Kamburluğa İyi Gelen Hareketler

Yaklaşık olarak 1-1buçuk aydır bu sporla ilgileniyorum.Vücudumu tanımaya yeni yeni başladım fakat bir problem ortaya çıktı.Sırt kamburluğu ve hafif derece boyun kamburluğu problemiyle karşı karşıyayım :( Elimden geldiğince dik durmaya çalışıyorum, sırt üstü uyumaya çalışıyorum. Acaba bunun dışında kamburluk için neler yapmalıyım?:confused: Ters mekik çok yararlıymış diye duydum acaba doğru mu?:confused:Sehpada ters mekik ve düz mekiği aynı gün içerisinde yapmam uygun olur mu? :confused:Yardımlarınız için teşekkürler :)

Sırt üstü uzanın, havası biraz inik lastik bir topu iki kürek kemiğinizin ortasına yerleştirin ve avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde arkaya doğru uzatın veyerden kaldırmadan daire çizin 3x15 set yapın.

ters mekikte öneririm

Hareketleri tam layıkıyla yaparsan bütün hareketlerin kemik yapına ve sorunlarını gidereceği kanaatimdeyim ben. Çünkü ne zaman spordan çıksam yolda yürüdüğümde sırtım dimdik olur ve adımlarım yere sağlam basar.

Demek istediğim onu yapsam mı bunu yapsam mı deme hareket ayırma hepsini yap sadece sakatlık riski çok olan hareketleri yapma.

Bugün ters mekik çekmeye başladım. 15x3 yapabildim ama salondan çıktığımda kambur durunca sırtımın ağrıdığını, düz durunca daha rahat olduğumu hissettim.Bu hareketi düzenli olarak yaparsam sanırım bu sorunu aşıcam. Emeği geçen herkeze teşekkürler :)

Hareketleri tam layıkıyla yaparsan bütün hareketlerin kemik yapına ve sorunlarını gidereceği kanaatimdeyim ben. Çünkü ne zaman spordan çıksam yolda yürüdüğümde sırtım dimdik olur ve adımlarım yere sağlam basar.

Demek istediğim onu yapsam mı bunu yapsam mı deme hareket ayırma hepsini yap sadece sakatlık riski çok olan hareketleri yapma.

Deliammo ya katılıyorum sırt hareketlerini layıkıyla yaparsan kürek kemiğin

çıkıntılığı ve bel çukuru varsa geçer zamanla fakat boyun ilerideyse trapez

çalışmak gerekiyor

Ters mekik hareketi sırt kaslarının tamamını çok az miktarda olsada etkiler. en çok etkilediği kas gluteus medius,arka external obliqe,tharoclumbar,ve erectorlar ama bir kişinin ters mekik yapmadan önce mutlaka mide kaslarına yönelik çalışma yapması gerekmektedir. daha sonra hafif kilo ile diadleft yaptıktan sonra artık ters mekik yapabilir. ters mekik yapacak kişiller yerde değilde yer seviyesinden yüksek yerde yaparlarsa daha sağlıklı olucaktır.

alıntı Flexor

Back
Yukarı