Kahvaltıda Yulaf

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar forumda yulafla ilgili bi çok yazı okudum. Ben 2 aydır diyet yapıyorum bazı sabahlar yulaf yesem kilo alırmıyım bi çok yerde yüksek besin değerleri olduğunu okudumda sormak istedim Şimdiden teşekkürler . :)

hayır 1 kaseden bırsey olmaz bende yıyorum ve zayıflama hala devam edıyor

yulaf son derece temiz ve kompleks karbonhidrat kaynağı olmakla beraber her öğünde günlük toplam kalori ihtiyacının içerisinde kalmak kaydıyla tüketilebilir.

yulaf son derece temiz ve kompleks karbonhidrat kaynağı olmakla beraber her öğünde günlük toplam kalori ihtiyacının içerisinde kalmak kaydıyla tüketilebilir.

Ben sabahları tüketmeyi planlıyorum tok tuttuğunuda duymuştum Doğruluk payı varmı sizce ?

Ben sabahları tüketmeyi planlıyorum tok tuttuğunuda duymuştum Doğruluk payı varmı sizce ?
evet tok tutuyor ve kılo yapmaz zaten kahvaltıda yıyorsunuz ne guzel ıste bende dıyette oldugum ıcın zaten salam sucuk kasar yıyemıyorum 2 yumurta 1 peynır yıyorum bıde 1 kase yulaf bazen yulaf ve muslı karıstırıyorum tat acısından boyle yıyorum yanı yoksa doymuyor ınsan

tokluk hissini veren lifli gıdalardır ve yulaf da lif açısından zengindir, dolayısıyla tok tutar.

evet tok tutuyor ve kılo yapmaz zaten kahvaltıda yıyorsunuz ne guzel ıste bende dıyette oldugum ıcın zaten salam sucuk kasar yıyemıyorum 2 yumurta 1 peynır yıyorum bıde 1 kase yulaf bazen yulaf ve muslı karıstırıyorum tat acısından boyle yıyorum yanı yoksa doymuyor ınsan

Bende sabahları kepek ekmeği lor 1 yumurta yanında 2 3 zeytin 1 bardak da süt içiyorum arada yulaf de ekliycem hep aynı şeyler bir süre sonra sıkmaya başlıyo :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:40 ----------

tokluk hissini veren lifli gıdalardır ve yulaf da lif açısından zengindir, dolayısıyla tok tutar.

Tok tutar ama çoğu yerde tadından şikayetçi olanları gördüm tadı iyimi kötümü merak ediyorum aslında :D

yulaf , abd tarafından bol üretilen bi mal olduğundan , reklamı bolca yapılır...

lifli olduğundan , "glikemi indeksi "çerçevesinde uygun olduğu farzedilir...

ancak, bağısak mukozası üzerinde çizici ,kanamaya yol açan etkileri de tespit edilmiştir...

bu nedenle, çoğu uzman özellikle çocuklara verilmesini bile tavsiye etmez...

biraz "abd efsanesi"...

yulafın tadı pek yok :D ondan muslı kat yulafa bıraz muslı onun 2 katı yulaf kat tadı cok gzl oluyor ama muslı katmadanda yıyorum alısıyor ınsan

yulafın tadı pek yok :D ondan muslı kat yulafa bıraz muslı onun 2 katı yulaf kat tadı cok gzl oluyor ama muslı katmadanda yıyorum alısıyor ınsan

Bal falan koyun diyolar ama diyette olduğum için koymakta istemiyorum bugün aldım yarın kahvaltıda deniycem bakalım :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:03 ----------

yulaf , abd tarafından bol üretilen bi mal olduğundan , reklamı bolca yapılır...

lifli olduğundan , "glikemi indeksi "çerçevesinde uygun olduğu farzedilir...

ancak, bağısak mukozası üzerinde çizici ,kanamaya yol açan etkileri de tespit edilmiştir...

bu nedenle, çoğu uzman özellikle çocuklara verilmesini bile tavsiye etmez...

biraz "abd efsanesi"...

Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi yulafında vardır zararları

pıyasadakı balların hepsı şeker yanı bal degıller sımdı karsı cıkan olabılır ama asla ınanmıyorum gurcıstanda gercek balın fıyatı 1 kılosu 100 tl daglarda babam soylemıstı bal cok azdır yanı bu kadar ınsana balmı yetısır

Yulaf gibisimi var hiç çekinmeden yiyebilirsiniz lif oranı oldukca yüksek olduğu için sizi tok tutar ayrıca protein ihtiyacınıza bir nebze karşılar tadı hoşunuza gitmez ise içine meyve katabilirsiniz elma çilek vs. ama bi süre sonra bağımlılık yapabilir :)

Valla geçen gün sabah yemeğe kalktım tadı kötüydü zorla yedim içine meyve koyarak denicem bide teşekkürler :D

muslı ıle karıstırın deneyın bence cok guzel oluyor

çok güzel yorumlar var ama bende yazmak isterim çünkü hipoglisemi olduğu için bende Gİ e göre yemeğe çalşıyorum.

Yulaf ın lif oranı çok yüksek ve diyetlerde yulaf ve süt veriliyor. (diyetisyene de sordum) Yulaf yediğiniz zaman sizi uzun süre tok tutucaktır. Bunun yanında müsli ve cornflakes gibi yiyeceklerin şekeri yulafa göre daha yüksek. Ama ikisini karıştırıp yiyebilirsiniz.

Örneğin: 4 kaşık yulaf ezmesi, bir bardak light süt (2 dilim ekmek, 1 porsiyon süt demektir) eğer tatsız geliyorsa ki yulaf tatsız biraz yanında bir elma yiyip o günkü meyve ihtiyacınızdan bir meyve eksiltebilirsiniz... (kitap ve diyetisyenden öğrendiğim bilgilerle yazdım:)

Arkadaşlar bende kalkar kalmaz 1 kase yulafın içine 1 ölçek whey su ile karıştırılmış whey katıyorum. Böyle tüketilmesinin ne gibi yararları/zararları vardır sizce ?

Arkadaşlar bende kalkar kalmaz 1 kase yulafın içine 1 ölçek whey su ile karıştırılmış whey katıyorum. Böyle tüketilmesinin ne gibi yararları/zararları vardır sizce ?

Konu hortlamış biraz ama sorun olacağını sanmıyorum.

50 Gr Yulaf + 200 Ml Yağsız Süt ( Pınar - Pembe )
Makrolar şöyle:
Kcal: 245
Karb 44
Yağ: 3
Protein: 12
Sodyum: 2
Şeker: 1

Sütle yulafı karıştırmadan önce Wheyle sütü karıştırıp daha sonra yulafla karıştırabilirsin. Hangi marka ve tür kullanıyorsun bilmiyorum ama üzerinde yazan besin değerlerini eklersin bu değerlere böylece makrolarına ( eğer tutuyorsan) uyum sağlarsın.

Eğer günlük protein açığın varsa yararı olur fakat besinlerle alabiliyorsan açık kalmıyorsa pek işe yarayacağını sanmam. Tabi bu benim kıt bilgime dayanarak söylediğim sözler ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı