herkeze selamlar.. aslında yeni başlık açmalımıyım bilemedim ama konuyu buraya yazmayı uygun gördüm, askerdeyken sürekli göğüs ağrısı yaşıyordum ama birtürlü ekokardiografi çektirememiştim.. 2 gün gün önce sık olmasada ağrı ve sıkıntı devam ettiği için bir kardioloji merkezine gittim.. doktordan ne yalan söliyim pek memnun kalmadım.. içkime sigarama bişi deseydi yine iyiydi ama kesinlikle ağır spor yapmayacaksın dedi.. geri kalanı normal hayatına devam et dedi... değerleri burda benzer sonuç alan kişiler yada spor doktorları yada doktor arkadaşlar fikirlerini söyler diye paylaşıyorum ; sol ventriküldiyestolik çap 6.15 çıktı (normal:5.5), sol ventrikül sistonik çap ta 3.97(n:4.0) EF:%64 doktor kalbin sporcu kalbini falan çoktan geçmiş dedi pompalamada sorun yok ama 6 nın üstü tehlikeli dedi.. ne bir ilaç verdi nede tavsiyelerde bulundu sadace spor yapma.. konuyla ilgili BİLGİSİ olan arkadaşlardan paylaşımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.. (bu arada mitral kapak yetersizliği minimal ve aort kapak yetersizliği hafif,diğer değerler normal )