Kıllara Çözüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Uzun zaman sonunda kılları almaya karar verip buradaki yazılardan kendime pay çıkarıp veet tüy dökücü sprey aldım.
Sprey zannettiğim gibi veya reklamlardaki gibi sadece suyu açmayla veya biraz ovalamayla kolayca kılları alıp götürmüyor.
Bence bu spreye bu kadar para verip bolca ovalayıp az gelmiş yerler için tekrardan sıkmak ve tekrardan ovalamak gibi işlerle bolca uğraşmaya gerek yok. Bu akşam 10 15 dakikada bitireceğimi sandığım iş için baya ter döktüm.
Kılların alınmış halinin makineyle alınmış hali gibi durduğunu da düşünürsek, en iyi yöntem makine ile sık sık birkaç dakikada işi bitirmek bence.

Bu konu gerçekten inanılmaz uzamış. Uzayan her konu ya çözümü olmayan ya da farklı çözümleri olup kişiye göre farklı yansımaları olan konulardır. Bu bölümde ki bir çok sayfayı okudum ve elektrikli aletler de dahil olmak üzere 10'un üzerinde farklı alternatif olduğunu gördüm. Ama az önce de belirttiğim gibi her yöntem her bünyede farklı sonuçlar göstermekte. Kimisin de kıllar geç çıkarken kimisin de neredeyse gürlemekte.

İşin açıkcası testosteron hormonu bünyemizde zorunlu olarak gezdiği sürece kıl, tüy işini bu kadar kafaya takmaya değmez. Çünkü kıl, tüy işinden direkt olarak testosteron hormonu sorumludur. Bu işler ona emanet edilmiş ve görevleri arasında, kas yapımı, sakal-bıyık, cinsellik, kuvvet, ses kalınlığı ve buna bezer işler arasında elbette ki kıllanma da mevcut.

Bir çok kadın aşırı kıllanmadan şikayetçidir ve basit bir testle bu kişilerde testosteron hormonunun fazlalığı ortaya çıkar. Bir çok kişi bilmez belki ama kadınlarda da az miktarda testosteron hormonu vardır ve aslında bu zorunludur, aynen biz erkeklerde de az miktarda olan kadınlık hormonu östrojen gibi...

İşte aslında her iki cinste de denge de olması gereken bu hormonlar sapıtıp dengeyi kaçırdıkların da kadınlar için büyük bir dert, erkekler içinse neredeyse kabus başlamaktadır. Çünkü normal kıl seyri erkeği çok rahatsız etmez ve biraz da erkeksiliği yansıtır.

Ancak hormonal bozukluktan kaynaklanan ve oldukça aşırı diyebileceğimiz kişinin boynundan, sırtından, kollarından, belinden, neredeyse her yerinde fışkıran tarzda ki kıllanmalar erkeklere hayatı zehir etmektedir.

Bana kalırsa bu tarzda kıllanmaların önüne geçmek için kıl alma yötemleriyle beraber hastanelerin ilgili bölümlerinde hormonal testlerin de yapılması ve varsa aşırı testosteron hormonu fazlalılığının önüne geçilmesi gerekir. Çünkü zaten bu hormonun vücutta dolaşması gereken bir limiti var onun üzeri değerlerin aşırı kıllanma ile sonuçlanacağı aşikar. Kaldı ki prostat kanseri ile aşırı testosteron arasında kuvvetli bağlantılar var yani aşırı testosteron o kadar da iyi bir şey değil.

Ben açıkcası manuel olarak bu işi hallediyorum ve makas kullanıyorum, aşırı denilebilecek bir kıl yapılanmam yok, yani omuzlarımda, sırtımda, belimde, ensemde sıra dışı olarak tabir edilen yerlerde bir kıl yapılanması yok...

Pürüzsüz, hiç kıl olmadan da olmak bana biraz ters geliyor, tamamıyla kılsız olmak erkek için biraz garip olsa da tabii ki bu tamamıyla kişinin isteğiyle ilgili bir durumdur. Saygı duyarım. Tabii ki profesyonel body building ile uğraşanlar elbette ki kılsız olmalı lakin işin özü bu. Ama podyuma çıkmayacak olanların kıl, tüy işini bu kadar kafaya takmamalarını öneririm lakin iş psikolojik boyuta doğru da gidebilir ve yaşam kalitenizi etkileyebilir...

Hepinize bol sağlıklı günler dilerim...

aynı zamanda fazla testosteron vucudda kıllanma yapsa da sac dokulmesıne de nden oluyor bu da ayrı bı sorun..

Lazer epilasyondan sonra en iyi ve en ucuz yöntem saç kesme makinesi gibi geldi bana.Peki saç kesme makinesiyle kıllar daha kalın ve gür çıkmaz mı?Sakata gelmeyelim sonra :)

tamamen kılsız bir vucut sevmedigimden remington bht-300 aldım.. teknosa da 50 tl ye düşmüştü.. 3 boyutta başlıgı var istedigimiz uzunlukta kesmek için.. gerçekten çok memnunum tavsiye ederim.. ama ilk traş yapacagınız zaman kıllarınız çok uzunsa mutlaka kısaltıp ondan sonra makine kullanın.. uzun kıllarda makine istedigini yapamıyor :) ondan sonra 3 haftada bir 10 dk nızı ayırmanız yeterli..

Son düzenleme:
Bir arkadaş makineden bahsetmiş.Pirize takılı olarak çalışan makineler var. 3 başlık olur. İkinci başlık uygundur bununla halledip duş alırsınız. Yaklaşık bir ay idare eder fakat sık yapmanızı tavsiye etmem zira ne sonuçlar vereceğini bilemiyorum. Yaza doğru yapmayı tavsiye edebilirim.
Ayrıca kesildiği belli olurmu diyen arkadaşlara makastn daha az farkedilir olmakla beraber 3-4 gün içerisinde kesildiği belli olmamaya başlıyor.
Konu gerçekten uzamış son mesajımı aylar önce yazmıştım :)

En güzeli ve ideali lazer epilasyon ama bu yönteme ciddi manada bir bütçe ayırmanız gerekiyor mesajlarda geçen 750 tl tek seans fiyatıdır ve tatmin edici sonuç almak için en az 8-12 seans gitmek gerekiyor,8 seans da bitende görmedim ayrıca riski bir iş uzman kişilerce ve steril ortamlarda titizlikle yaptırılması gerekiyor, yaptırdıktan sonra 10 gün içinde tüm kıllar dökülüyor ve sanki hiç kıl çıkmıyormuş gibi görünüyor 2 ay kadar rahat ediyorsunuz seanslar ilerledikçe bu ara uzuyor parası olan dediğim koşullarda en garanti çözüm olarak bunu uygulayabilirler,hormon seviyelerinin düzenlenmesi lazer sonrası karınca yağı vb gibi yardımcı ürünler kullanılması seans sayınızı azaltabilir, kılların çıkma sürelerini uzatabilirsiniz.
Açık ten koyu kıl tipleri için alexsandirite, Koyu tenler için Nd-Yag tipi lazer en başarılı olan lazer tipleridir,kaliteli ve doktor bulunduran merkezlerden uzman yardımı almanız en doğrusu tabi,hayırlı forumlar..

Arkadaslar merhaba benım yas 15-16 civarından simdi ben size bi kac şey danışmak istiyorum....

Arkadaslar ben yaklasık 8-9 senedır artistik cimnastik sporuyla ugrasıyorum ve vücudum boyle agırlıksız esnetmeli calısmlar sonucu gayet güzel ama bi sorun var ve bu soun yavastan dert haline gelmeye başlıyor

Arkadaslar konu suki 15-16 yas ergenlik yasları ama ben yınede sorayım size cunku umutluyum :))
Benım bacaklarda diger bölgelere göre asırı bi kıl yogunlugu var ama o sorun degıl yaza girerken yorumları okudugum kadarıyla agda yaptırıp bioder kulllancam ama en büyük sorun göğüs arkadaslar 1-2 aya kadar oralarda hiç kıl yoktu yine kıl denmez ama hafiften tüylenmeler baslıyor ve yasımda o kadar büyük olmadıgı ıcın bunların uzaması konusunda fikirsizizm yanlıs anlamayın uzasın ıstemıyorum aksine oldugu yerde kalsın hafif hafif cıkıyor iste sırtımda ve bel bölgesindede var cok hafif tüyler neyse cok uzadı bacakları kolları bosverın oralar kolay ama göğüsteki kıllanmalı bu yasta durdurabilecek birsey varmı acaba ?

Tesekkürler ...

16 yaşımdayım bendede 2 yıldır bacaklarda aşırı kıllanma var. Spor yapıyorsan ağda yaptırabilirsin kimsede neden yaptın diyemez. Göğüse gelirsek aynı durumdayız kıl denmesede tüylenmeye başladı ben normaldir diye düşünüyorum. Rahatsız etmedikce göğüse dokunma derim dahada hızlı artmasınlar

ben epilasyon yptırdım 2 ay hiç çıkmadı şimdi yeni yeni geliyo yazın sonunda bikez daha yaptırcam tamamrn bitirmek istemiyorum belki sonra bi seanas daha yaptırırım 650 tl tüm vücut ama baya yaktı onuda söylim

Bu ağdayı eczaneden mi alıyoruz gençler, hayatımda almadım. Bana bir marka söyleyin yarın alayım yaz sezonunu açayım artık, kadına "Ağda var mı" diyemem ben şimdi. :D

Bu tüy dökücü kremleri kullanıp da solaryuma giden var mı aranızda ? Bende aşırı sivilcelenme yapıyor krem sürdüğüm bölgelerde sanırım bu yüzden..

Erkeklerde bildiğim en iyi ve etkili kıl dökücü krem depitakmen. uygulaması zor ve biraz acı verici olabilir, yıkarken kesinlikle sıcak su kullanılmamalı, biraz soğuk suyla yıkayın, uygulanan bölge kremli şekilde 7-10 dk arası beklenmelii dökmezse tekrar aynı şekilde uygulayın cildi yakıyor ama kıllardan kurtulmak istiyorsanız bu geçici acıya katlanırsınız yüz hariç her bölegede uygulanabilir, benim vücüdumda az kıl var ben sadece koltuk altında falan kullanıyorum daha iyi bir krem yok ama gene 2 ay sonra falan çıkıyor kalıcı kurtulmak isteyenler lazer epilasyon yaptırabilirler yıllarca çıkmıyormuş.

Back
Yukarı