vay be benim gibi başka manyaklarda varmış demekki

aşağıdaki yazı baya uzun oldu yazdıktan sonra farkettim, VG+dövüş sporları yapmayanlar okusada olur
20 yaşımdayken bende senin gibiydim hemen hemen.. lise bitmiş, öss'de kazandığım yeri beğenmemiştim, 1,73 boyuma rağmen 53 kiloydum, body yap dediler yaptım 4 ayda 4 kilo aldım, bizim müşterimiz kickbox'a başla dedi salona götürdü beni (kendi çalıştığı yere) 3 ayda 6 kilo daha alıp adama benzedim

haftanın 6 günü antreman yapıyordum, daha sonra öss baskısı artınca istanbulda'ki bir yeri kazanmakta zor olduğu için kickbox'u bıraktım sadece body'e devam ettim....
öss sonuçlandı, istanbul'u kazandım ve kickbox yaptığım yer mt'de eğitimi vermeye başladı, bu arada mt'nin kağıt üstünde kb'den çok farkı yok, teknik olarak aslında işin içine girince farklar büyük farklar ama kb'cinin mt yapması zor değil çabuk alışır + kb'nin boxu çok daha sağlam fakat mt'nin 'clinch-diz-dirsek' gibi artıları mevcut...
her ikisinede devam ederken şaka gibi bir hastalık kaptım 15 gün yattım, kısacık sürede iyileşme süreciyle beraber çok kısa sürede 5-6 kilo kaybettim(neredeyse tamamı kas), vücudumu geri kazancam derken mt iyice koptu,sadece vg'ye yöneldim...
VG yaptığım yerde bir Ving tsun hocası ile karşılaştım ve birlikte VG çalışmaya başladık 5-6 ayda VT gayet düzenli bir şekilde yaptım sonra hocam asker kaçağı çıktı,VT'de yarım kaldı, arada sırada MT antremanlarına girsemde bir düzen kuramazken 2007 sonunda ani bir kararla ninjutsu'ya başladım, Ercan Şarbat ile tanıştım dersini izlmeye gittiğimde hayran kaldım evime çok uzak olmasına rağmen çok düzenli bir şekilde ninjutsu çalıştım, bu da 8-9 ay sürdü fakat bu sürede düşme-yuvarlanma tekniklerini kusursuz olarak öğrendim,bu teknikleri aslında her insanın bilmesinde fayda var. Geçen yıl gene kasıntı başladı ( bu arada VG'ye aralıksız devam 2003'ten itibaren hiç 2 aydan fazla ara vermedim fakat yemektende vazgeçmedim

)
Ninjutsu'nun gerçek hayattaki etkinliğini kafama taktım
Ving Tsun'un sokaktaki en etkili sanat olduğu kanısına varmama rağmen fizik/kondisyon adına adam gibi çalışması olmadığı için kardio maksatlı işe yaramayacağı için KB yada MT seçerim dedim
KB-MT'nin boğuşma-kitleme-fırlatma adına fazla tekniği olmadığı için boşuna başlamasammı dedim, (bide antremanlarda çok dayak yiyodum uzun süre devam edince oda var

)
MMA'e başlıcam diye karar verdim; nasıl olsa yumruk-tekmelerin sağlam, ninjutsu'dan düşmeyi kalkmayı, fırlatmayı boğuşmayı biliyorum,zaten body'ciyim ezelden bu spor bana göre dedim, ama koskoca Avrupa yakasında bir tane MMA dersi veren yok...
gittiğim spor salonundaki fitness hocalarından biri kendi salonunu açmış,salona jiu-jitsu hocası almış hocada beni başkasıyla karıştırmış,beni eklemiş,bende jiu-jitsu'yu görünce gideyim izleyeyim dedim,hoca katılmam için ısrar etti,katıldım ve ilk derste alt yapım müsait olduğu için müthiş bir uyum içersinde inanılmaz keyif aldım.. Kararımı verdim jiu-jitsu + mt idmanlarına başlıyorum bu hafta....
Fakat VG'yide şu an haftada 4 yaptığımu unuttum ve foruma girip 'jiu-jitsu+muay thai+body building için nasıl çalışmalıyım? mevcut kaslarımın ne kadarını kaybederim' diye konu aççaktımki bu konuyu gördüm
1. hafta 3 gün VG + 1 gün MT + 2 gün jiu-jitsu
2.hafta 3gün VG + 2 gün MT+ 1 gün jiu-jitsu şeklinde gitmeyi planlıyorum...
Allah sağlık versinde ben her türlü çıkarım bu işin içinden diye düşünmekteyim
Yeni kız arkadaşımda 8-9 gibi eve gittiğinden haftasonları akşamında da spora gidebileceğim için programı uygulayabileceğimi sanıyorum