosmak yürümek vs cardio dur yag yakımının devamını saglar

Ağırlık İdmanından Sonra Cardio Yapılmıyor Bildiğim KAdarıyla Flexor Hocamızda Detaylı Acıklama Yapmıstı Yapılmaması Gerektiğiyle ilgili ..

1 numara kesin ve kesin hurafe.

2 numara ise kismen dogru.

Buyuk tartismalar devam etmekle birlikte. Ayni seansta cardio ve agirlik yapilmasi gerekliyse agirlik sonrasi bir miktar karbo alarak cardioya devam etmenin en saglikli yontem oldugu son donem one cikan gorustur. Bu noktada agirlik idman sonrasi cardio yag yakar ancak agirlik idmaninda calisilan bolgenin yaglarini yakar yanlis :)

2. numaraya katılmıyorum, o kadar ağırlık calıstıktan sonra ki biliyorsunuz kaslar idman sırasında yıkıma ugrar, agırlık ıdmanın biter, üstüne birde kardıyo yaparsan daha da kötü olur. hem zamandan da kaybedersın. kardıyo yapılacaksa ant oncesı yapılması daha uygun

antreman öncesi kardiyo asıl dediğin olayı yapar antremanda kortizol salgılanır kardiyoya geçmeden insülin salgılatılıp kortizol kesilirş sonra kardiyo yaparak kas glikojen depolarından değilde yağlardan harcanmayı sağlar. yğa yakımı için en ideali antreman sonrası kardiyo hacim için ayrı günlerde hiç bi şekilde antreman öncesi kardiyo iyi değildir

2. numaraya katılmıyorum, o kadar ağırlık calıstıktan sonra ki biliyorsunuz kaslar idman sırasında yıkıma ugrar, agırlık ıdmanın biter, üstüne birde kardıyo yaparsan daha da kötü olur. hem zamandan da kaybedersın. kardıyo yapılacaksa ant oncesı yapılması daha uygun

Kesinlikle olayı yanlış anlamışsın.

Kardiyo için en iyi zaman antrenmdan farklı biraz zaman diliminde yapılandır.
Şayet vakit yoksa antrenmandan sonra yapılmalı.

Yazdıklarınız cok mantıklı henuz dıyetın basında bunu ögrenmem iyi oldu ikinize de çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
folyo baglamak dümendir.Fakat korse gibi bişi sararsanız daha fazla terlersiniz dolayısıyla yaktıgınız yağ daha fazla olur.Belki onlarda bunu kastedmiştir.

Agırlık antremanı sonrası kardiyo sorusuna gelirsek bence gerek yok vücut ısındıktan sonra 40 dk içinde maximuma ulasıyor ve sonrasında azalıyor diye biliyorum bu yüzden gerek görmüyorum

bu bel kısmına sarmak işini ben denemiştim ama termal kemerle denedim 15 dakkika koşu bandında hız 8-8.4 civarlarında yürüme 10 dakkika bisiklet çevirme yapıp sonuç olarak 1 ayda 4 cm inceldi bel kısmım

.Fakat korse gibi bişi sararsanız daha fazla terlersiniz dolayısıyla yaktıgınız yağ daha fazla olur.Belki onlarda bunu kastedmiştir

Daha fazla terlemek ile daha fazla yag yakmak arasinda ne tur bir dogru oranti kurdunuz anlayamadim.

Terlemek fizyolojiktir yag yakmak ise kimyasal

15 dakkika koşu ile 10 dakkika bisiklet cevirirek daha önce 4 cm verememiştim şuanda bile kemersiz 1 aydan beri 25 dakkika yapıyorum dediklerimi 1 cm incelmişim ancak kemersiz
kemerle korseyle yağ yakma yok ama bölgesel sıkılaşma oluyor kanımca

Son düzenleme:
emre a35
Vücudun yağ yakış hızı sadece yaptığın cardio ya göre belirlenemez ki.Vücudun bu dönemde su tutmuş da olabilir.
Ayrıca her dönem aynı miktarda yağ yakamazsın dalgalanmalar mutlaka olur.
O kemere çok fazla umut bağlama derim hiç etkisi yok.
Başarılar.

Back
Yukarı