Karın kasları su tutması

EgedmiR

Üye
Başlıktada belirttiğim gibi karın kaslarının üzerinde ellediğim zaman yumuşaklık oluyor.Hocamda bunun yağ değil su olduğunu belirtti.Bunu gidermek için tuzun azaltılacağını duymuştum.Bunun dışında neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bazı kişiler suyu azaltın bazıları ise bol bol su için diyor buna bir açıklık getirsek :)

su tuzu atar usttekı bırkac uye cevabı vermıs ıcılmezse ne olur dıye ayrıca kasların %70 i sudan olusur tuz nedenı ıle su topluyordur vucudunuz cunku ben gunde 3 lt den fazla ıcıyorum tuzuda salatada bıle kullanmıyorum bır problem yok

su içmezsek böbreklerden idrar atımı ve kandaki sıvı hacmi azalır. tansiyon düştüğü gibi diğer bir zararı da vücut daha çok sodyum ve su tutmaya başlar. yeterince su alımı daha fazla kas yapılanmasına yardımcı olur.

fakat kiraz sapı ve maydanoz sapını kaynatıp bu karışımı içince vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı olduğunu duydum. birde böğürtlen çayını tavsiye ediyorlar.

bu cevap cok mantıklı maydanozu deneyın ailem bır ara denıyordu işe yarar.

Son düzenleme:
başka düşüncesi olan yokmu arkadaşlar

Bol bol su içmek mantıklı aslında bazı şeylerde böyle ters tepki verebiliyor örneğin balık yağı yersen yağ yakımın hızlanıyor. Ama tuzu da tamamen kesme sakın fazla da yeme zaten bu spor için şeker, tuz, un az yenmeli.

Yine de çok su içme 2,5 litre idealdir.

Normal bir insanın günde 2 litre su içmesi tavsiye ediliyor, bunu hepimiz biliyoruz.Fakat şu var ki vücut geliştirmeyle uğraşınca normal vücut fonksiyonlarını zorluyoruz, hele ki protein tozu/kreatin gibi destekler kullanıyorsak bu su miktarını 3 litreye çıkarmalısınız benden söylemesi.Su içmek de sus tutmaya yol açmaz, Muscle&Fitness dergisinde okumuştum Mr Olympia öncesinde son haftalarda definasyon için tuzu kesip litrelerce su içiyordu, bunun yanında da böbrekleri hızlandırmak için tükettiği bir sebze vardı - adını hatırlayamadım şimdi-

Uzun lafın kısası, sağlığınızın için sudan kaçınmayın.

Dediğiniz gibi tuzu azaltmaya ve bol su içmeye başladım..Maydonoz suyu önerenler var bunu deneyen varmı arkadaşlar ?

evet maydanozun suyunu ıcıp annemler ıcıyordu tadı kotu dıye dusunuyorum ama herkez bunu onerıyor tum sıtelerde onerılıyor işe yarar bır deneyın maydanozun zararıda olcagını sanmıyorum

gunluk besınlerle veya sadece ekmek ıle gunluk tuzu alıyoruz ondan extra tuz katmaya gerek aşırıya kacıyor gunluk tuz ıhtıyacı cok az bırsey bazıları onu sadece 1 ogunde dokuyor ekmegı ve dıger yemeklerı katmıyorum bıle tuzu dıger besınlerden yeterınce alıyoruz ondan katmamak dogru olur

Tuzu azalttıktan sonra üzerinde birikmiş fazla suyu atmak istiyorsan, bol su, biraz terlemek kardiyo vs, ve birde su atıcı içeceklerde içebilirsin, kahve ve yeşil çay gibi içecekler vücutta su atımını sağlar.

Back
Yukarı