Kafa karıştırıcı program

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gkt96
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gkt96

Üye
merhaba arkadaşlar, spor salonunda 2.ayımı tamamladım, salondaki hoca yeni program verdi. Fakat birbirine benzeyen hareketler var bunu hocaya söylediğimde aynı değil diyor. Program şu şekilde; (aynı harekete benzeyenlerin sonuna ** koydum)

4x10 - Göğüs - Bench Press**, Butterfly, İncline Dumbell Pres, Dumbell press (flat)**
4x10 - Omuz - Smith machine shoulder press(boyuna)**, dumbel lateral raise, smith machine shoulder press (öne)**
4x10 - KOL - barbell curl** , scott curl **

Merhaba, kafa karıştıran bir durum yok aslında.
Dumbell ve Barbell'i bir birinden ayrı hareketler olarak düşün.Tek elinle tutabileceğin bir hareket ve 2 elimle tutmak zorunda olduğun hareket gibi düşün.
Bench Press - Dumbell Bench Press evet aynı doğrultuda itersin ama itiş hareketleri zaten çoğu aynıdır sadece farklılıklar yer, açı değişir.
Curl kıvırmak demek iki harekettede ağırlığı kıvırırsın ama açılar biraz değişkenlik gösteriyormuş gibi gelir, hareketlerin birinin ayakta birinin oturarak yapılışı kaldırdığın ağırlığa etki eder.Bunlar farklı hareketler.Daha bir fark oluşturmak istiyorsan barbel curlu düz barla, scot curlu z barla yaparsın.
Omuz programını beğenmedim, bence 1 makine pressin varsa 2. dumbell press olmalıydı.

Back
Yukarı