Metformin hakkında tecrübelerini alabilir miyim ? Antrenmanda performans artışı sağlıyor mu ?
metformini üzerimde 4 farklı şekilde denedim ;
basit karbonhidrat tüketince hiç bir yan etki olmadı, bunlar dondurma, çikolata gibi besinlerdi
kompleks karb ile denediğimde bilinçte problemler oldu, saçmalama gibi etkiler gösteri
0 karb yani şuanki gibi beslendim ve ilk kullandığımda çok fazla yan etki gösterdi, uyku,bilinç karmaşası,zor karar verme,sarhoşluk,ne dediğini tam olarak idrak edememe
insulini yükseltici tatlandırıcı besinlerle tükettim her hangi bir etkiyle karşılaşmadım
şuanda sanırım vücudum alıştı ve sabahtan beri yaklaşık 1000-1250 mg metformin kullandım her hangi bir yan etki görmedim.gördüğüm zamanlar ilk 2 saat içinde o etkiler ortaya çıkmıştı.
laktik asidoz mevzusu var böbreklerle alakalı. bol bol su içilmeli şahsen kendimi bildim bileli günde 4 litre saf su 1-1.5 litre civarında yeşil çay,kahve tüketiyorum.
performans artışı konusuna pek değinmek istemiyorum sonuçta yağ yakımındayım fakat sadece squat ta her zaman ağırlık yükseltesim geliyor tek yararını burada gördüm. 80 kg bar dahil olmadan squata çıktım metforminsiz 70 kg civarlarında seyrediyordum bu pazartesi 85-90 civarına çıkmayı planlıyorum eğer ki yarın yükleme yaparsam..