Herkese merhaba yarı disiplinli olarak diyete devam ediyorum. Birkaç gündür beslenmede sadece 1 öğün bozdum whooper hamburger yedim
Pirinçli beslenmeye tekrar başladım. Öğün başına 33gram karbonhidrat içerecek diyet yapıyorum.
Ölçümler hakkında özgür isimli arkadaşın ricası üzerine birkaç ölçüm yaptım bunu diyet günlüğüme yazmak istedim.
65 gram ağırlığındaki pirinçten 2 çay bardağı atarak toplamda 130 gram pirinç pişirdim. İçerisindeki karbonhidrat miktarı 100 gram.
130 gramlık pirinç pişince 300 gram oldu. Yani yaklaşık %130 içine su çekerek pişti ve 300 gram ağırlığına ulaştı.
Yani 300 gram pişmiş pirinç içerisindeki karbonhidrat 100 gramdır. Yani 100 gram pişmiş pirinçte 33 gram karbonhidrat var. Bu iki değerin farklı olma nedeni pirincin içine çektiği su. Tüketimden ötürü yaklaşık 7-8 gramı enerji olarak harcansa yaklaşık öğün başı 25 gram karb tüketmiş oluyorum.
Yani sonuç olarak en iyisi günlük karbonhidrat miktarınıza uyacak şekilde çiğ pirinci çay bardağıyla pişirerek göz kararı eşit olarak bölmeye çalışmak.
ben mesela 2 çay bardağı pirinç pişirdim yaklaşık 100 gr karbonhidrat. Bunu piştikten sonra 3'e böldüm ve şimdi öğün başına 33gr karbonhidrat içeren öğünümü oluşturdum. Definasyonda olduğum için öğün başı protein gramajı kadar karbonhidrat tüketiyorum. 6 öğünse 160gr karbonhidrat 160gr protein minimumdüzeylerde yağ.
Umarım kafaları karıştırmamışımdır.
İstediğinizi sorabilirsiniz sizin için ölçüm yapabilirim.