Kalsiyum - çinko etkileşimi..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jan99
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

jan99

Üye
Merhaba arkadaşlar.

Takviye olarak çinko tablet kullanan arkadaşlara sormak istiyorum. Bildiğim kadarı ile kalsiyum , çinkonun emilimini önlüyor.Kalsiyum ile çinko beraber alındığında etkileşimi giriyorlar gibi bir şey vardı.Gerçi multivitaminlerde genelde ikisi de oluyor sanırım ama etkileşime girmemesi için oranlarında oynuyorlardır diye tahmin ediyorum.

Bu konu ile ilgili bilgi verebilecek arkadaşım varmı acaba?

bir de çinko tablet kullanan arkadaşlar bu tabletleri kahvaltıda mı yoksa gece yatmadan önce mi aldıklarında daha çok verim alıyorlar paylaşabilirlermi?

Fazla kalsiyum alınırsa, aldığın çinkonun emilimi düşük kalıyor yani çinkonun etkisi azalıyor. Ben çinkoyu sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadan önce kullandım.

sütle kullanılmamalı yani

Aynı anda kullanılmamalı. Süt ve süt ürünleri alacaksan, bunu çinko alımından 1-2 saat gibi daha önce yapman iyi olacaktır. Sütle kullanılması emilimini düşürüyor, kalsiyumdan kaynaklanan bir sebep bu.

Çinko yu sabah kalkar kalkmaz eger ac karnına alırsan, mide bulantısı yapabilir, şahsen tavsıye etmıyorum.

Çinkoyu cok yuksek oranda aldıgınızda diğer kasların daha hızlı yapılanmasını ve çalışmasını saglayan önemli minerallerin emilimini de düşürüyor, bu yuzden porsiyon olayını da iyi ayarlamak gerekiyor. Nasıl bir vitaminin yuksek olması, diğerin vitamin türlerine engeller koyabiliyorsa, mineraller arasında da böyle bir etkileşim bulunuyor.

Kafein tarzı ürünlerini genel olarak vitamin ve mineral kullanımından önce yapılması taraftarı değilim çünkü vitaminlerin kana kolay karışması ve emilimi böyle cok daha kolay olacaktır. Bu, çinko için de gecerli.

Back
Yukarı