Kıyma hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dofurkan

Üye
Merhabalar herkese. Öğünlerim genelde Tavuk-hindi-kırmızı et kıyması, pirinç ve yeşillik olarak oluyor. Fakat bir yerde bişey okudum tam bilmiyorum o yüzden size de sormak istiyorum. Şimdi kıymayı pişmeden önceki gramajına göre mi almalıyız yoksa piştikten sonraki gramajına göre mi? 200 gr et yemek istiyorum öğünümde mesela, piştikten sonraki 200gr'ı mı almalıyım yoksa hesaplayıp pişmeden önceki 200 gr'ı mı almalıyım? Çünkü fazlaca su kaybediyor ve su kaybınıda hesaplamak gerekiyor diye bişey okudum ve kafam karıştı anlayamadım. Bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden :)

Pişerken ister istemez gramajında azalma oluyor.O yüzden kalori hesabı için internetten araştırırken eğer pişmiş ağırlığıyla ölçecekseniz pişmiş kalorisi eğer çiğ ağırlığıyla ölçecekseniz çiğ ağırlığının kalorisine bakın.Size kalmış.

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.

Kilitlenme sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.10.07.2011 tarihinde yapılan duyuru gereği günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmamakta ve içeriğine bakılmaksızın kilitlenmektedir. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-26)

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı