dishiwelet
Üye
gecen dün denedim acıkcası bir otcu olarak cokta hosuma gitti ve paylasmak istedim malzemeleri kendi isteginize göre ayarlayabilirsiniz ben sevmedklerimi koymadım icine
patates havuc kuru sogan bezelye pazı ıspanak semizotu patlıcan kırmızı ve yesil biber mantar karnabahar vs gibi
tereyag veya zeytinyagı 1 tatlı kasıgı un ( istege göre konmayabilir ben koymadım ) 1 veya 2 tane yumurta ( yine istege göre miktar ) rendelenmis kasar peyniri be tatlı lor kullandım istediginiz peyniri koyabilirsiniz baharat cesitleri ben acı kırmızı biber karabiber kekik nane köri koydum
sosu icin yogurt süzme veya az yaglı ( istege göre ) sarımsak tereyag
önce soganı dograyıp ben 1 tatlı kasıgı kadar tereyag kullandım yaglı sevmıyorum tavada kavuruyoruz bu sırada patlıcanı patatesi bezleyeyi karnabaharı mantarı biraz haslıyoruz tencerede kırmızı ve yesil biberleri dogruyoruz tabaga hazırlıyoruz havucu rendeliyoruz pazı ıspanak semizotu kesiyoruz bunlarıda tabaga koyuyoruz soganları kavurdugumu tavaya havucu alıp kavurmaya devam ediyoruz sonra biberleri ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz biraz ölünce üzerine hasladıgımız diger sebzeleri ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz üzerine semizotu ıspanak ve pazıyı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ben tuzlu yemedigim icin atmadım hic siz tercihe göre atarsınız altını kapatıp sebzelerimizi biraz sogumaya bırakıyoruz yogurtun icine sarımsagı eziyoruz biraz su koyup karıstırıyoruz diger tarafta yumurta ve peyniri karıstırıyoruz kavurdugumuz sebzelerin icine atıp karıstırıyoruz istedigimiz baharatları ekliyoruz fırın tepsisine yanmaz kagıt koyuyoruz üzerine bu karısımı döküyoruz sulu olmasın karısımımız buna dikkat edelim üzerine bir kasık yardımıyla bastırıyoruz sıkı olması icin sonra 5-10 dk fırına atıyoruz fırından alıp yogurt sosunu döküp afiyetle yiyelim
isterseniz kırmızı biber ve tereyagını kızdırıp yogurt sosunun üzerine de dökebilirsiniz afiyet olsun
patates havuc kuru sogan bezelye pazı ıspanak semizotu patlıcan kırmızı ve yesil biber mantar karnabahar vs gibi
tereyag veya zeytinyagı 1 tatlı kasıgı un ( istege göre konmayabilir ben koymadım ) 1 veya 2 tane yumurta ( yine istege göre miktar ) rendelenmis kasar peyniri be tatlı lor kullandım istediginiz peyniri koyabilirsiniz baharat cesitleri ben acı kırmızı biber karabiber kekik nane köri koydum
sosu icin yogurt süzme veya az yaglı ( istege göre ) sarımsak tereyag
önce soganı dograyıp ben 1 tatlı kasıgı kadar tereyag kullandım yaglı sevmıyorum tavada kavuruyoruz bu sırada patlıcanı patatesi bezleyeyi karnabaharı mantarı biraz haslıyoruz tencerede kırmızı ve yesil biberleri dogruyoruz tabaga hazırlıyoruz havucu rendeliyoruz pazı ıspanak semizotu kesiyoruz bunlarıda tabaga koyuyoruz soganları kavurdugumu tavaya havucu alıp kavurmaya devam ediyoruz sonra biberleri ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz biraz ölünce üzerine hasladıgımız diger sebzeleri ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz üzerine semizotu ıspanak ve pazıyı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ben tuzlu yemedigim icin atmadım hic siz tercihe göre atarsınız altını kapatıp sebzelerimizi biraz sogumaya bırakıyoruz yogurtun icine sarımsagı eziyoruz biraz su koyup karıstırıyoruz diger tarafta yumurta ve peyniri karıstırıyoruz kavurdugumuz sebzelerin icine atıp karıstırıyoruz istedigimiz baharatları ekliyoruz fırın tepsisine yanmaz kagıt koyuyoruz üzerine bu karısımı döküyoruz sulu olmasın karısımımız buna dikkat edelim üzerine bir kasık yardımıyla bastırıyoruz sıkı olması icin sonra 5-10 dk fırına atıyoruz fırından alıp yogurt sosunu döküp afiyetle yiyelim
