Selam herkese jinekomasti hakkinda bilgisi olan yardimci olursa sevinirim. Sporla geçer mi ? Ameliyat şart mi ? Şimdiden teşekkürler.
Anladim. Doktora görünmüstum bana ameliyat olmam gerektiğini soylemisti. Fakat olmak istemiyorum. Sporla yağ oranimi daha fazla düsurmeye calisacagim. En son care ameliyat. Cevabiniz icin tesekkur ederim.Benim gittiğim doktor (şişli etfal endokrin bölüm başkanı) "2 tür jinekomasti var yapısal ve hormonal. Yapısal olan için ameliyat şart ama tekrar çıkmayacağının garantisi yok. Hormonal içinde ilaç tedavisi uygulanıyor ve onun tekrarlama ihtimali daha düşük." şeklinde bir açıklama yapmıştı. Eğer şüphelendiğin şey yağ dokusu ise sporla gider o kesin ama meme dokusu ise bir uzmana görünmen gerekiyor. Bunun için önce dahiliyeye gidip endokrine sevk istiyorsun sonrasında endokrinde gerekli testler yapılıyor ve doktor son yorumu yapıyor.
Yorumunuzu dikkate alacağım. Teşekkur ederim. Bakalim 1 sene falan uğrasicam gitmesse ameliyat dusunuyorum.[DOUBLEPOST=1556947889][/DOUBLEPOST]Sporla yağları atarsın anca. Bunun icin doğru beslenme +kardio en önemlisi.
Ağırlık kaldırırken de bi süre sakın decline göğüs press yapma. Mumkunse press hareket lerden sadece incline dumbell-bench press yap. Ve kesinlikle fly hareketleri yapmalısın ama doğru şekilde göğüsleri yakarak.
Ben bu şekilde nerdeyse yere bakan sarkık yağlı meme uçlarımdan kurtuldum. Siz de kas/yağ oranınızı arttırarak bi nebze jino goruntusunu azaltabilirsiniz
Aslinda psikolojimi etkiliyodu. 10 kilo verdikten sonra baya düzelme oldu. Buda beni acaba sporla gecebilir mi diye dusundurdu. Bıçak altina yatmak basit bi ameliyat olsa da korkutuyor. Sağlikli sekilde beslenerek ve sporla umarim gider. 1 sene falan uğrasicam bakalim.Ameliyat konusunda da eğer aşırı derecede psikolojini etkilemiyorsa ben olsam uğraşmam demişti o da aklında bulunsun
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi