Barfiks çekerken kolları omuz genişliğinden uzun değilde daha kısa tutarak çekersek bi faydasını görürmüyüs?.
kollarını ne kadar geniş tutarsan barfiks çekmek daha da zorlaşmaya başlar ve omuzlardan tam anlamıyla kuvvet alma oranı düşmeye başlar.
kendim için söylemem gerekirse, tam anlamıyla barfiks hayranı birisiyim. 4-5 set yapıyorum ve ilk sette en geniş şekilde tutarım, sonraki sette kollarımın arasındaki mesafeyi biraz daha azaltıp ve bunu en son sete kadar devam ettirip, omuz hizasına yaklaşıncaya kadar devam eder. bunu yaptıgınızda sırtınızdaki her nokta üzerinde çalışmış oluyorsunuz.
bunlara ilave olarak, kolları omuz genişliginde açtıgında hem middle back hem de biraz kanatları uzatmaya yönelik yapmaya çalışıldıgı için, hep kolları omuz genışliginde açılması en uygun şekli olarak görülür. kısacası, kollarındaki arasındaki mesafe azaldıkça, yani yaklaştıkça kanatların uzamasına yönelik çalışma oranın daha da artar. bu mesafe iyice azaldıgında, bir nevi, v-bar pull down yapmış oldugunu düşünebilirsin.
barfiks gerçekten altın hareket olarak nitelendirebilcegim bir hareket çünkü enseye dogru cektiginizde bile, arka omuzlara verdigi gerilim inanılmaz oluyor. barfiks hareketini sadece sırt olarak düşünmeyin, aynı zamanda alt trapez ve üst trapez çizgilerinin ayırımında büyük bir rol oynuyor.
eger kolların omuz genişliginde ve avucların sana bakıyorsa, bu harekette bicepsler agırlıklı olarak çalışır ve biceps antrenmanına başlamadan önce bu hareketi 1 set yapılmasını tavsiye ederim, çok tetikleyici bir hareket.
barfiksin önemiyle ilgili, kendi üzerimde birşey söylemek istiyorum; 2 aydır belimden sakatlıgım var ve 1 ayda 1-2 antrenman yaptıgım süreç oldu ve bu süreç dahilinde, şimdiye kadar,hala bir omuz antrenmanı bile yapamadım , ama yaptıgım değişik tutuş ve birkaç set şekli ile barfiks sayesinde, omuz kütlesinde kayıp yaşamamı minimuma indiridi diyebilirim.
Aynı etkıyı yapmaz cunku barfıks cekerken kanatlar kullanılır..Ama barbell curl ve ozellıkle concentratıon curl bıcepsler ıcın en temel ve ızole hareketlerdır..thums:
barfiks çekerken sadece kanatlar çalışmaz, çalışmayan bölgeniz kalmaz desem cok yerinde olur.barfiks çekerken yer çekimin etkisine cok maruz kalırısınız, dolayısıyla vücudunuzu yukarıya çekmek için ortalama tüm kaslarınızdan yardım alırısnız ve bu hiçte azımsanacak düzeyde değildir. zaten üst vücudun gelişmesini tetikleyen en önemli hareket olmasının nedeni, vücudun tüm noktalarına sinyal gönderebilme yetenegine sahip olmasıdır.
barbell curl izolasyon hareketi değildir ve kütleyi ayakta tutmaya çalışan temel bir hareket oldugu için compound exercise olarak gecer.
avuc içinin size dönuk olması bicepslerin gelişimnde cok önemli bir hareket ve buna çalışma programınızda 1 hareket olarak yer vermenız çok iyi olabilir. ama tek hareket 2 hareketin yerini tabi ki tutamaz çünkü bicepsler üzerinde çalıştırılan bölgeler ve yogunluk şekiilleri farklı.