arkadaşlar ben hiç şınav çekemiyorum.. bana öyle bi program verin ki temmuz sonuna kadar şınavı rahatlıkla çekebileyim..
Düşük ağırlıkta bench press.Mesela 15-20 kg ile(Bar dahil)
yıllarını body'ye vermiş bi arkadaşıma sordum..
1. gün 2 sabah 2 akşam çek
2. gün 3 sabah 3 akşam çek
hergün 1 arttırarak devam et dedi..
bunun faydasını görebilirmiyim acab?
100-149 arası
aneximandros, arslandede, bartoarnold, bergneustadt, boxer, commander1, csrapteam, destroyer boy, ghost rider, gurkan_ts, HELL WATCHMAN, Insect Emperor, Iron_Man, kayaker, kimsebenisevmiyor, kocak04, mjohn, Mpoison, net1, nika, pehli_13, RoCk KoPaT, Scoobz, sercio678, trablon, trabzon61, tybalt88, wahdet
150-199 arası
bitirim***, boyukarizali, cglrbkts, fenerce, Geo, gökhanbodybuilding, onursah, tayfuninal, _ds_forever, _PunisheR_
200+ ve üstü
2shae, Aichi, airmix, alpago, aqualander, BrAwNy_OnUr, calligrapher, cemacun, cx65, dhnsyd, doddy, edegede, estetik fenomen, exkar, gazilikurt, glorious1907, gqn, gundelfingen, jaguar, joseph18, micima, mrlaz, mustafa088, NNeoNN, oceans166_, Overlord, PaleHorse, parozi, Rakbenam, ricardo, Selim41, sinan07, stoica, tnraksy, TurTaa, umut-rock, Wolf_Kanuni, ßodyStyle
4 yıldır askeri lisede okuyorum destek kıtalarında yaklaşık 1000 tane asker var ve günlük spor yapıyorlar senin dediğin durumla karşılaşmadım. Askerdeki sporun amacı yağ yakmaktır bunun için sabah aç karna koşular sporlar yapılır. Ayrıca bu sporlar birlik komutanının kafasına göre değil bir plan ve programa göre yapılır. Yanlış olmasın. Arkadaşların gözünü korkutma. thums: Amacım seni yalancı çıkarmak değil yanlış anlama. Birlikten birliğe durum değişebilir ama bu işin kuralı budur.Evet standart o rakamlar. Ancak ben taze kuvvetle 40 tane çekebiliyorum... 3km. silahlı koşu, tüfekli tüfeksiz hareketler ve istasyonlardan sonra o sayı çok düşüyor... Ve de askeriyede sporun (tabi diğer birçok şeyin deneyse konuyu bilmeyenler tarafından yanlış anlaşılmak istemem) mantığı yoktur. Yemekten 15 dk. sonra son sürat koşmaya, ve/veya hiç ısınma hareketi yapmadan egzersizlere geçmek şaşırtıcı... Tabi sayısı az da olsa spor bilinci olan bazı komutanlar sporu daha bilinçli yaptırtıyor...
rekorum 301. şu an 110 civarı çekiyorum. 3 ayda 200 sayısına ulaşmıştım. 301 şınavı da bir iddia üzerine çektim. 27 dakika sürmüştü. şınavda önemli olan nefesi ayarlamaktır. 20-30 tane çeken arkadaşlar sanırım ya nefeslerini tutup 45 şınavda bir nefes alıyorlar (ki bu şekilde 20 den sonra her şınavda nefes alırlar) yada her şınavda normal nefes tekniği gibi inerken alıp çıkarken veriyorlar. böylede çok telkrara ulaşamazsınız bir süre sonra kalp atışları iyice hızlanacağından dinlenme ihtiyacı hissedersiniz. benim tevsiyem 2 şınav bir nefes (bu şekilde sayarken bazen kafa karışıyor ama nromal çektiğinizin 15 fazlasını garanti ederim) şeklinde çekmenizdir. şınavın yararları ve nasıl arttıracağınızla ilgili daha sonra yazarım...eziyetiniz bol olsun