Onur BABACAN
Üye
Arkadaşlar, özellikle ileri yaştakiler için önemli bir konu; Kalbi olumlu anlamda ağırlık idmanı mı büyütür yoksa kardiyo mu?
Maraton koşucuları aşırı kalp büyümesinden dolayı kalp krizi geçiriyorlar ?Birçok maraton koşucusunun kalp krizinden öldüğü bilinir ayrıca kalp büyümeside bir yere kadar iyi olduğu olduğu bilinen bir gerçektir çok uzun tutmamakta fayda var.
O 32 atis sizin kalp atisiniza esit..siz 3atista kani vucudunuzda dolastiriyorsaniz bu sporcu 1kerede dolastiriyor..Maraton koşucuları aşırı kalp büyümesinden dolayı kalp krizi geçiriyorlar ?
Ünlü bisikletçi Armstrong'un kalbi dinlenik halde 32 atıyormuş, ben 50'nin altında ölürüm herhalde![]()
Aynen bunu demek istiyorum, ağırlık idmanlarında fena halde nefes nefese kalıyoruz fakat kalbi büyüttüğü falan yok gibime geliyor hatta ciddi oranda anaerobik çalıştığımızdan zararlı etkisi bile olabilir.Bir insan kosarken neden nefes nefese kalir? Hucrelerin daha cok ojsijene ihtiyaci vardir bu yuzden biz amatorler hizli nefes alarak bu oksijeni hucrelere tasiriz..pro sporcularin vucudu bunu kalbi buyuterek kani daha hizli pompalayarak yapar..siz 1400motor bir sahin onlar 3000motor bmv gibisiz 100km yi 6000devirde giderken onlar 2500devirde gidiyor
eforlu her spor kalbi buyutur...efor demek biz amatorler icin nefes nefese kalmak limitleri zorlamaktir...vg de kalp buyumez sanmiyorum..steoreid hariç..onun kalbi buyutme sebebi farkli..youtubede nacionalin steoreidlerle ilgili belgeseleli var izlemenizi tavsiye ederim
Sanirim biraz kilo sorununuz var..agirlik idmanlaeinda hic nefes nefese kaldigimi hatirlamiyorum..cevremdede pek gormedim..yada yeni basladiniz kondusyonunuz yok..zamanla duzelir..Aynen bunu demek istiyorum, ağırlık idmanlarında fena halde nefes nefese kalıyoruz fakat kalbi büyüttüğü falan yok gibime geliyor hatta ciddi oranda anaerobik çalıştığımızdan zararlı etkisi bile olabilir.
Ağırlık idmanında da superset dropset vs çeşitli teknikler sonucu nefes nefese kalınır, kalınmıyorsa hafif çalışılıyordur, ama bunun kalbi büyüttüğünü sanmıyorum.Sanirim biraz kilo sorununuz var..agirlik idmanlaeinda hic nefes nefese kaldigimi hatirlamiyorum..cevremdede pek gormedim..yada yeni basladiniz kondusyonunuz yok..zamanla duzelir..
ANAEROBİK EGZERSİZLERDE YANİ BB VE GÜÇ SPORLARINDA KALP BOŞLUKLARI GENİŞLEMEZ ANCAK KALP KASI KALINLAŞIR.GERÇEK ANLAMDA KALP BÜYÜMESİ DİYEBİLECEĞİMİZ DURUM BAŞTA MARATON SPORCULARI OLMAK ÜZERE AEROBİK EGZERSİZ YAPANLARDA OLUR.YİNE AEROBİK EGZERSİZ YAPAN UZUN MESAFE KOŞUCUSU BİSİKLETÇİ VB SPORCULARDA İSTİRAHATTE KALP HIZI DÜŞÜKTÜR YANİ BRADİKARDİKTİR BUDA HERHANGİ BİR SORUN TEŞKİL ETMEZ
Hocam SSK doktoru gibi uzaktan bakıp çıktınızANAEROBİK EGZERSİZLERDE YANİ BB VE GÜÇ SPORLARINDA KALP BOŞLUKLARI GENİŞLEMEZ ANCAK KALP KASI KALINLAŞIR.GERÇEK ANLAMDA KALP BÜYÜMESİ DİYEBİLECEĞİMİZ DURUM BAŞTA MARATON SPORCULARI OLMAK ÜZERE AEROBİK EGZERSİZ YAPANLARDA OLUR.YİNE AEROBİK EGZERSİZ YAPAN UZUN MESAFE KOŞUCUSU BİSİKLETÇİ VB SPORCULARDA İSTİRAHATTE KALP HIZI DÜŞÜKTÜR YANİ BRADİKARDİKTİR BUDA HERHANGİ BİR SORUN TEŞKİL ETMEZ