Bal elbette şeker içerir ama rafine bir gıda değildir ve beyaz(rafine) şeker gibi kan şekerimizi alt üst etmez içeriğinde bulunan şeker yüksek oranda fruktozdur (meyve şekeri) ve fruktozun parçalanması diğer şekerlere oranla daha yavaştır.Ek bilgi 1 çorba kaşığı ortalama 70 kaloridir.
Bir bilgi paylaşmak istedim.
Bileşimi Oluşturan Maddeler
Oranlar (%)
Su
17.20
Şekerler
79.59
Fruktoz
38.19
Glikoz
31.28
Sakkaroz
1.31
Maltoz ve indirgenmiş şekerler
7.31
Yüksek şekerler
1.50
Asitler
0.57
Ham protein
0.26
Kül
0.17
İz elementler
2.21
A.B.D'de, 490 bal örneği ile yapılan analizler sonucu elde edilen ortalamalara göre, balın bileşimini göstermektedir.(1)