En zayıf dediğin asker her sene uluslararası yarışmalarda , tatbikatlarda birinci oluyor.Ayrıca asker için aç karnına yapılan yorucu yıpratıcı sporlar vg den kat kat daha faydalıdır.castorpullux aslında askerdeki spor gerçekten çok ilginç belki bilirsinn..3-5zeytin bir kibrit kutusu peynir demir bardaktan ağzını yakarak içtiğin çay la adamlar 5 km kosturup tüfekli ve tüfeksiz hareketlere geçiyorlar hatta bazıları hızını alamayıp petlantona alıyordu ben bunları 1 ay yapmışımdır toplasan ama gerçekten benim gibi sporu seven birisi bile arazi olabilmek için binbirtürlü uğraş veriyordu
1-aç karnına spor yapıyorsun yeterli beslenemiyorsun
2-spor bilgin olduğu için yapılanlar birkaç hareket dışında saçma geliyor
3-kılık kıyafetin uygun değil botlarla yaptığın 3-5km kosunun ardından ayakların tanınmıcak hale geliyor.terli leş gibi kokan kamuflajları birkaçgün giymek zorunda kalıyosun
4-işin içinde emir var
bukadar olumsuzluk içinde doğal olarak kimse ciddi anlamda yapmıyor sporu hayatında hiç spor yapmamış adam bile 3-5tane zeytinle spora çıkılırmı diyorbu yüzden askerde yapılan spor hiç bir işe yaramıyor diğer ülkelerin askerleri okadar sistematik çalısıyorki adamlar severek sporu yapıyorlar, hatta çoğu v.g çalışıyor.. fizik olarak baktığında en zayıf malesef Türk askeri
konuyu toparlamak gerekirse şınav olayınagelince
ben pek sınav çekmem daha doğusu tekrar sayısı 15-20 yi geçen hareketler canımı sıktığı için en son askerde çekmiştim 45 olması lazım ...
castorpullux aslında askerdeki spor gerçekten çok ilginç belki bilirsinn..3-5zeytin bir kibrit kutusu peynir demir bardaktan ağzını yakarak içtiğin çay la adamlar 5 km kosturup tüfekli ve tüfeksiz hareketlere geçiyorlar hatta bazıları hızını alamayıp petlantona alıyordu ben bunları 1 ay yapmışımdır toplasan ama gerçekten benim gibi sporu seven birisi bile arazi olabilmek için binbirtürlü uğraş veriyordu
1-aç karnına spor yapıyorsun yeterli beslenemiyorsun
2-spor bilgin olduğu için yapılanlar birkaç hareket dışında saçma geliyor
3-kılık kıyafetin uygun değil botlarla yaptığın 3-5km kosunun ardından ayakların tanınmıcak hale geliyor.terli leş gibi kokan kamuflajları birkaçgün giymek zorunda kalıyosun
4-işin içinde emir var
bukadar olumsuzluk içinde doğal olarak kimse ciddi anlamda yapmıyor sporu hayatında hiç spor yapmamış adam bile 3-5tane zeytinle spora çıkılırmı diyorbu yüzden askerde yapılan spor hiç bir işe yaramıyor diğer ülkelerin askerleri okadar sistematik çalısıyorki adamlar severek sporu yapıyorlar, hatta çoğu v.g çalışıyor.. fizik olarak baktığında en zayıf malesef Türk askeri
konuyu toparlamak gerekirse şınav olayınagelince
ben pek sınav çekmem daha doğusu tekrar sayısı 15-20 yi geçen hareketler canımı sıktığı için en son askerde çekmiştim 45 olması lazım ...
bence yanılıyorsun; askerlik sağlıklı yaşam kampı değilki askersin seni savaşa savaş ortamına hazırlıyorlar savaşta protientoznunu bulacağımızı sanmıyorum.askerlikfizksel olduğu kadarda poiskolojik bi iş .yani senin piskolojik olarak en zor şartlara ayak uydurmanı sağlıyorlar.hee ve birde sen nerde yaptınbilmiyorum ama ben sivasta 80/4 yaptım ve gelen yemekler kalori hesabıyla geliyordu .sabah bal yada tahinpekmez bağzen fındık genelde çay 3günde 1 süt,bolbol helva, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka ya hindi eti ya dana eti ama mutlaka et olurduyanında salata bulgur yada makarna ve çorba mutlaka.arada bir meyve suları. hata ala balık bile geldiğini hatırlıyorum.yani askeriyede bize iyi bakıyolardı diğer bölgelrde farklı olduğunu sanmıyorum
Askerde spor yapmayı kimse normal yaşamdaki ile karıştırmasın.Boşnağın dediklerine tamamiyle katılıyorum.Ayrıca verilen yemek ve beslenme ile ilgili Türkiyenin her yerinde farklı uygulamlar yapılıyor.Yani txen10 her yer aynı değil.Yemekleri bırak herşey farklı.Boşnağında dediği gibi birde işin psikolojik tarafı var.Emir altındasın,yaptırımlar ağır bulunduğun bölgeye göre terör veya başka tehlikeler var.Yani orası oyun sahasıda değil ,spor merkezide.
Bana yardımcı olabilecek olan bu işte usta arkadaşlara ihtiyacım war
Öncelikle biraz bilgi weriim... Ben yaklaşık 1 aydır şınav kasıorum we ilk başladığımda 10 da tıkanıp 15 e geliodum daha sora 15 te tıkanıp 20 ye en son bu 2 gündür 20 de tıkanıp 25 te duruorumYumruk üstü 15 i geçebilrim ... Daha pazu olarak tam anlamıyla bi yumurta yok wew yaz sonuna kadar çıkartak istiyorum salona gi
tme şansım yok dumple de yok ancak el yapımı ayarlayabilirim
Ama bunların haricinde abartıya kaçmadan biraz wücut yapmak için ne yapabilirim...İllede salon diye tutturanlar war ama bu köyde tarlalarda çalışan arkadaşlarım war ve süper kas yapmışlar en azından kol kası....
Yardım pls...
Bana yardımcı olabilecek olan bu işte usta arkadaşlara ihtiyacım war
Öncelikle biraz bilgi weriim... Ben yaklaşık 1 aydır şınav kasıorum we ilk başladığımda 10 da tıkanıp 15 e geliodum daha sora 15 te tıkanıp 20 ye en son bu 2 gündür 20 de tıkanıp 25 te duruorumYumruk üstü 15 i geçebilrim ... Daha pazu olarak tam anlamıyla bi yumurta yok wew yaz sonuna kadar çıkartak istiyorum salona gi
tme şansım yok dumple de yok ancak el yapımı ayarlayabilirim
Ama bunların haricinde abartıya kaçmadan biraz wücut yapmak için ne yapabilirim...İllede salon diye tutturanlar war ama bu köyde tarlalarda çalışan arkadaşlarım war ve süper kas yapmışlar en azından kol kası....
Yardım pls...