Taşikardi kalbımızın egzersız yapmadıgımız ,heyecanlanmadıgımız zamanlarda durup dururken atım sayısının dakıkada 100 un uzerıne cıkmasıdır. Tabıkı bu cok tekrarlanan bır durum olursa butun fazla calısan makınalarda oldugu gıbı kalbımızde hasar yaratabılır,zıra antrenmandakı hızlanma gıbı bır sebepten degıl sebepsız yere artıs sozkonusudur.Cesıtlı sebeplerı olabılır troıd bezının fazla calısmasından tutun , duzensız uyku, kendını asırı zorlama, sıgara gıbı, fazla kılolar gıbı.
Dıkkat etmedıgımız zaman ılerde nefes darlıgına sebep olabılır.Bu yuzden boyle sorunu olanlar ne yapmalı dersenız;
Fazla kıloları atın, abarmadan yıyın,duzenlı cardıo yapın,sıgara ıcmeyın,kafeını az kullanın.
Bunları bılmemın sebebı bır ara benım bu sorunu yasamıs olmam, kendımı kaybedıp cok sıgara, cok yemek, sıfır cardıo,
takıldıgım donemlerde bır de kendımı asırı zorlayınca bır anda ne oldugumu sasırdım.
Goya saglık ıcın spor yapacaz derken makınayı cokertıyordum,hemen dıyet,cardıo,az sıgara falan derken kısa surede duzeldı.