Isınma hakkında

Merhaba Haftaya pazartesi ege fitness ın yeni başlayanlar için olan programı ile başlayacağım spora ancak kafamda bazı soru işaretleri var o yüzden sormak istiyorum öncelikle spor salonun da ki hocam yardımcı olmuyor ona kalsa her spor salonuna geldiğimde 1 saat koşu bandı ve bitiş o yüzden tek başıma olacağım nasıl ısınacağımı vs bilmiyorum hareket formlarına da internetten biraz baktım düşük kilo ile formu öğrenene kadar yanlış yapsam bi sorun olur mu? ve Full boddy antremanı için nası bi ısınma yapmam gerekiyor sakatlanmamak içn? Onun dışında tavsiyelerinizi bekliyorum iyi günler

Selam . Isinmayi kafana fazla takma . 10 dakika en fazla kosu yaparsin tum vucud isinir . Hareketleri ogrenen kadar da zaten gelisme olur . Sen yeterdi basla bir an once . Gerisini zamanla cozersin

Selam . Isinmayi kafana fazla takma . 10 dakika en fazla kosu yaparsin tum vucud isinir . Hareketleri ogrenen kadar da zaten gelisme olur . Sen yeterdi basla bir an once . Gerisini zamanla cozersin
Isınmayı kafana takma olabilecek en büyük yanlışlardan biridir. Isınma ve soğuma idman kadar önemlidir.

ısınma olmadan olmaz. ısınma olmadan sakatlanabilir, gelişme yavaşlayabilir hatta eklemlerinden hastalanabilirsin.

Isınmanın önemli olduğunu araştırma sonuuc öğrendim ancak nasıl bir şey yapmam lazım ki hem gelişim acısından hem de sakatlanma ma acısından verimli olsun

tüm vücut çalışacaksan jumping jack egzersiziyle ısınmanı tavsiye ederim. 5 dakika onu yapsan, 3-5 dakika da ip atlasan tüm eklemlerin ısınır. ilk setini de hayvani ağırlıklarla girmeyerek ekstra önlem güvencesi de sağlayabilirsin :)

Back
Yukarı