kan ve vg.

forumda gezinirken resimlere bakarken aklıma geldi normal bi insanda 3 ile5 lt kan varmış buda %7,%8 tekamül ediyo.. şimdi vg yapmayan 130 kg birinde 9 lt kan varsa vg yapan 130 kg şu resimlerine bakıp oha değimiz kişilerde ne kadar kan olduğunu merak ettim
mesela bi konuda tartışmıştık zmanında hitlerde buna kafayı takmış ilk etapta savaşta yaralandığında çok hızlı tdavi olan askerleri olması için deneylerinde al ve ak yüvarları çoğaltıp güçlü insanlar ve vurulduğunda zor ölen askerler elde etmiş ancak hepsi zombi gibiymiş sonra kanı yine çoğaltıp daha sıvılaştırıp (ki bağzı uyuşturucaların ağababası) agresif atak itaatkar s.s leri olmasını sağlamış

burdan sonra kan oranını arttırmak bize fayda sağlar ama sıvı olmasımı bizim için daha fayda sağlar yoksa daha katı olmasımı

acaba bu prof bodycilerin kan oranları ne kadar benim kanımın çok sulu olduğunu dr sölemişti aspirin kullanma fln demişti

kan oranı değilde kandaki hemoglobinin artması performansı arttırır. çünkü oksijen kanda hemoglobinle taşınmaktadır. kanın veya hemoglobinin arttırlıması bir doping yöntemi olarak kullanılmaktadır. kan arttırıcı hormon olan eritropoetin denen maddenin kullanmı yasaktır.
bu arada polisitemi denen aşırı kan hücresi bulunma durumunda kanın seyreltilemsi gerekir yoksa kılcal damarlarda tıkanma ve pıhtılaşmaya yol açar.

En güzeli sporunu yap, 3-6 ayda birde kan bağışında bulun. Vücudunu devamlı alyuvar üretmeye teşvik edersin, hemde insanların canlarını kurtarırsın. Kısmetse bende haftaya ilk bağışımı vermeye gideceğim.

haklısın ama bende kan vermede sınıntı çıkıo biraz aslında napıcaz bu işi bilmiyorum serumda taktırmıyorum

Back
Yukarı