Karın kası hakkında sorular

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sarp10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sarp10

Üye
Arkadaşlar merhaba. 16 yaşındayım ve 5 aydır bu spor ile uğraşıyorum. Hic bir zaman karın antremanını atlamadım. Ilk başladığımda yağ oranım %10 du şimdi %8. Ve hala karın kaslarım çok belirgin değil, ancak ışık açısını doğru aldığımda biraz belli oluyor. Kendi sorunumun antremanım ile ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü Ege fitness ın videosunu izledim ve ağırlıksız 100 tekrar yapmak gibi şeylerin etkisizi olacağını ve ağırlıklı 15 tekrarı zorlanarak yapmalıyız dedi. Son 2 aydır daha ciddi uğraşıyordum karnım üstünde, son 2 aylık programında bu
lower (her biri 2x30)
scissors leg raise
reverse crunch
flutter kicks
obliques(her biri 2x15)
Russian twists
Torso rotate
upper(4x30)
bodyweight crunch
core(2x30)
plank knee ins
extended plank up

Sonuçta onlarda kas grubu görünür olmaları için büyümeleri gerek. Nasıl 30Cm kolu istediğin kadar sıksan büyük olmayacağı gibi küçük karın kaslarınıda belli etmek zordur. Diğer kas gruplarından çokta farklı bir mantığı yok belirginleşmesi için büyütmek zorundasın boy ve kilonu yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Açtığım konunun sonlarına gidersen attığım görsellerde yağ oranım %20 olmasına karşın karşın belirgin olduğunu görürsün. Hayatımda bir kez bile karın idmanı yapmadığım halde.
https://www.bodyforumtr.com/threads/powerlifting-günlüğüm.147718/[DOUBLEPOST=1585040572][/DOUBLEPOST]
Sonuçta onlarda kas grubu görünür olmaları için büyümeleri gerek. Nasıl 30Cm kolu istediğin kadar sıksan büyük olmayacağı gibi küçük karın kaslarınıda belli etmek zordur. Diğer kas gruplarından çokta farklı bir mantığı yok belirginleşmesi için büyütmek zorundasın boy ve kilonu yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Açtığım konunun sonlarına gidersen attığım görsellerde yağ oranım %20 olmasına karşın karşın belirgin olduğunu görürsün. Hayatımda bir kez bile karın idmanı yapmadığım halde.
https://www.bodyforumtr.com/threads/powerlifting-günlüğüm.147718/

Kilo boy ve diğer ölçülerinizi yazarsan daha iyi olur

https://www.bodyforumtr.com/threads/powerlifting-günlüğüm.147718/[DOUBLEPOST=1585040572][/DOUBLEPOST]

Kilo boy ve diğer ölçülerinizi yazarsan daha iyi olur
boyum 170 kilom 57.

Yanlış anlamazsan bir şey diyeceğim açlıktan çıkmış karın kasların. Adım gibi eminim, hiç antrenman yapmasan bile bir şey değişmiyecek senin için. Kilo almalısın kaslarını büyütmek için.
Doğru cok zayıfım bunun farkındayım ve kilo almaya çalışıyorum ama az miktar görünen karın kasım olsa da 5 ayda beklediğimden az sonuç aldım ama hiç almadım demedim. Biliyorum zayıflıktan çıkan yerlerini kas olarak gösterenler var fakat benim durumum o şekilde değil.

Doğru cok zayıfım bunun farkındayım ve kilo almaya çalışıyorum ama az miktar görünen karın kasım olsa da 5 ayda beklediğimden az sonuç aldım ama hiç almadım demedim. Biliyorum zayıflıktan çıkan yerlerini kas olarak gösterenler var fakat benim durumum o şekilde değil.
Durumun tam olarak o maalesef. Kilo al, toplam olarak vücudunun her yerini güçlendir. Karın kasları da çıkar.

Karın kasını çıkaran şey antrenmandan ziyade beslenmedir. Günlük almanız gereken makro değerlerini tükettiğinizden emin olun. Sırf karın kası çalışmak bu kasların ortaya çıkması için yeterli değildir. Bunun yanında programı tam olarak anlamadım ama çok hareket yapıyorsunuz gibime geldi. Gün aşırı çalılacağınız Karın kası komple çalışan bir hareket olduğu için yapacağınız bir hareket 4 setolarak gayet yeterli gelecektir. Bunun içinde leg raise hareketi bana göre yeterli. Yalnız belirttiğiniz kilo değerinde bu kadar az karın kası çıktı diyorsanız bunın en büyük sebebi tükettiğiniz makro değerlerinin baya düşük olmasıdır.

Dostum kilon yalan söylemez, istersen hergün izole karın çalış yinede yinede o kiloda senin pek bir şey yaptığını söyleyemem. Zaten başlarken yağ oranım 10demişsin?

Back
Yukarı