kusuruma bakma jimraynor dikkatsizliğime denk gelmiş
biraz yorum yapalım;
jimmy öncelikle bu yorumlar sana seneye gireceğin bulk döneminde ışık tutsun,şu an için definasyon zaten iyi gidiyor,diyecek bir şey yok bence...
kollar ve sırt çözülmeye başlamış, özellikle kollar çok iyi bir bulk geçirmiş diyebilirim,triceps iyi durumda,bu tricepsin seney 100 kg benchi yemesi lazım jimmy,kendini ağır kilolara hazırla derim,biceps te iyi yolda görünüyor.
omuzlarda geçen seneye göre bariz kütlelenme var, neck presslerin hakkı verilmiş,bunun yanında lateral raise da programın baş tacı olmuş bu çok net,arka omuz bile iyi yolda.
sırta gelirsek,ayrıntılanma yolunda iyi gidiyor fakat kanatların açılması lazım,her yazımda dediğim gibi sırtı mutlak nizamiyetle çalışmalı,sırt cheating kaldırmayan bir bölge,hafif girmek pahasına mutlaka hissetmek lazım...
gelelim senin belalı bölgen göğüse, jimmy üzülerek söylüyorum göğüs genetiğin malesef pek iyi değil, fakat iyi değil diyip kenara çekilmek olmaz tabi ki,genetik olarak iyi olmasa bile iyi hale getirilebilir, üst göğüs belli bir gelişim kaydetmiş fakat genel olarak çok dağınık gözüküyor göğüs.Genetik dez avantaj ile beraber iç taraflar boğazdan en aşşağıya kadar çok boş duruyor, seneye dar tutuşları programlarına koymanı öneririm, sırasıyla dar bench,dar incline press,dar decline press zamana yayarak programlarına koymanı öneririm,göğüsü canlandırmada etkili hareketler.
Bunların haricinde dağınık göğüsü toparlamak için izole hareketlere göğüs programlarında mutlak surette yer vermen gerekli bence,özellikle cable crossover,incline fly tarzı hareketleri 12-15 tekrar aralığında olmak üzere set aralarında fazla dinlenmeden uygulamak lazım...
jimmy omuzlar ve tricepsleri iyi olan kişiler genelde göğüste iyi iş çıkarırlar,göğse press hareketlerinde omuz ve tricepsin rolü zaten malum, seneye konsantre göğüs idmanları bekliyorum senden,7-8 tekrarlı ağır incline lar belki üstüne dumbella tekrardan ezmeler ardından soluksuz aç-kapalar,ayrıca şunu da ekliyim bu sezon genel olarak gelişim iyi gitsede, özellikle bench press hareketinin hiç hakkını vermemişsin gibime geliyor...
biraz karışık oldu yorumlar ama umarım sana faydası olacak yapıcı eleştirilerde bulunabilmişimdir![]()
Sevgili jimraynor bulk döneminin kötü gittiğinden bahsediyordun ama ben bu kadar kötü olabileceğini düşünmemiştim beslenmen kötüydü onu biliyorum ama sanırım idmanındada sıkıntılar varmış biraz acımasız olucak eleştirilerim ama senin iyiliğin için dost acı söylermişİdman kilolarında sorun var sanırım ağırlığa girmiş bir vücut görüntüsü yok beslenme ne kadar kötü olursa olsun en azından bi doluluk olması lazım kasta yağlıda olsa. Şimdi dost tavsiyelerine geçelim.
Bence karboyu çok düşürme yaz geliyor diye aceleci davranma şuan kaç gr alıyosun karbo bilmiyorum ama 200 gr a kadar çıkar 30-30 artır haftalık 200 karbo 250 protein 50 gr yağ da dengele hem dolsun hem sıkılaşsın vücudun 6 hafta sağlam bi diyet yap bozmadan karboyu artırarak idmanınıda sağlam yap kendini tanıyamazsın .
Gerekli dersleri bulktan aldığını tahmin ediyorum önümüzdeki sene daha dikkatli temiz bir bulk yapabilirsin gerekli fikir alışverişleriyle idman beslenme vs daha iyi olucaksın başarılar sevgili dostum.
selamlar jimmy;
neck press konusunda nasıl da yanıldımdemek ki bu eksiği dumbell presslerle değişik açılardan vurarak aşmışsın,fakat neck press bence omuza genel hacim katması için çok gerekli bir egzersiz,ense köküne kadar indirirsen sakatlık olur tabi ki
Kulak memesine kadar indirip en tepede kitlemeden yapınca baya verim alınıyor,sakatlık ta olmuyor.
4 ay boyunca
incline press 10-8-6-6-4
incline fly 12-12-12
flat dumbell bench press 10-8-6-6-4
cable crossover 12-12-12
jimmy ben çok iyi genlere sahip birisi değilim vg'ye başladığım zaman tıfıl bir yapım vardı,göğüsler falanda berbat haldeydi baya sarkıktı,fakat ben azmederek çok çalıştım,her açıdan vurdum,sınırlarımı zorladım ve az çok birşeyler başardım,dolayısı ile ben yaptıysam hakkını veren herkez yapabilir.
benim göğüs hakkındaki genel mantalitem şöyle,göğüsün belli bir gelişim sırası var ve bir bölge ilerlemeden diğerine geçmek hiçbir işe yaramıyor,sıralama söyle;
1-yan taraflar(bench press)
2-ön omuzun ayrıldığı bölge(incline press)
3-orta iç kısım(dar flat bench)
4-köprücük kemiklerinin olduğu bölge(incline hammer press,dar tutuş incline press)
5-yan bölgenin alt kısmı-decline press
6-alt taraf orta ve iç kısım-dar tutus decline press
bu spora başladığımdan beri uyguladığım göğüs programlarını da yazayım aklında bir fikir oluşması açısından...
2 ay boyunca-haftada 3 gün göğüs
chest press machine -12-12-12
butterfly machine 12-12-12
2 ay boyunca-haftada 2 kere göğüs
bench press 12-10-8
incline press 12-10-8
flat dumbell fly 12-12-12
4 ay boyunca
incline press 10-8-6-6-4
incline fly 12-12-12
flat dumbell bench press 10-8-6-6-4
cable crossover 12-12-12
2 ay boyunca
dar tutuş flat bench press 10-8-6-6-4
incline dumbell hammer press 10-8-6-6-4
decline dumbell press turn 12-10-8-8
cable crossover 12-12-12
son 2 aydırda
dar tutuş incline press 11-9-7-7-6
dumbell incline press 10-9-7-7-7
incline fly 12-12-12
chest press machine 10-9-8-7
pullover 12-12-12
idman sonrası ağrı yaşama konusuna gelince, bu konu tartışmaya çok açık fakat şunu söyliyebilirim,benim vucudumda ağrımayan kas gelişmiyor,ağrı çekiyorsam gelişiyorum demek,belki senin için de aynı şey geçerlidir...
bench'i çok geniş almamak aslında estetik açıdan çok daha mantıklı oluyor,ben de bunun farkıa vardım fakat geç oldu...
umarım yardımcı olabilmişimdir...