Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kaç Tane "Şınav" Çekebiliyorsunuz?

• Total voters
    3.393
Arkadaş bi de kullanıcı adın "the army" yani ordu.....

Ben sana bi kaç sır vereyim de öğren. Gerçi ben 200 ve yukarı çekemiyrum bu forumda da çeken var mıdır bilmiyorum.

Ben askerde acemilik döneminde benle şınavda yarışan çocuğa bastığımda şu ana kadar ki en fazla şınav çekme dönemimdeydim, daha sonra o sayıyı geçemedim. Ben acemi askerden 65 çektim, kilo kaybından ve yaptırdıkları şınavlardan. Ancak ben askere gitmeden önce şınav çekerdim, şınava alışık sayılırdım ve herkesin bütün zayıflığıma rağmen hala beğenebildiklerimi göğüs şekil ve kaslarını da sanırım genetiğim kadar çocukken çektiğim şınavlara da borçluyum.

Benim usta birliğimde şu an harbiyedeki tutulan defterde adı şınav sırasına 1. oalrak yazılan üsteğmenle tanışıklığım vardı, bizim bölükten olmasa da bizim taburdandı ve ben onun şimdi dikkat edin 750 şınav çektiğine inanmıyordum, sorduğumda evet demesine rağmen.....

Devre arkadaşları olan komutanlarım da onu doğrulamalarına rağmen inanamadım ancak şunu da söyleyeyim o tam bir ayıydı sabah sporlarında 100'den fazla çektiğpini ve buna ısınma dediğini gözlerimle gördüm. O hantal görünen iri ve gerçekten kütleli vücuduna rağmen de 100 metrede rahatlıkla benimle ve diğer zayıflarla kapışacak kadar hızlıydı.

O benim ona tam inanmadığımı sezdiğinde "işin ne?? yatakta yatarken bile çek, yaylandırsın ama olsun yine de her yerde çek, şınav ne ki yat yere çek...." falan demişti. Yaylandırılınca kolay olur onu da söyleyeyim.

Herneyse ŞINAVDA TEMEL PRENSİP SIK TEKRAR VE ALIŞKANLIK ben tecrübelerime dayanarak bunu söyleyebilirim. İddia ediyorum sadece şınava çalışsam tek seferde 150yi geçerim 3 ay içerisinde.

Şınav iyidir, çekin arkadaşlar ancak bu konuda rekor kıracağım diye kendinizi de yormaya kalkmayın zira bilmeyenler öğrensinler; DÜNYA ŞINAV REKORU 6006'DIR. Guinnes'e göre öyle.....

umarım biraz yardımcı olmuşumdur ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
kemal kardeşim çok teşekkür ederim şu an 30-35 yapıyorum ve sürekli çalışacağım 750 1000 değilde 200-250 yeter bana çok teşşekür ederim

castorpullux aslında askerdeki spor gerçekten çok ilginç belki bilirsinn..3-5zeytin bir kibrit kutusu peynir demir bardaktan ağzını yakarak içtiğin çay la adamlar 5 km kosturup tüfekli ve tüfeksiz hareketlere geçiyorlar hatta bazıları hızını alamayıp petlantona alıyordu ben bunları 1 ay yapmışımdır toplasan ama gerçekten benim gibi sporu seven birisi bile arazi olabilmek için binbirtürlü uğraş veriyordu
1-aç karnına spor yapıyorsun yeterli beslenemiyorsun
2-spor bilgin olduğu için yapılanlar birkaç hareket dışında saçma geliyor
3-kılık kıyafetin uygun değil botlarla yaptığın 3-5km kosunun ardından ayakların tanınmıcak hale geliyor.terli leş gibi kokan kamuflajları birkaçgün giymek zorunda kalıyosun
4-işin içinde emir var

bukadar olumsuzluk içinde doğal olarak kimse ciddi anlamda yapmıyor sporu hayatında hiç spor yapmamış adam bile 3-5tane zeytinle spora çıkılırmı diyor:)bu yüzden askerde yapılan spor hiç bir işe yaramıyor diğer ülkelerin askerleri okadar sistematik çalısıyorki adamlar severek sporu yapıyorlar, hatta çoğu v.g çalışıyor.. fizik olarak baktığında en zayıf malesef Türk askeri

konuyu toparlamak gerekirse şınav olayınagelince
ben pek sınav çekmem daha doğusu tekrar sayısı 15-20 yi geçen hareketler canımı sıktığı için en son askerde çekmiştim 45 olması lazım ...
En zayıf dediğin asker her sene uluslararası yarışmalarda , tatbikatlarda birinci oluyor.Ayrıca asker için aç karnına yapılan yorucu yıpratıcı sporlar vg den kat kat daha faydalıdır.

castorpullux aslında askerdeki spor gerçekten çok ilginç belki bilirsinn..3-5zeytin bir kibrit kutusu peynir demir bardaktan ağzını yakarak içtiğin çay la adamlar 5 km kosturup tüfekli ve tüfeksiz hareketlere geçiyorlar hatta bazıları hızını alamayıp petlantona alıyordu ben bunları 1 ay yapmışımdır toplasan ama gerçekten benim gibi sporu seven birisi bile arazi olabilmek için binbirtürlü uğraş veriyordu
1-aç karnına spor yapıyorsun yeterli beslenemiyorsun
2-spor bilgin olduğu için yapılanlar birkaç hareket dışında saçma geliyor
3-kılık kıyafetin uygun değil botlarla yaptığın 3-5km kosunun ardından ayakların tanınmıcak hale geliyor.terli leş gibi kokan kamuflajları birkaçgün giymek zorunda kalıyosun
4-işin içinde emir var

bukadar olumsuzluk içinde doğal olarak kimse ciddi anlamda yapmıyor sporu hayatında hiç spor yapmamış adam bile 3-5tane zeytinle spora çıkılırmı diyor:)bu yüzden askerde yapılan spor hiç bir işe yaramıyor diğer ülkelerin askerleri okadar sistematik çalısıyorki adamlar severek sporu yapıyorlar, hatta çoğu v.g çalışıyor.. fizik olarak baktığında en zayıf malesef Türk askeri

konuyu toparlamak gerekirse şınav olayınagelince
ben pek sınav çekmem daha doğusu tekrar sayısı 15-20 yi geçen hareketler canımı sıktığı için en son askerde çekmiştim 45 olması lazım ...

bence yanılıyorsun; askerlik sağlıklı yaşam kampı değilki askersin seni savaşa savaş ortamına hazırlıyorlar savaşta protientoznunu bulacağımızı sanmıyorum.askerlikfizksel olduğu kadarda poiskolojik bi iş .yani senin piskolojik olarak en zor şartlara ayak uydurmanı sağlıyorlar.hee ve birde sen nerde yaptınbilmiyorum ama ben sivasta 80/4 yaptım ve gelen yemekler kalori hesabıyla geliyordu .sabah bal yada tahinpekmez bağzen fındık genelde çay 3günde 1 süt,bolbol helva, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka ya hindi eti ya dana eti ama mutlaka et olurduyanında salata bulgur yada makarna ve çorba mutlaka.arada bir meyve suları. hata ala balık bile geldiğini hatırlıyorum.yani askeriyede bize iyi bakıyolardı diğer bölgelrde farklı olduğunu sanmıyorum

Son düzenleme:
Rekorum 56 idi ama dün ilk defa 60 ın üzerine çıktım ve 62 yaptım.Şimdi yüzümde benekler var kollarıma,boyun ve yüz bölgeme kan oturmuş. :)

bence yanılıyorsun; askerlik sağlıklı yaşam kampı değilki askersin seni savaşa savaş ortamına hazırlıyorlar savaşta protientoznunu bulacağımızı sanmıyorum.askerlikfizksel olduğu kadarda poiskolojik bi iş .yani senin piskolojik olarak en zor şartlara ayak uydurmanı sağlıyorlar.hee ve birde sen nerde yaptınbilmiyorum ama ben sivasta 80/4 yaptım ve gelen yemekler kalori hesabıyla geliyordu .sabah bal yada tahinpekmez bağzen fındık genelde çay 3günde 1 süt,bolbol helva, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka ya hindi eti ya dana eti ama mutlaka et olurduyanında salata bulgur yada makarna ve çorba mutlaka.arada bir meyve suları. hata ala balık bile geldiğini hatırlıyorum.yani askeriyede bize iyi bakıyolardı diğer bölgelrde farklı olduğunu sanmıyorum

Askerde spor yapmayı kimse normal yaşamdaki ile karıştırmasın.Boşnağın dediklerine tamamiyle katılıyorum.Ayrıca verilen yemek ve beslenme ile ilgili Türkiyenin her yerinde farklı uygulamlar yapılıyor.Yani txen10 her yer aynı değil.Yemekleri bırak herşey farklı.Boşnağında dediği gibi birde işin psikolojik tarafı var.Emir altındasın,yaptırımlar ağır bulunduğun bölgeye göre terör veya başka tehlikeler var.Yani orası oyun sahasıda değil ,spor merkezide.

bende bodye baslagıdımdan ıtıbaren vücudumda benler ortaya cıkmaya başladı bir ilgisi varmı acaba ? bu arada 41 e cektim çıtayı vay be ilk başladıgımda 5 cekıodum sımdı 40

Askerde spor yapmayı kimse normal yaşamdaki ile karıştırmasın.Boşnağın dediklerine tamamiyle katılıyorum.Ayrıca verilen yemek ve beslenme ile ilgili Türkiyenin her yerinde farklı uygulamlar yapılıyor.Yani txen10 her yer aynı değil.Yemekleri bırak herşey farklı.Boşnağında dediği gibi birde işin psikolojik tarafı var.Emir altındasın,yaptırımlar ağır bulunduğun bölgeye göre terör veya başka tehlikeler var.Yani orası oyun sahasıda değil ,spor merkezide.

ee bende aynısını dedim zaten nickleri karıştırdın herhalde:) .askerlik displin işi ,yemekse en son arancak şey önemli olan az imkanla çok şey yapabilmek hem fiziksel hem piskolejik yoksa 5 insanın yedi yemeği yiyrek günde 7-8saat uyuyarak anca sivilde şahsi olarak yaprsın tavuklar haplar vs tozlar vs.. orda amaç farklı az imkanla guvatini ve aklını maksimum kulanmabilmek amaç.bu spor genelde narsistlerin sporudur yani kendini beğenenlerin.askeriyede ise her şey vatan için

Bana yardımcı olabilecek olan bu işte usta arkadaşlara ihtiyacım war :D

Öncelikle biraz bilgi weriim... Ben yaklaşık 1 aydır şınav kasıorum we ilk başladığımda 10 da tıkanıp 15 e geliodum daha sora 15 te tıkanıp 20 ye en son bu 2 gündür 20 de tıkanıp 25 te duruorum :D Yumruk üstü 15 i geçebilrim ... Daha pazu olarak tam anlamıyla bi yumurta yok wew yaz sonuna kadar çıkartak istiyorum salona gi
tme şansım yok dumple de yok ancak el yapımı ayarlayabilirim :D

Ama bunların haricinde abartıya kaçmadan biraz wücut yapmak için ne yapabilirim...İllede salon diye tutturanlar war ama bu köyde tarlalarda çalışan arkadaşlarım war ve süper kas yapmışlar en azından kol kası....

Yardım pls...

Öncelikle biraz bilgi weriim... Ben yaklaşık 1 aydır şınav kasıorum we ilk başladığımda 10 da tıkanıp 15 e geliodum daha sora 15 te tıkanıp 20 ye en son bu 2 gündür 20 de tıkanıp 25 te duruorum :D Yumruk üstü 15 i geçebilrim ... Daha pazu olarak tam anlamıyla bi yumurta yok wew yaz sonuna kadar çıkartak istiyorum salona gi

Ama bunların haricinde abartıya kaçmadan biraz wücut yapmak için ne yapabilirim...İllede salon diye tutturanlar war ama bu köyde tarlalarda çalışan arkadaşlarım war ve süper kas yapmışlar en azından kol kası....

Yardım pls...

İyi ki de yardım istemişsin yoksa boşu boşuna çok şınav çekerdin daha.

Şınav da hedef kas grupları yani çalışan kas grupları üst göğüs ve üst arka koldur yani triceps var ya o. Biceps çalıştıracaksın sen hani pazu var ya o.

Pazu istiyorsan şınavla kendini helak etme şınavını da çek devam et ama al 5-10 kglık bi dambıl forumdan da biceps hareketlerini öğren evde çalış.

Kolay Gelsin....

Not: Dambılım yok demişsin, ayıp etmişsin. 5 kglık tek dambılı 10 liraya ikisni 20 liraya. Gayet iyi tekli bir 5 kglık dambılı 18 liraya her yerden alabilirsin. Bu imkanın da yoksa bir demirciye gidip ufak bir çelik aks hatta 5 kg için içi boş bir demire iki tarafına teneke kestirip beton doldurarak da 5-6 liraya mal edebilirsin.

Son düzenleme:

Yardım pls...

Şınav çekerken nerelerinin çalıştığını hissetmiyor musun?Neyse madem bu kadar imkansızlıklar içerisindesin aklıma ne geldi; Köyde ağaç vardır herhalde ,sağlamca bir ağacın sağlamca dalına avuç içlerin sana bakacak şekilde tutun ve hafif hafif yarım çekişler yap ve o şeklide 1-2 sn bekle başlangıç pozisyonuna geri dön ve hareketi tekrarla.(Barfiks çek demiyorum yanlış anlama).Dumbell sorununuda şu ufak tüplerle çözebilirsin.İki tane piknik tüpü bul ve onlarla çalış.Kuvvetlendikçe mutfak tüpüne daha sonra sanai tüpüne geçiş yaparsın.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Bu arada tarlada çalışan arkadaşlarına yardımcı olarakta kas yapabilirsin onlarda işe yaradaığına göre sende de etkili olacaktır.

Benim boy 180 kilo 80 şınav sayısı 75 zorlasam 80 yapıyorumsırtıma 60 kg alıp beş çektiğimi hatırlıyorum tek el en çok 30 çekmiştim barfikste de 21 anca yapabildim ama gerçektende anladım ki bu sporlar alışkanlık sporu....

yaşım 18 56 kiloyum.ben her antrenman bitimi 100-150 arası istesemde istemesemde çekiyorum :)genelde 100 dür maç dönemi yüklemesi 150 ye çıkar. her bir ya 50 ya 75 ten belirliyoruz.boksörüm ve bizde şınav mekiğe fazlasıyla önem veriliyor.bazen ceza olarak sırtıma biri oturtulup 30 şınav yediğimde olmuştur. :)

Son düzenleme:
Back
Yukarı