Kaç cm kol kası için iyi denilebilir?

Vallahi ben öyle 40 ve üstü kol olanları pek sevmiyorum açık konuşayım.Çok fazla abes duruyor bence.Bana göre şık duran ideali 37-38-39 ... Daha fazlası kaba görüntüden başka bişey değil.Ha bu tabi boy ile de alakalı.Ben mesela 191 boyundayım.Kolumu bir türlü geliştiremiyorum 34'te kaldım öyle olmuyor.Ektomorf yapıya sahibim ve çok uzun kollarım var.Bakalım kısmet çalışmaya devam ediyorum elimden geldiğince..

Degerli arkadaslarim...
Yapilan bir arastirmaya göre ideal kol ölçüsü kişiden kişiye degişiklik gösterdihi, buna göre standart bir yaklasimin asagidaki formule göre uygulanabilegi belirtilmistir. Şoyle ki:
Bilek cevresi (cm olarak) x 2,38 = (sıkılmış olarak olçulen) kol çevresi.
Örnek:
Bilek çevresi 16 cm olan biri için
16 × 2.38 = 38.08 cm ideal anlamina gelir.
Herkese iyi gunler...

43 cm yağ oranı %6-7 için oldukça iyi durur diye düşünüyorum tabi ki estetik olarak bakarsak eğer pro body building sporcusuysa bakış açısı ve iş değişir :D

evet şimdi bel ile kol arasındaki bağıntıyı anlamaya çalışıyoruz
Bende anlayamamana anlam vermeye çalışıyorum.Bel ölçüsü yağ oranının en önemli göstergedir.Verdiğim örneği açarsak 80 cm bele 40+ kol ölçüsüne iyi denilebilir demek istemiştim.Forumu eskiden beri takip edenler bilir.Pump foreverın verdiğim örneğe benzer açtığı bir konu bile var.

boya ve kiloya göre değişiyor okuduğum kadarıyla uzun boyluların kolda ölçü alması kısa boylulara göre daha zormuş.yani kişiye göre değişiyor adam 1.70 boyunca 39 cm kol yapmışsa çok iyi değilken 1.90 lık bir adam için iyi bir ölçü olabilir

Bence kişiden kişiye değişir. Kimin ne beklediğine göre. Şahsi görüşüm maksimum 36-38 iyidir.[DOUBLEPOST=1517774397][/DOUBLEPOST]Tabi boyda önemli vücutta nasıl duracağına dair.

boya ve kiloya göre değişiyor okuduğum kadarıyla uzun boyluların kolda ölçü alması kısa boylulara göre daha zormuş.yani kişiye göre değişiyor adam 1.70 boyunca 39 cm kol yapmışsa çok iyi değilken 1.90 lık bir adam için iyi bir ölçü olabilir
tam tersi. uzun boy her bakımdan avantajdır

Back
Yukarı