Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan opasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kaç Tane "Şınav" Çekebiliyorsunuz?


  • Total voters
    3.393
donteatme41 pek inandırıcı gelmedi yazdıkların mekik bile zor
bende 15 yaşındayım mekik:70 barfiks:4 şınav :22 bunlar çok zorlarsam boy 1.62 kilo 56 sen eğer yazdıklarını gerçekten yapıyorsan inanılmaz bişeysin merak ettim vücudunu...
 
30x4 yapıyorum ama bu ara omuzumda ağrı var fazla zorlamıyorum.
 
Arkadaş bi de kullanıcı adın "the army" yani ordu.....

Ben sana bi kaç sır vereyim de öğren. Gerçi ben 200 ve yukarı çekemiyrum bu forumda da çeken var mıdır bilmiyorum.

Ben askerde acemilik döneminde benle şınavda yarışan çocuğa bastığımda şu ana kadar ki en fazla şınav çekme dönemimdeydim, daha sonra o sayıyı geçemedim. Ben acemi askerden 65 çektim, kilo kaybından ve yaptırdıkları şınavlardan. Ancak ben askere gitmeden önce şınav çekerdim, şınava alışık sayılırdım ve herkesin bütün zayıflığıma rağmen hala beğenebildiklerimi göğüs şekil ve kaslarını da sanırım genetiğim kadar çocukken çektiğim şınavlara da borçluyum.

Benim usta birliğimde şu an harbiyedeki tutulan defterde adı şınav sırasına 1. oalrak yazılan üsteğmenle tanışıklığım vardı, bizim bölükten olmasa da bizim taburdandı ve ben onun şimdi dikkat edin 750 şınav çektiğine inanmıyordum, sorduğumda evet demesine rağmen.....

Devre arkadaşları olan komutanlarım da onu doğrulamalarına rağmen inanamadım ancak şunu da söyleyeyim o tam bir ayıydı sabah sporlarında 100'den fazla çektiğpini ve buna ısınma dediğini gözlerimle gördüm. O hantal görünen iri ve gerçekten kütleli vücuduna rağmen de 100 metrede rahatlıkla benimle ve diğer zayıflarla kapışacak kadar hızlıydı.

O benim ona tam inanmadığımı sezdiğinde "işin ne?? yatakta yatarken bile çek, yaylandırsın ama olsun yine de her yerde çek, şınav ne ki yat yere çek...." falan demişti. Yaylandırılınca kolay olur onu da söyleyeyim.

Herneyse ŞINAVDA TEMEL PRENSİP SIK TEKRAR VE ALIŞKANLIK ben tecrübelerime dayanarak bunu söyleyebilirim. İddia ediyorum sadece şınava çalışsam tek seferde 150yi geçerim 3 ay içerisinde.

Şınav iyidir, çekin arkadaşlar ancak bu konuda rekor kıracağım diye kendinizi de yormaya kalkmayın zira bilmeyenler öğrensinler; DÜNYA ŞINAV REKORU 6006'DIR. Guinnes'e göre öyle.....

umarım biraz yardımcı olmuşumdur ;)

http://www.recordholders.org/en/list/ulysses.html

Saka gibi ama dünya rekoru 10,507 ve Minoru Yoshida adinda bir Japona ait. Saygi duyuyorum...
 
10.507 gerçekten şaka gibi :D sanırım bunu başarmak, inanılmaz bir sabır ve istikrarın sonucu olsa gerek..
kısa vadede olacak bi iş değil zira :)

helal olsun japon abimize !
 
atış serbestya bazı arkadaşlarda haklarını kullanmışlar.
bb ile alakası olmayan bir husus nizami yapılmalı ego tatmini acizlerin işidir bb sevdalısı egolu değildir.

Asla çektiğim şınavı ve mekiği saymam
Hatta tekrar sayılarımıda geliştirdim ve saymadan yapmaya çalışıyorum , nerede duracağını bıleceksin. vucudunun sesini dinle o sana ne yapman gerektiğini çok iyi anlatır.
 
önemnli olan kaç şınav çekildiğinden çok yüklenme sürtesidir.birisi hızlı hızlı 50 yapar öbürü yavaş 15 yapar önemli olan yüklenme süresidir..3*25sn 35 en fazla 45 saniye boyunca gerilim halinde olmalısınız bu arada tekrar sayısıda 15 den fazla olmalı..unutmayın en az 25 saniye boyunca 3 set en az 15 en çokta kaçtane sığdırabiliyosanız kuvete devamlılık içindir iyi çalışmalar..
 
ben 15 yaşındayım ve haftanın 5 günü(salı çarşamba perşembe cuma ve pazar) antreman yapıyorum evde dumbell ile ve belli sayılarım var şınavımı ilk başta 10 tane zor çekiyodum ama şimdi 15 yaptım ve 15i rahat çekebiliyorum 5-5 arttırarak gidicem böle..
 
Sinavi nizami asagidaki sekilde yapiyorum. 80 kiloyum ve daha Max 56 yi gecemedim.
1. set 50 rep
2. set 40 rep
3. set 25 rep
4. set 20 rep

Asagidaki 90 derece sinav dunya rekorunu gostermek istedim umarim ilginizi ceker.

[googlevideo]7358037864884773519&hl=en&fs=true[/googlevideo]
 
Son düzenleme:
Her sabah kalkar kalkmaz 2x30 şınav çekiyorum nizami ve eller omuz genişliğinde.(Dinçleştiriyor ve uykudan sonra gelen hamlığı atmamı sağlıyor)
Birde Ağırlıklara geçmeden evvel 1x15 normal aralık , 1x15 geniş aralık , 1x15 dar aralık şınav çekiyorum gerçekten çık iyi hazırlıyor vücudu.
Tek bir sefer çekebildiğim şınav sayısı hiç denemeye kalkmamıştım ama geçen yıl arkadaşlar arasında iddiaya girmiştim ve 80 civarında bırakmıştım.(daha fazla çekebilirdim ama iddiayı kazandığım için bırakmıştım.)Bu hafta içi boş geçirğim günde bir rekor denemesi yapmayı düşünüyorum sonuçlarını buraya yazarım:))
 
  • Like
Reactions: DuE
Slm Arkadaşlar.Öncelikle sizde hak verirsinizki herkesin şınav çekme anlayaşı farklı.Ciddi ciddi 50 tane 100 tane şınav çekerim diyen arkadaşlarımı şınav çekerken gördüğümde onları bir daha ciddiye almamaya karar verdiğim çok olmuştur.O 10000 küsür şınav çeken japon eleman da eminim şınav diye yatıp kalkıyordur.Ben salona gidemediğim dönemlerde şınav başlama pozisyonunda ön kollarım yere dik biçimde,yumruklarımın üzerinde 10 tekrardan 20 set yapıyordum.Yumruk üzerinde şınav çekmeyi hiç denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim çünkü bu hareketin mesafesini uzatarak hareketi zorlaştırıyor ve daha fazla gerilim sağlıyor.Birde aynı şekilde yumrukların mesafesini omuz genişliğinde tutarsanız bu da triceps'in dirseğe yakın olan kısmını ve iç göğsü iyi çalıştırıyor.Denemesi bedava
 
Birşey sormak istiyorum ben yumruk üstü şınavı yumruklarımı sıkıp yumruklarımın iç kısımları birbirine bakıcak şekilde yere koyuyorum.Bu doğru mu? yoksa yumrukları sıkıp elin üst tarafı karşıyı gösterecek şekilde olması mı doğru?(Umarım anlatabilmişimdir.)
 
  • Like
Reactions: DuE
Ben yumruklarımın dış kısmını karşıya bakacak şekilde tutuyorum.İçe bakacak şekilde hiç denemedim.
 
Birşey sormak istiyorum ben yumruk üstü şınavı yumruklarımı sıkıp yumruklarımın iç kısımları birbirine bakıcak şekilde yere koyuyorum.Bu doğru mu? yoksa yumrukları sıkıp elin üst tarafı karşıyı gösterecek şekilde olması mı doğru?(Umarım anlatabilmişimdir.)


Yumruk üstünde şınav tabi arkakollara, göğüse etki ediyor ama yumruk üstünde çekilen şınavla bileklerde güçlendirilebiliyor.

Yumrukları ileri bakarak çeken çok az kişi gördüm, niye öyle çektiklerini de sormadım çünkü yaptığı işlerde incelik taşıyan kimseler değillerdi, gelişigüzel çalışan insanlardı. Onun dışında genelde yumrukla şınav çekenler, yumrukların iç kısmı birbirine bakacak şekilde şınav çekiyor. Çok detaya inilmedikçe ikisi de aşağı yukarı aynı etkileri gösterir onun için fark edeceğini düşünmüyorum. Bence siz eller birbirine bakacak şekilde çekin, ileriye doğru bakacka şekilde çekmek için bir sebebiniz olursa bizimle de paylaşın.
 
Birşey sormak istiyorum ben yumruk üstü şınavı yumruklarımı sıkıp yumruklarımın iç kısımları birbirine bakıcak şekilde yere koyuyorum.Bu doğru mu? yoksa yumrukları sıkıp elin üst tarafı karşıyı gösterecek şekilde olması mı doğru?(Umarım anlatabilmişimdir.)


1. dedigin şekilde daha cok iç göğüse vurur..ikincisinde ise normal press gibi bir işlev görebilir..bilekleri güçlendirebilir, ama kemiklerine verecegi zararın oranı büyük olabilir..ama tavsiye istiyorsan, güçlenmek ve daha verimli bir şınav şekli için parmaklarınla(fingers push ups diye gecer) çekmeyi dene derim..
 
1. dedigin şekilde daha cok iç göğüse vurur..ikincisinde ise normal press gibi bir işlev görebilir..bilekleri güçlendirebilir, ama kemiklerine verecegi zararın oranı büyük olabilir..ama tavsiye istiyorsan, güçlenmek ve daha verimli bir şınav şekli için parmaklarınla(fingers push ups diye gecer) çekmeyi dene derim..

İç göğüse vuran şınav türleri belli, bunlar dışında çekilen şınavların iç ya da dış göğüse vurması kolların omuzdan ne kadar açıldığıyla ilgilidir. Kollar omuzdfan açıldıkça dış göğüse, omuzdan içe doğru, göğüsteki orta çizgiye doğru getirildikçe iç göğüs çalışır. Aynı şekilde kolların omuzdan ne kadar ilerde ya da ne kadar geride durduğu da alt ya da üst çalışılmasını sağlar, o da ayrı... Tabi tüm bunlar dirseklerle üst kolun doğru tutulduğu varsayılırsa geçerli.

Ama eli içe ya da dışa doğru tutmakla iç göğüse daha çok etki edildiğini söylemek güç olur... Bir de şu var eğer bir fark oluşuyorsa, nasıl oluşuyor, ne kadar fark oluşuyor, kayda değer bir fark oluşuyor mu ? Ben sanmıyorum.

D.Wolf'un dediği şöyle doğru olur, eğer elinizi basış (itiş, press) hareketlerindeki gibi tutunca, söz yerindeyse insiyaki biçimde hareketi daha iyi yapıyorsanız, göğüsünüzü daha etkin çalışabilir, bu da bir olasılık. Ama sadece elin, önkolun duruşunu değiştirmekle göğüse yapılan etki değişmez. Eğer etki değişiyorsa (aynı ya da farklı bölgelerde azalıyor ya da artıyorsa) bu dolaylı bir sebeptendir, dikkat edilerse kolayca düzeltilir.
 
Back
Yukarı