2 ay önce humerus kemiğim kırıldı(bicepsti tutan kemik) 1 ay sonra salona geri dönmeyi planlıyorum. kırık kolumla 5-8kg arası ön kol çalışabiliyorum şuan yana açışları ise 1-2kg civarı ancak yapabiliyorum. yani kolumu açtığım hareketlerde zorlanıyorum. barbell crul,yatarak göğüs kesme, makinada göğüs itme gibi kolumu zorlamadan yapabileceğim hareketlerden oluşan programa ihtiyacım var. göğüs ve omuz yana açışı şuan için yapabilmemin imkanı yok gibi. kolum eskisi gibi olana kadar benchte yapmak istemiyorum ani ağrı girmesi sonucu barın üzerime düşme tehlikesi var. kafamda oluşturduğum göğüs programında iki hareket var 1 göğüs itme 2.yatarak göğüs kesme dips yapabilirsem onuda eklemeyi düşünüyorum. bu hareketlerin üzerine 3kg ile bol tekrarlı yana açış yaparak azda olsa etkiyi artırabilirim. kısacası bacak mide ağırlıklı ve bol tekrar hafif ağırlıklardan oluşan programa ihtiyacım var yardımcı olursanız çok makbule gececek
teşekkürler.
bu arada 1 yıllık düzenli salon çalışmam var 22 yaşındayım 1.80 boyum ve 70 kgyim. kol kırılmasından sonra 2 ay içerinde 8kg civarı kilo verdim. 5-8 kg gibi ağırlıklar ön kolum için yeterli zaten önceleride bu ağırlıkları kullanıyordum benchte 20kglik bara 20-20 takıyordum ve 10ar kgile yana açış yapıyordum. öönceleride pek ağır giremiyordum zaten düşük kilolarlar gelişemezsin dememeniz için bilgi vermek istedim.

bu arada 1 yıllık düzenli salon çalışmam var 22 yaşındayım 1.80 boyum ve 70 kgyim. kol kırılmasından sonra 2 ay içerinde 8kg civarı kilo verdim. 5-8 kg gibi ağırlıklar ön kolum için yeterli zaten önceleride bu ağırlıkları kullanıyordum benchte 20kglik bara 20-20 takıyordum ve 10ar kgile yana açış yapıyordum. öönceleride pek ağır giremiyordum zaten düşük kilolarlar gelişemezsin dememeniz için bilgi vermek istedim.