Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Öncelikle selamlar. Ben yağ oranımı yeterli denilecek kadar düşürdüm fakat , üst bacak incelmesine rağmen sağ ve solda diken gibi kemikler çıktı. Bu yüzden bulk yapmaya başladım . Oblik kaslarımı ve kanatlarımı geliştirirsem bu orantısızlık dengelenir mi ve bu fotoğraftaki gibi büyütmek mümkün mü ?
Bazı erkekler kalça dominant kemik yapısına (hip dominant bone structure) olabiliyor maalesef. Yani pelvislerin (leğen kemiği) normal bir erkeğe göre büyük. Kemiği eritemeyeceğine göre yapabileceklerin omuzunu genişletip kalçanı küçük gibi gösterebilirsin (ilüzyon). Bunu yapmak için hem omuz başlarını hem de kanatlarını büyütmelisin. Pelvisin ne kadar geniş bilmiyorum ama çok geniş değilse çıplak olmadığın sürece göze batmaz. Ama göze batmasını daha da indirmek için ağırlıkla oblik çalışabilirsin. Ama bunun belini az da olsa kalınlaştıracağını unutma. Zaten istediğimiz şu "kum saati" görüntüsünden kurtulmak bu yüzden de beli kalınlaştırıyoruz. Natural birisi için obliklere çok hacim katmak söz konusu olmayacağı için sıkıntı yaratacak bir durum olmaz. Bu spordaki en kötü genetiktir dar omuz geniş kalça. Tam bir feminen vücut tipi. Ama düzgün çalışma ve amaca göre belirli kas gruplarına hacim katarak bu durumun üstesinden gelebilirsin. Bunun en büyük örneği Ryan Gosling'tir bakabilirsin.
Saygılar
Bende tam tersi üst hayvan gibi alt vücut cılız.144 cm omuzum var 54 cm bacaklarım var birde üstelik ağır kilo da kaldırıyorum hal böyle olunca da kalçada küçük oluyor bu da genel olarak vücuda çok estetiklik katıyor özellikle mayolu vy boxerli iken.bulk kararın yerinde olmuş bence bacak da squat leg press yerine leg curl ve extention yapmalısın.ve üstü vücuduna daha fazla ağırlık vermelisin umarım sorunun geçer ama genetiğin önüne geçilmiyor tıpkı benim yapamadığım gibi