kaptan1903
Üye
Öncelikle şunu söylemek istiyorum bu forum spor salonlarında hocalardan (sözde hoca) bana daha çok katkısı oluyor ve burada zaman geçirdikçe daha fazla öğrendiğime inanıyorum. Benim birkaç tane sorum olacak. Daha önceden 7 aylık bir spor geçmişim var ve derslerden sınavlardan dolayı 2 sene ara vermek zorunda kaldım ve 3 ay önce birdaha bırakmamak üzere tekrar başladım. Ayrıca vücut tipim internetten araştırdığım kadarıyla endomorf muhtemelen. Benim belden aşağı komple kalın bir yapıya sahip ve bu kas değil et ve yağ ama bacaklarım falan hep boru gibi ve ayak bileklerimde kalın. Kilo hep kalçaya ve bacaklara vuruyor üst taraf normal. Belimde kalın ve çok kötü olduğunu düşünüyorum.Bulk dönemindeyim şu an. Sorularım şunlar :
1 ) Dediğim gibi bulk dönemindeyim ama bacak antrenmanlarımda çok az kilolarla çalışıyorum ve 20 tekrar yapıyorum. Sorum hacim yapmaya çalışıp bacak antrenmanlarında az kilo çok tekrar yapmak doğrumudur ?
2 ) VG yaparken beslenme düzenimize dikkat etmeden ek olarak sadece VG yapmak ne gibi sonuçlar doğurur ? (Demek istediğim cipsinden yağlı yemeklere unlu yiyeceklere kadar herşeyi tüketerek )
3 ) Jinekomasti ameliyatı olmam gerekiyor. Bu ameliyatı olursam spora ne kadar ara vermek zorunda kalırım ?
4 ) Tekrardan yazıyımda
En büyük takıntım bacaklarımın kalınlığı. Ne önerirsiniz ne yapıyım çünkü 3 aydır ne kalçalar eridi ne bacaklar inceldi düzenli çalışmama rağmen .
Cevaplayacak olanlara şimdiden teşekkürler
1 ) Dediğim gibi bulk dönemindeyim ama bacak antrenmanlarımda çok az kilolarla çalışıyorum ve 20 tekrar yapıyorum. Sorum hacim yapmaya çalışıp bacak antrenmanlarında az kilo çok tekrar yapmak doğrumudur ?
2 ) VG yaparken beslenme düzenimize dikkat etmeden ek olarak sadece VG yapmak ne gibi sonuçlar doğurur ? (Demek istediğim cipsinden yağlı yemeklere unlu yiyeceklere kadar herşeyi tüketerek )
3 ) Jinekomasti ameliyatı olmam gerekiyor. Bu ameliyatı olursam spora ne kadar ara vermek zorunda kalırım ?
4 ) Tekrardan yazıyımda

Cevaplayacak olanlara şimdiden teşekkürler