kanat çalışma programı hakkında yardımınıza ihtiyacım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ec0

Yeni Üye
arkadaşlar benim vücudumda bir kanat yok diğerlerinde gelişme var ama 1.5 senedir yapıyordum kanat 0 programım şöyleydi

barfixle ısınıyordum
2-3 set

enseye çekiş
4 x 15-12-10-8
göğüse çekiş
set ve tekrarlar aynı
cable row karna çekiş
4 set yapabildiğim kadar
barfix
3-4 set

programım bu ama her ay progrmaı değiştiriyorum ama kanat gelişimi hiç yok bana önerebilceğiniz çalışma sistemi varmı ?

kanat için lat pul downs , back lat pull downs ,straıght arm lat pull downs , seated rows , one arm dumbell rows , rowing , barfix ( açık tutuş üst kanat , kapalı tutuş alt kanat)

ben bu hareketlerden kanatların iç kısmı için rowingi öneririm ben çok faydasını gördüm sırtı kalınlaştırıyor , dış kısım içinse barfix ve birazda one arm dumbell rows

BAŞARILAR

yorumun için teşekkür ederim ama bunun sıralamasıyla yazarsan çok sevinirim ayrıca ağır yüklenip yapabildiğim kadarmı yapıcam yoksa 10 -12 civarı tamamlayacak bir ağırlık mı olması gerekir

sana önce hacim gerek yani 8-12 tekrar arası yapmalısın zaten eğer salonda değilsen ve dumbell ve barbella sahipsen yazdığım son üç hareketi yapabilirsin, tabi imkanın varsa tüm egzersizleri yap ve estetik bi r görünüş yakala ama yoksa da son üç hareket oldukça iş görebilir

• Like
Reactions: Ec0
Sırta 3 hareket güzel hacim verir. Bunlar Barbell rowing, deadlift ve barfikstir. Barfikse alternatif olarak lat pulldownlar, barbell rowing e alternatif olarak cable rowingler yapılabilir. Deadliftin alternatifi yoktur. Hatta genel anlamda vücuda kütle ekleme konusunda en iyisidir. Benim antreman programım:
5-6 set deadlift 15-10-8-6-4-2
4 set barfiks max tekrar
4 set 12-10-8-6 tekrar barbell rowing
4 set cable veya rowing machine 12 tekrar
Birde benimde vücudumun en iyi yeri kanatlarımdır. Sporuda 4 yıldır yapıyorum.

• Like
deadlift çok sakat bi harekettir , belini sakatlama olasılığın çok yüksek , o hareketi yaparken vücudunun başlangıç ve final pozisyonu arasında nası şekil alacağı çok önemli , ve bu hareketi yapmadan önce çok çeşitli egzersizler yapıyolar ısınmak için , eğer çok yapmak istiyosan bu işi yalayıp yutmuş biriyle çalışmaya başlasan iyi olur

• Like
Back
Yukarı