Insülin: Aynı gün hem kas inşaası hem de yağ yakımı nasıl yapılır?

En etkililerinden biri üzüm suyumudur peki üzüm kurusu da aynı etkiyi gösterir mi ? pratiklik açısından cezbedici geliyor...

Konu off topik oluyor biraz aslinda bu konular farkli baslikta konusuldu ama kuru meyvelerde yaslar gibi bir miktar lf barindirirlar ve sindirimleri daha uzun surer, biz ise idman sonrasi ilk 10 dakikada kortisol kesmeyi amacliyoruz.

İnsülün oranımızı nasıl artırıp nasıl düşürücez :D onuda bilseydik iyidi

İnsülün oranımızı nasıl artırıp nasıl düşürücez :D onuda bilseydik iyidi

Buna uygun bir beslenme programı da olsaydı herkes iyi bi şekilde yararlanırdı

İnsülin seviyesini düşük tutmak için;
Glisemik Index i düşük besinlere yönelmek
Karbonhidrat alırken yanında protein alımı da yapmak
Vitamin K - E içeren besinler tüketmek
Bol lifli besinleri diyetimize dahil etmek
Balık yağı Omega 3 desteği almak
Trans Yağlardan kaçınmak
Tarçın :)
Fruktoz tüketimini azaltmak
ve Antreman

İnsülin seviyesini yükseltmek için gerekenleri zaten arkadaşlar belirtmişler

İnsülin seviyesini düşük tutmak için;
Glisemik Index i düşük besinlere yönelmek
Karbonhidrat alırken yanında protein alımı da yapmak
Vitamin K - E içeren besinler tüketmek
Bol lifli besinleri diyetimize dahil etmek
Balık yağı Omega 3 desteği almak
Trans Yağlardan kaçınmak
Tarçın :)
Fruktoz tüketimini azaltmak
ve Antreman

İnsülin seviyesini yükseltmek için gerekenleri zaten arkadaşlar belirtmişler

Eklemede benden olsun yer elması tüketmek.

Bunları biliyoruz ama yinede teşekkürler benim amacım mesela 1 günlük beslenme programı herşey içinde sabah öğle akşam ara öğünler gibi örnekler neyse yinede sağolun.

Bu konuyu yeni gördüm o kadar dolaşmıştım halbuki dikkatimi çekmemiş demek :)
Yağ yakmak amacıyla diyete başladım bu makaleyi ve görüşlerinizi okuduktan sonra beslenmemde şöyle bir düzenlemeye gitmek istiyorum;
sabahları koşu yaptığım için yarım saat kadar insülini kısmam gerekiyor (burdan anladığım kadarıyla) o halde akşamki ağırlık antrenmanıma kadar insülini yükseltmemeliyim buraya kadar tamam.
Peki daha öncede söyledim yağ yakmayı amaçlayan bir diyet uyguluyorum ve şeker alımım sıfır, eğer ağırlık antrenmanından sonra insülini yükseltmemiz gerekiyorsa ve buda basit şekerlerle olmıyacaksa o zaman 1 tatlı kaşığı bal yada pekmez iş görür heralde ? Asıl sorum bu balın yada pekmezin yağ yakımama etki edip etmeyeceği?

Yag yakmak istiyorum! Eger yag yakmak istiyorsanız, bu durumda insulin seviyeniz minumum degerde olmalıdır. Her seyden önce, bir cok kisi, tum gun boyunca dusuk insulin seviyesine sahip olamaları gerektigine inanır. Eger antrenmanınızın sıradan olmasını istemiyorsanız, o halde aklıllıca bir stratejiye ihtiyacınız var demektir.

Eger kas buyumesi cok ilginizi cekmese bile, antrenmandan sonra insülin salgılamasını tetiklemeniz gerekir. Bu durum, antrenman sonrası baslayan katabolik sureci durdurur ve glukoz ve aminoasitleri kaslara yollar. Aksi taktirde kas kutlesi kaybeder ve yag yakımını zayıflatırsınız.

Sıska ve aynı zamanda yaglı gozukmek istemiyorsunuz degil mi? Kaslarına gerekli karbo ları vermezsen aynen o sekilde gozukeceksin.
Cok daha buyuk kas kutlesi insaa etmek istiyorsaniz, insulin seviyenizi gun
boyunca bir yada iki kez daha arttırın. Bunu ya antrenmandan önceki beslenme anında ve antrenmandan sonra ya da antrenmandan sonra 2 kez yapabilirsiniz. Yag yakımı icin de, gunun geriye kalan kısımlarında insulin seviyenizi dusuk tutmalısınız.

Yag yakimi istiyordum ama kas kaybida yasamadan. Simdi sadece idmandan sonra uzum veya dut pekmezli su creatin e gelincede (1 saat) proein tozu 3 dk sonrada proteinli yemek. tesekkurler kafama takilan sorularin cevabini buldum. idmandan sonra ve sabah kalkinca haric (pekmezli su. ) dusuk insulin seviyesi. yaklasik 1 yemek kasigi pekmez 64 kalori. Yazim hatalari e ddusuk cumleler icin ozur dilerim dokunmatik ve kucuk ekrandan bu kadar yazaildim.

Son düzenleme:
Antremandan sonra insülin seviyesindei mantık tamam, fakat antreman öncesi karbo almamız gerektiği de bir gerçek iyi bir antreman çıkarmak için antremandan öncede insülin seviyesini yükseltmiş olmuyor muyuz, gene bir dalgalanma olmuş oluyor .

Antremandan sonra insülin seviyesindei mantık tamam, fakat antreman öncesi karbo almamız gerektiği de bir gerçek iyi bir antreman çıkarmak için antremandan öncede insülin seviyesini yükseltmiş olmuyor muyuz, gene bir dalgalanma olmuş oluyor .
Antreman oncesi alacagain (2 saat once kadar) komplex karbo olmalidir. Boylece insulin seviyesi ve kan sekeri uzun surede salinimi beraber gerceklestiriler ve bu uzun soluklu olur. Insulin minimuma indiginde kompleks karbolarda, basit karbolar gibi kan sekeri dibi gormez hala insulinle basbasa bir egim izler. Basit karbo alirsanizi idman oncesi kan sekeri artisi cok hizli olur ancak dususu ise cok sert olup normal dip seviyenin bile altina duser. Bu da idmanda ani gucsuzluge neden olabilir.

Eklemede benden olsun yer elması tüketmek.

aranel arkadasımızın bahsettıgı insulin seviyesini düşük tutmak için gerekenleri çoğunu uyguluyorum ben,dunde sızınle beslenme programımı paylastıgım gıbı .bu son 1 ay da calısmama ragmen yag yakamamam canımı cok sıktı . haftaya cheatıng yapmayı dusunuyorum..
bırde sanırım yag yakımı ıcın antreman sonrası ınsulini tetiklememiz gerekiyor . okudugum kadarıyla uzum suyu bunun ıcın ıdeal .

1- pekı kapalı kutu olanlar uygunmudur ( cappy.dimes vs.) hangısını onerırsınız.

2- son olarak antremandan hemen sonra proteın tozu alıyorum . uzum suyunu ne kadar sure sonra ıcmem lazım ? proteınle bırlıktemı alayım yoksa belırlı bır sure once veya sonra mı ?

Son düzenleme:
aranel arkadasımızın bahsettıgı insulin seviyesini düşük tutmak için gerekenleri çoğunu uyguluyorum ben,dunde sızınle beslenme programımı paylastıgım gıbı .bu son 1 ay da calısmama ragmen yag yakamamam canımı cok sıktı . haftaya cheatıng yapmayı dusunuyorum..
bırde sanırım yag yakımı ıcın antreman sonrası ınsulini tetiklememiz gerekiyor . okudugum kadarıyla uzum suyu bunun ıcın ıdeal .

1- pekı kapalı kutu olanlar uygunmudur ( cappy.dimes vs.) hangısını onerırsınız.

2- son olarak antremandan hemen sonra proteın tozu alıyorum . uzum suyunu ne kadar sure sonra ıcmem lazım ? proteınle bırlıktemı alayım yoksa belırlı bır sure once veya sonra mı ?

Idman sonrasi insulin tetikleme yag yakimi ile alaakli degil katabolizmayi onleme kortizolu kesme ile alakalidir.

Bu da idman sonrasi ilk 10 dakika icinde yapilmalidir. Ister kapali ister acik , illa uzum suuy olmak zorunda degil, proteinle de olur.

Burdan cıkan sonuc antreman öncesi birleşik karbonhidratlar alacağız, antremandan hemen sonrada basıt karbonhidrat alacağız oluyor değilmi ?

Burdan cıkan sonuc antreman öncesi birleşik karbonhidratlar alacağız, antremandan hemen sonrada basıt karbonhidrat alacağız oluyor değilmi ?

Kabaca evet. Ancak yaglanmaya yatkinligi olanlar basit karbo olayina pek girmesinler yada cok kontrollu olabiliyorlarsa kalori noktasinda uygulasinlar derim.

"antrenman sonrası insülin düsmüs ve vücüt kortizol salgılamaya baslamıs vaziyette burada ant. üstüne glikoz almadan (insülini yükseltmeden) whey aldıgımızda vücüt bu proteini enerji olarak kullanır ve kaslara ihtiyacı olan proteini verememis oluruz."

bu dogrumudur yani antrenman sonrası direk su ile wheyini karıstırıp icen biri o proteinden hic bir fayda elde edemezmi ?
insülini yükseltmeden ictigimiz whey bi ise yaramaz mı ?

2. bi sorum daha olacak bcaa nın gorevini kaliteli bi sekilde yerine getirmesi icin insülin seviyesinin gereken yükseklikte olması lazım diye biliyorum , ben bcaa yı ant ortasında alıyorum antremanın ortalarında insülin belli bi seviyeye kadar düsmüs oluyor ve düsmeye devam edecek ant. sonuna kadar acaba yanlıs mı yapıyorum yani ant. sonunda uzum suyunu ictikten sonra bcaa ile wheyi aynı anda almak dahamı mantıklı . 2 sini birlikte alarak bobreklere gereginden fazla yüklenilmiş mi olur ?

Merhabalar.

Ben antrenmanımı akşam yapıyorum, akşama kadar yağ yakım diyeti uygulayıp akşam 1 paket çikolata ile insulin i çıldırtıp antrenmana girsem yararı olurmu?

Back
Yukarı