Kalori Açığı Oluşturarak Yağ Yakımı Hakkında

Merhabalar sevgili bodyforumtr üyeleri. Üniversite yıllarında yaptığım spordan sonra aktif olarak tekrar spora başladım fakat kafamı kurcalayan sorular var. Şu anda Flexor hocanın yeni başlayanlar için ilk 1 aylık programını uyguluyorum. Özellikle bel bölgemde ve baldırımda yağlanma mevcut . Vücut bilgilerim aşağıdaki şekilde;

Boy: 1.83
Kilo : 87,10
Yağ Oranı : 26,4

Aklıma takılan sorular şunlar ve cevaplarını bulamıyorum. Tüm forumu didik didik ettim diyebilirim.

-1- Günlük kalori ihtiyacımın ne kadarını protein , yağ ve karbonhidrat olarak almalıyım ?

-2- Hesapladığımda günlük kalori ihtiyacımın 2750 kcal oldugu ortaya cıkıyor ve beslenme programımı 2150 kcal olarak düzenledim. Yeterli midir ?

-3- En hızlı yağ yakımının sabah aç karna yapılan interval kardiyo olduğu hakkında herkes hem fikir sanırım. Antreman günleri dısında kalan 3 gün sabah erken kalkarak 7 km koşuyorum. Interval kardiyo prensibine uygun şekilde hızlı koşup tekrar yürüyüp tekrar kosuyorum ve nabzımı yüksek tutuyorum.

-4- Antremandan hemen sonra yaklasık 20 dakika kosu bandında tempolu kosu yapıyorum.

Beslenme programımı da aşağıdaki gibi düzenledim.
Kahvaltı
2 tam 3 yumurta beyazı
50 gram yulaf ve 100 ml süt

Ara öğün
75 gram lor peyniri
10 gram fındık ve 1 elma

Öğlen
200 gram tavuk göğsü
200 gram yağsız pirinç pilavı

Ara öğün
75 gram lor peyniri
10 gram ceviz ve 1 adet muz

Akşam
200 gram tavuk göğsü
200 gram yağsız pirinç pilavı
200 gram salata
10 gram zeytinyağı

Yatmadan
200 ml süt

-5- Bu programla günlük 2074 kalori, 184 gram protein, 67 gram yağ 166 gram karbonhidrat alıyorum. Günlük kilomun 2.8 katına kadar protein alabileceğimi öğrendim fakat karbonhidrat miktarı ne kadar olmalı ?

Not: Ek bir supplement ya da takviye kullanmıyorum.

Değerli bilgileriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Back
Yukarı