Bu alet yoksa leg curl aletinde benzer etkiyi sağlar.Tabii ki hyperextension sehpasında olduğu kadar çok yatılıp kalkılmıyor ama yine çok etkili olur.
Tarif etmeme gerek var mı bilmiyorum, leg curl aleti önce bacak için ayarlanır. Sonra yüksek ağırlık takılır sonra da ters yat kalk yapılır, elleri arkada, belde tutmak daha iyidir. Kafamızla ileri doğru bakmaya çalışmak yerine ayaktaymış gibi düz tutarak inip kalkmalıyız. Ben eskiden alışkanlıkla ileri bakmaya çalışarak inip kalkardım sonra bunu yanlış olduğunu öğrendik kafamı ne öne eğiyorum ne ileri bakmaya çalışıyorum. Doğrusu budur.
Leg curl aletinin sehpası yatmaya uygun değilse (bazıları öyle oluyor), normal bir sehpaya bel boşta kalacak şekilde yüz üstü yatıp bu hareketi yapabilrsiniz. Tabi bunun için bacaklarınızı tutacak bir yardımcı lazım. Bir de tam istenildiği gibi olmuyor hareket. Ayrıca sehpa yeterince yumuşak olmazsa bacaklar ağrıyabiliyor. Ya da doğru yerleşmek güç olduğundan çoğunlukla hatalı yatıp hareketi yapınca bir süre sonra cinsel organın çevresinde baskıdan dolayı ağrı oluşabiliyor.
Benden bu kadar
Hiçbirini yapamıyorsanız, hiç bir imkanınız yoksa. Yatın yere yüz üstü elleri kulağınıza da değecek şekilde yanaklarınıza getirin (enseye değil) sonra çırpınan bir balık gibi aynı anda bacaklarınızı ve üst tarafınızı yukarı doğru kaldırmaya çalışın. Belinizi yerden kaldırmamaya dikkat edin. Hedef bölgenin çalıştığını hissedeceksiniz. Bu harekette de penis bölgtesi ağrıyor, kadınlar da bu sorun olmayabilir. Ama bu hareketi yerde, hele de sert bir zeminde 10-15 tekrarlı setler halinde yapmak bile penis bölgesinin acımasına sebep oluyor. Bunun da önlemini almayı unutmayın ama önlem almasanızda çok büyütülecek bir ağrı değil.
Bu hareketin adı nedir bilmiyorum ama ben buna SUDAN ÇIKMIŞ BALIK demeyi seviyorum