Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kaç Tane "Şınav" Çekebiliyorsunuz?

• Total voters
    3.393
yıllarını body'ye vermiş bi arkadaşıma sordum..

1. gün 2 sabah 2 akşam çek
2. gün 3 sabah 3 akşam çek

hergün 1 arttırarak devam et dedi..

bunun faydasını görebilirmiyim acab?

Şınavı daha da basitleştirebilirsin kolların vücut ağırlığını kaldırabileceği zamana kadar dizlerinin üstünde çekebilirsin...

Evet standart o rakamlar. Ancak ben taze kuvvetle 40 tane çekebiliyorum... 3km. silahlı koşu, tüfekli tüfeksiz hareketler ve istasyonlardan sonra o sayı çok düşüyor... Ve de askeriyede sporun (tabi diğer birçok şeyin de:o neyse konuyu bilmeyenler tarafından yanlış anlaşılmak istemem) mantığı yoktur. Yemekten 15 dk. sonra son sürat koşmaya, ve/veya hiç ısınma hareketi yapmadan egzersizlere geçmek şaşırtıcı... Tabi sayısı az da olsa spor bilinci olan bazı komutanlar sporu daha bilinçli yaptırtıyor...
4 yıldır askeri lisede okuyorum destek kıtalarında yaklaşık 1000 tane asker var ve günlük spor yapıyorlar senin dediğin durumla karşılaşmadım. Askerdeki sporun amacı yağ yakmaktır bunun için sabah aç karna koşular sporlar yapılır. Ayrıca bu sporlar birlik komutanının kafasına göre değil bir plan ve programa göre yapılır. Yanlış olmasın. Arkadaşların gözünü korkutma. thums: Amacım seni yalancı çıkarmak değil yanlış anlama. Birlikten birliğe durum değişebilir ama bu işin kuralı budur.

yıllarını body'ye vermiş bi arkadaşıma sordum..

1. gün 2 sabah 2 akşam çek
2. gün 3 sabah 3 akşam çek

hergün 1 arttırarak devam et dedi..

bunun faydasını görebilirmiyim acab?

Şınav çekmenin sıfırıncı basamağı (hiç çekemediğini varsayarak konuşuyorum) ayak uçlarının değil, dizlerinin üzerinde şınav çekmektir.
İmkanın varsa ikinci bir hareket olarak ellerin ayak seviyenden yukarıda kalacak vaziyette şınav çalışabilirsin. (örneğin elleri sağlam bir kutuya koyarak)
Bu hareketlerden ilkini veya ikisini dönüşümlü olarak haftada 4-5 gün çalışıp 20-30 tekrarı rahat yapar hale gelince nizami şınav çekebilirsin.
Önce şınav vaziyetinden aşağı inmeye çalış, bir iki günde ilk şınavı çekersin.

Birinci basamak ise tekrar sayını 7-8'e çıkartmak olacak.

Sonrası: Bu aşamadan sonra haftada 3 günlük bir programla 2 ayda 80-100 e çıkmak mümkün. Bu işi ne kadar önemsediğine kalmış

rekorum 301. şu an 110 civarı çekiyorum. 3 ayda 200 sayısına ulaşmıştım. 301 şınavı da bir iddia üzerine çektim. 27 dakika sürmüştü. şınavda önemli olan nefesi ayarlamaktır. 20-30 tane çeken arkadaşlar sanırım ya nefeslerini tutup 45 şınavda bir nefes alıyorlar (ki bu şekilde 20 den sonra her şınavda nefes alırlar) yada her şınavda normal nefes tekniği gibi inerken alıp çıkarken veriyorlar. böylede çok telkrara ulaşamazsınız bir süre sonra kalp atışları iyice hızlanacağından dinlenme ihtiyacı hissedersiniz. benim tevsiyem 2 şınav bir nefes (bu şekilde sayarken bazen kafa karışıyor ama nromal çektiğinizin 15 fazlasını garanti ederim) şeklinde çekmenizdir. şınavın yararları ve nasıl arttıracağınızla ilgili daha sonra yazarım...eziyetiniz bol olsun

Şu an 102 kg um.80 kiloyken 40 civarı çekerdim şimdi ise 10 civarı.göğüsleri en kısa sürede en fazla şişiren,bir o kadar da bırakıldığı zaman çalıştırdığı bölgelerin hızlı söndüğü,tüm vücudu çalıştıran hareketlerden push-up.

75e çıkardım.Artık 75 tane çekebiliyorum

rekorum 301. şu an 110 civarı çekiyorum. 3 ayda 200 sayısına ulaşmıştım. 301 şınavı da bir iddia üzerine çektim. 27 dakika sürmüştü. şınavda önemli olan nefesi ayarlamaktır. 20-30 tane çeken arkadaşlar sanırım ya nefeslerini tutup 45 şınavda bir nefes alıyorlar (ki bu şekilde 20 den sonra her şınavda nefes alırlar) yada her şınavda normal nefes tekniği gibi inerken alıp çıkarken veriyorlar. böylede çok telkrara ulaşamazsınız bir süre sonra kalp atışları iyice hızlanacağından dinlenme ihtiyacı hissedersiniz. benim tevsiyem 2 şınav bir nefes (bu şekilde sayarken bazen kafa karışıyor ama nromal çektiğinizin 15 fazlasını garanti ederim) şeklinde çekmenizdir. şınavın yararları ve nasıl arttıracağınızla ilgili daha sonra yazarım...eziyetiniz bol olsun

10 dk mı dinleyion her 50 şınavda , 27 dk da 300 şınavmı çekilir ?

tamamen nizami 301 şınav. şınav çekme hızı sonlara doğru yavaşlyor. şınav pozisyonunda beklemek de buna dahil. saniyede 1 şınav hızıyla öekersen zaten 300 saniye eder. oda 5 dk sürer. şınav pozisyonunda beklemenin herhalde koltukta oturmak olmadığını birkaç şınav çektiysen sende bilirsin sanırım

Back
Yukarı