Karın Kası Çalışmasında Sınır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tolgaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
FleXoR dedi:
izzet dedi:
Beatboxer dedi:
izzet dedi:
tam nedenini bilmiyorum ama karin kaslari kendini cabuk toparladigini saniyorum
salondaki hocam in bana hazirladigi programda antremandan once hep karin kasi yapiyorum 4*?(yorulana kadar)

Antrenmandan önce enerjini karın kaslarını çalıştırmaya harcaman , antrenman performansını olumsuz etkiler...Bu yüzden bence hocana da bunu sor ve karın çalışmalarını antrenman sonlarına sakla , enerjin kaldığı kadar...

karin calisirken cok fazla yorulmuyorum yani vucut u cok fazla yormuyor
bugune kadar dezavantajini gormedim
tam tersine antremanda kendimi daha dinamik ve enerjik hissediyorum
Enerjide hissetmen ve iyi ant çıkarman karın çalışırken iyi ısındığına bağlıyorum ve bel bölgesindeki sinirlerin gevşeyerek kan akışı hızlanarak vucutta iyi bir enerji kazandığını anlıyorum

fakat mide yaparken yorulmuyorsan ya hep aynı yoldan gidiyorsun yada mide hareketlerini tam manasında yapmıyorsun derim çünkü her kes mide antremanında yorulur coleman bile :)

simdi insan otururken bile yoruluyor benim orda yorulmuyorum demem lafin gelisi tabiki yaparken yoruluyorum ama oyle cok agir veyat antremanimi etkiliycek kadar degil

s1nan dedi:
masteer dedi:
Ayrıca karın kasları oldukca azgın kaslardır, hergun gunde bır kac saat bıle calısabılırsınız, benım tavsıyem eger karnınızdan motorsıklet falan gecırtmeyeceksenız haftada 4 gun ve bır gun alta yonelık dıger gunse uste yonelık calısmadır. Set sayısı tekrar sayısı gozetmeden her seferınde artık yapamana kadar zorlamalısınız.

masteer motorsiklet olayina cok guldum valla. iyi yazmissin. benim de nacizane 1-2 tavsiyem olacak izninizle.
-karin calisirken mutlaka alt karin kasina da onem verin.
-mutlaka cesitli hareket yapin surekli ayni hareketleri yapmayin.
-belli bir seviyenin uzerine ciktiysaniz agirlik koyarak yapin.
-bu onemli; bir gun alt karindan diger gun ust karindan calismaya baslayin. hep ust karindan baslarsaniz alt karin kaslarinina gectiginizde yorgun olacaginizdan daha az calistiracaksiniz
-mayo kasi goruntu olarak en az six-pack kadar onemlidir, alt karin calisirken bacaklari her zaman duz kaldirmayin saga ve sola da kaldirarak açılı calisin.
-hatta tam olarak anatabilecekmiyim ama dips yaptiginiz alette bacaklari kaldirarak alt karin calisirken bacaklari bitisik bir sekilde karniniza cektikten sonra ayak tabanlari bir sagi bir solu gosterecek sekilde bacaklari saga sola cevirin. yani cek saga cevir birak cek sola cevir birak seklinde. super harekettir. insallah anlatabilmisimdir. :)

p.s bu arada soldaki resimde cok iyi gozukmese de hafif bir mayo kasi cizgisi var . bilabong dusuk bel mayo ile iyi kombinasyon olur tavsiye edilir.

selamlar

hocam alt karından bahsetmissiniz fakat benim programımda sadece yarım mekik ve sehpada yatarken dizleri karına cekme var
bunlar alt karını calıstırır mı
calıstırmazsa hangi hareketi yapmam gerek?

kaufman03;

Sehpada yatarken dizleri karına çekmek alt karını çalıştırır...

Eller yanda... Dizleri yuakrı çekerken kalçayı hafiften kaldırıp, dizleri göğüsüne kadar çekmeyi denersen daha iyi olur...

Selamlar...

Bence en güzeli, karın çalışmasını sabah halletmek...

Normal antrenmandan bağımsız... Sadece karın çalışmak...

Tolgaa nın ya da s1nan ın avatarındaki resimlerdeki gibi karın kası yapmam ne kadar zamanımı alır gerçi biraz yağ da var ama kasmadan karın kasım belli olmuyor

Back
Yukarı