Kalori açığı ve makrolar ile bir sorum var

Merhaba arkadaşlar araştırmalarıma göre kalori açığı oluşturduğum halde baklava yiyerek bile kilo verebilirim. Benim anlamadığım kısım kalori açığı oluşturup yeterli protein alırsak(kay kaybı olmaması için) karbonhidrat ve yağı neye göre ayarlıyoruz. Yani 1500kalorili düşük karbonhidratlı diyet ve 1500 kalorili daha fazla karbonhidratlı diyetin ne farkı olur?

fitnessçıları izliyorum kalori açığından bahsediyor diyelim diğer videoda işte fazla meyve tüketmemelisiniz şekerden dolayı yağ depolanır falan diyor anlamadığım kısım bu hani tamamen kalori açığına bağlıydı. tamamen yağsız yemekler öneriliyor falan azıcık yağ atsak mesela 50 kalori fazla alıcaz sadece ve yemek daha güzel olacaksa neden 50 kaloriyi almayayım ki?

Orda kilit kelime "fazla". Günlük yediğin 1-2 muz 3-4 dilim karpuzun zararı yok tabi keto liste yapıyorsan o ayrı. Tad katması için eklediğimiz 1 kaşık zeytinyağının da zararı yok için rahat etmezse yemekten sonra çıkar 40-45 dakika yürüyüş yaparsın o 50 kalori aradan çıkar. Tabi bu benim düşüncem.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Denildiği gibi oradaki Kilit kelime "fazla" aslinda. Çünkü siz kalori miktarini asmasaniz bile vucuttaki insülin seviyesi belirli bir miktarın üstüne ciktiginda yag yakimini saglayan hormonun uretimi durur. Bu nedenle de diyet zamanlarinda sekerli yiyecekler ve fazla meyve tuketimi onerilmez.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Karbonhidrat glikojen depolarını dolduran bir kaynaktır antreman sırasında enerji lazım olur ve bunu karbonhidratlardan kullanırız düşük karbonhidratlı diyetlerde yağ yüksek alınır glikojen depoları boş olduğu için keton ları yakarız yani vücuda yağ alarak yağ yakarız ama bu diyetler uzun süre yapılacak diyetler değildir makro mikrolara çok uymak gerek.[DOUBLEPOST=1502873177][/DOUBLEPOST]İş protein almakla bitmiyor diyette karbonhidratlarda önemlidir birandan kesmenizi önermem.

Back
Yukarı