Köri soslu mantarli tavuk

Malzemeler:
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
tavuk göğsü (250-500gram)
mantar (10-15 adet orta boy yeter)
köri tozu
un
süt
tuz

Yapılışı:
Önce sosusumuzu hazırlayalım bir kabın içine 1 bardak süt 1 tatlı kaşığı köri tozu 1 çay kaşığı tuz bir tepeleme tatlı kaşığı un hepsini kabın içinde iyice çırpalım sos hazır kenarda beklesin
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp az yağlı tavada hafif beyazlaşıncaya kadar pişirin ve arkasından doğranmış biberleri tavaya atıp hepsini orta ateşte pişirin biberler biraz pişince arkasındanda mantarları atıp hepsini güzelce pişirin ve hazırladığınız sosu dökün orta ateşte bir kaç dakika pişirin tamamdır
Afiyet olsun tadı harika bir yemektir tavuktan bıkanlar çok sevecekler
NOT:Vok tavanız varsa onda yapın
 

Eklentiler

  • 2012-10-07 13.46.06.jpg
    2012-10-07 13.46.06.jpg
    87,2 KB · Görüntüleme: 445
  • 2012-10-07 13.45.25.jpg
    2012-10-07 13.45.25.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 434
  • 2012-10-07 13.51.27.jpg
    2012-10-07 13.51.27.jpg
    78,8 KB · Görüntüleme: 458
  • 2012-10-07 14.11.12.jpg
    2012-10-07 14.11.12.jpg
    67,4 KB · Görüntüleme: 416
  • 2012-10-07 14.12.18.jpg
    2012-10-07 14.12.18.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 454
  • 2012-10-07 14.12.36.jpg
    2012-10-07 14.12.36.jpg
    81,6 KB · Görüntüleme: 468
  • 2012-10-07 14.39.45.jpg
    2012-10-07 14.39.45.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 500
Son düzenleme:
Soya sosluda güzel oluyor ama köri sosluyu deneyin kesinlikle

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:33 ----------

Mantarlı tavuk yapıyorum ama köri soslu hiç denemedim ilk fırsatta denemem lazım :)

Senin yaptığın yemekleri takip ediyorum yumurtalı ekmeği yapmam lazım köri sosluyuda sen yap çok güzel oluyor biraz ağır oluyor ama normalde krema ile yapıyorlar ama süt kremaya göre daha hafif kalıyor o yüzden sütlüsünü yapıyorum ve sporcular için krema bana ters geliyor
 
Back
Yukarı