antrenmandan hemen sonra basit karbo alıyormusun acaba ? bu durum çok tartışmalı 1.almalısın glikojen depoları için 2. alınmamalı insilün ile oynarak yağ yakımından çıkılır deniyor. 2.yi söyleyenler genellikle ketojen diyet uygulayanlar sizce alınmalımı ?
Kış dönemine her antrenmandan sonra mutlaka şeker aldım. Bacak çalışıyorsam 60 gram olacak şekilde, göğüs-triceps tarzı 2 bölge ise 50 gram olacak şekilde kol ise 30 gram olacak şekilde ayarlıyordum.
Bana sorarsanız yağlı bir vücut yapısına sahipseniz kış olsun yaz olsun kesinlikle ama kesinlikle antrenmandan önce veya sabahları basit karb.almayınız.
Tanıdığım tüm profesyoneller antrenmandan sonra şeker almıyor. Alıyorsa da çok nadir. haftada bir falan onu da künefe vs. tarzında kış döneminde alıyorlar.
Yerli yabancı profesyonellerde şu mantık var. Tükettiğiniz karbonhidrat miktarı ne kadar gramaj olarak artıyorsa glisemik indeks o kadar düşük olmalı.
Yani günlük 400-700 gramlık karbonhidrat tüketen bir sporcu yulafa çok yükleniyor.
Günlük 200-400 gram karb alan bir sporcu yulafın haricinde biraz pirinç biraz patates ekliyor.
Günlük 100-200 gram karb alan bir sporcu beyaz pirinç ve patatesi arttırabiliyor.
Günlük 0-100 gram karb alan bir sporcu istediği her karbonhidratı tüketebiliyor. Tabii ki lifli, proteinli ve işlenmemiş olması şartıyla.
selamlar jimraynor;
haziran başında diyete girmeyi düşünüyorum ben de bildiğim kadarıyla çalıştığın ortamda sürekli fikir danışabildiğin müsabık sporcular mevcut, bu tarafıyla seni kıskanıyorum açıkçası
jimraynor ben de diyet zamanı senin gibi low-carb diyeti uygulamayı düşünüyorum, fakat hiç definasyon tecrübem yok, hatta diyet tecrübem yok desem iyidir, ben daha önceki spor yaşantımda da futbolcu olduğum için sürekli karbonhidrata abanmayı yaşam felsefesi haline getirmiş birisiyim...
şimdi şunu biliyoruz ki, definasyonda illa ki bir miktar kas kütlesi kaybedeceğiz bunu kabullendim tamam, bu elde var...
şöyle bir denklem yapsak,vucutta glikojen bittiği zaman kortizon artıyor, kortizon=kas yıkımı, az carb=az enerji,definasyonda harcanıyor çok enerji, glikojen bitti, kortizon arttı, kaslar yıkıldı, ayrıca flexor hocanın bir yazısında artan kortizonun yağ yakımını durdurduğu fena halde protein yıkımı yaptığını okumuştum, low-carb bir diyetle vucuttaki kortizon seviyesi nasıl ayarlanıyor?
şunu da biliyoruz ki glikojen depoları boşaldığında vucutta protein yıkımı oluyor yine bu da kas kaybına işaret, bildiğim kadarıyla yine glikojen depoları boşaldığında vucutta yağ yakımı da oluyor...
şimdi kafamda şöyle bir soru var,definasyonun mantığı glikojen depolarını boşaltarak yağ yakımını sağlamak ve malesef bir miktar kas kaybetmek mi? Yoksa glikojen depolarını sürekli dolu tutarak definasyonu sağlamak mümkün müdür?
saygılar
Aslında definasyonda kas kaybetmemek mümkün ama illegal maddeler devreye girmesi lazım. Ona ben yanaşmadığım için uygun mertebede amino asiti ve proteini arttırdık. 2 kg kas kaybetmemek için hormonlarımı ve sağlığımı riske sokamam.
Aslında belirttiğin sporcular etrafımda değil farklı bir salonda. Orası bahsettiğim hocamın. Kendisine danışmaya gidiyorum. O salona gitmememe rağmen 1 yıldır bana her konuda destek veriyor. Oraya gitmişten birçok sporcuyla sohbet etme şansım oluyor. Yağı düşük hedefleyenler hacim isteyenler ciddi hacimde olanlar powerlifterlar mankenler vs. hepsi orada. Ne istiyorsam onu sorabiliyorum
Hatta çoğu zaman sen kafayı yemişsin herşeyi hesaplıyorsun diyorlar.
Sana definasyonda temel önerim şu olacak. Günlük tükettiğin karbonhidratın %30 altıyla başlayarak yine body olarak herşeyi yap sadece body sonrası 20-30 dk hafif tempo cardio ekle. Haftanın 1 ya da 2 günü ise mutlaka interval cardio. Hem bacak kaslarını çalıştırmak hem de dinlenme zamanında yağ yakımını arttırmak için gerekli.
Amac tabii ki iyice kan şekerini düşük tutup aşırı kortizol salgılamasına neden olup kas kaybı değil. Amaç karbonhidratı sürekli kasların içerisinde tutup o karblar sayesinde yağ yakımını sağlamak. Eğer ki karb çok düşük seviyedeyse o zaman proteini ciddi manada arttırmak gereikyor. Normalde 200 tüketiyorsanız 300lere çıkmalı mesela.
Her bünyeye göre definasyon diyeti değişebilir. Tek tek dene dostum şu karar gr karb şu kadar gr yağ şu kadar gr proteinle 3 haftada şu kadar kilo verdim gibi. Hocam her diyetinde ne olduğunu bir yere yaz diyor. Ama her diyeti mutlaka minimum 1 ay yapmalısın diyor. Ben genelde 2 haftada bir karb.azaltıp diyet değiştirdiğim için bunu yapamıyorum

Jimraynor bende diyet nasıl gidiyor diye sorucam.2. aşama için Başlangıç tarihi: 19 MART BİTİŞ:10 NİSAN. Tahminim 3-5 kg veririm. yazmışsın, tartışmalar dönmüş cevaplamamışsın nasıl gidiyor, birde 1500 kalorilik diyetlemi devam ediyorsun, bu kas yıkımına yol açmıyormu?
Vücudunun günlük ne kadar kalori harcadığını filan biliyormusun, check up fln yaptırdığına göre onada baktırıyormsundur heralde.
bu keto ve low karbo işi fanatikleşti sanki biraz takım tutar gibi

ben low karbo diyetinin işe yaradığını ispatlayacağım 4-6 hafta sonra bir konu açacağım kendimle ilgili

)
jimraynor diyet ne alemde ?
En büyük low carb başka büyük yok.
Gerek yok özgür bıunu ben geçen sene kanıtladım zaten
Knec merhaba check up yaptırdım ama o kısma inan hiç bakmadım knec.Tahminim 1900-2000 arası falandır. Uyguladıağm diyetin değerlerini yazıyorumi
11:00 yulaf ve whey = 30 gr karb + 25 gr protein
13:00 tavuk ve yoğurt = 5 gr karb(yoğurttan gelen sayılmaz aslında ama saydım) + 35 gr protein
15:00 yulaf ve yumurta = 30 gr karb + 30 gr protein
17:00 tavuk ve yoğurt = 5 gr karb + 35 gr protein
19:00-21:00 spor
21:00 Bcaa = 10gr protein
21:20 Whey + 1 ölçek carb veya ekmek = 25 gr karb + 25 gr whey
21:50 YAğsz dana eti kıyma + yumurta = 45 gr protein 0 gr karb
24:00 1 ölçek casein = 20 gr protein
TOPLAM= 100 gr karb + 225-250 gr protein
Yağ ise tahminimce 20-30 gram düzeyinde. Bazı akşamlar 1 avuç fıstık veya zeytin ekliyorum. 30-50 arası diyelim.
Toplamda 100*4+250*4+40*9 dersek= 1760 KALORİ
Diyete çok fazla supplementleri yazmadım. Multivitamin, creatin, bcaa, glutamine, lcarnitine, cla ve whey var.
Bunlar bitince sadece noxplode, whey ve animal pak kullanacağım.
Şu anda tartılmadım kendi evime kampa kapandım. Tartı babamlarda oraya gittiğimde tartılırım. Spor salonunda var ama o gün yediğim, içtiğim ve kıyafetime göre değişeceği için orada tartılmıyorum.
Daha önce belirttiğim gibi sabahları tuvaletten sonra tartılıyorum. Daha doğru değerleri karşılaştırmam için.
Her neyse cardio ve bodye gelirsek cardioyu her eski şişman gibi sevmediğim için kaytarıyorum. 1 gün body 1 gün cardio yerine aşağıdaki gibi yaptığım oluyor.
Body + cardio
Body
Body + cardio
İnterval cardio
Body
Body+ cardio
gibi.
Bundan sonra antrenman sonrası vaktim kalırsa 3 gün body+cardio 1 gün interval cardio yapacağım.
Bu arada bisiklet aldım evim 2km yağmur yağmadığı günler iş-ev bisikletle gidiyorum. Normal tempoda hafif hafif. Maksat kalori yakmak.
Görünüş olarak ise yan yağlarım kışın çok çıkmıştı onlarda azalma var. Göğüste kas üzerindeki yağlanma da azalmıştı.
Kas kaybına gelirsek bunu bilemiyorum arkadaşlar elimden geldiğince supp.desteği alıyorum.