• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

KaRaBaSH

KaRaBaSH

Üye
arkadaşlar buyrun bunlar benim resimlerim.. 6 aydır çalışıyorum, çok eksiğim var ama sizlere sunmak istedim, sevgiler..

yaşım 19
boyum 187
kilom 89

bilek: 19
göğüs: 107
bel: 88
kalça: 103
pazu: 39
önkol: 32
uyluk: 59
baldır: 42
boyun: 40

hiçbir destek ürün kullanmadım bugüne kadar. bu kış destek ürünlerden oluşan iyi bir "kür" yapacağım. poz vermeyi gerçekten de beceremiyorum, daha önce denememiştim, öğrenirim yavaş yavaş. olayı çözene kadar serbest pozlar göndermeyi düşünüyorum uygunsa. mesela kollarım çift biceps pozlarında oldukça ufak görünüyor poz veremediğim için.

omuz ve kollarımın büyümesi oldukça iyi oldu bu 6 ayda. kollarım mesela 33'ten 39 oldu, omuzlarım da onları kötü göstermeyecek şekilde gelişti. karnım daha iyi hale geldi. ilk halimin fotoları ne yazık ki yok ama haziran fotoları bile durumu ortaya koyuyor :) göğüslerim hacim anlamında eksik kaldı. vücudumun genel gücü ise eskisine göre çok ilerilere taşındı, o anlamda Allaha şükür fena gitmiyorum. destek ürünlere başlayınca kaliteli bir kas kütlesi oluşturacağımdan eminim.

amacım klasik body yarışmalarına katılmak, hazır olduğum zaman. desteğinizi ve eleştirilerinizi her zaman bekliyorum..

Eklentiler

• 011156.jpg
    011156.jpg
    10,7 KB · Görüntüleme: 566
  • 013637.jpg
    013637.jpg
    11,9 KB · Görüntüleme: 634
  • 012157.jpg
    012157.jpg
    11,1 KB · Görüntüleme: 475
  • 012058.jpg
    012058.jpg
    11,7 KB · Görüntüleme: 703
  • 012447.jpg
    012447.jpg
    11,7 KB · Görüntüleme: 582
  • 011920.jpg
    011920.jpg
    11,7 KB · Görüntüleme: 596
  • 011705.jpg
    011705.jpg
    11,7 KB · Görüntüleme: 552
  • 011413.jpg
    011413.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 524
Son düzenleyen: Moderatör:
trapez yuklenmenı onermem.omuzlar şimdilik bunu kaldıracak seviyede değil.genel açıdan izlediğin yol fena değil.çalışmaya devam.

bu arada karşılaştırma için, haziran başlarındaki fotoğraflarım:

Eklentiler

• 233009.jpg
    233009.jpg
    8,8 KB · Görüntüleme: 417
  • 233608.jpg
    233608.jpg
    13,6 KB · Görüntüleme: 421
  • 233623.jpg
    233623.jpg
    12,3 KB · Görüntüleme: 458
  • 233638.jpg
    233638.jpg
    19,9 KB · Görüntüleme: 430
gayet güzel gelişme ..Vucut yapısı olarakta çok uygun bir kas yapısına sahipsin..Özellikle sırt bölümü şimdiden ben varım demeye başlamış.Kol ve omuz yapısıda güzel..Başarılar

Benim gözüme çarpan eksiklik bicepslerin kısalığı. Biceps programına uzatma hareketlerini eklemelisin . Ayrıca şimdilik diyet önermiyorum . Fazla bulklaşmadan kışı iyi bir tempoyla geçir nisan mayıs gibi sıkı bir diyetle yaza bomba gibi girersin..

başarılar..

gerçekten bicepslerimde öyle bir sorun var. son biceps programım komple scott hareketlerinden oluşuyordu ama gelişme döneminde (3-4 yıl önce) bodyle ilgisiz bir şekilde bilinçsiz biceps çalışmaları yapınca (eve dambıl alıp saçma sapan kaldırıp indirmek) onun etkisini tek bir programdaki scott geçiremedi. yavaş yavaş düzeleceğine inanıyorum çünkü o konuda değişim var biraz.

bu arada zaten gelişimimdeki amaç yağ oranımı şu halime yakın tutarak ağır ama emin bir gelişme. fazla bulklaşmak asla istemiyorum.

trapez yuklenmenı onermem.omuzlar şimdilik bunu kaldıracak seviyede değil.genel açıdan izlediğin yol fena değil.çalışmaya devam.
pozları hatalı vermesinden dolayı trapezleri fazla çalışılmış gözüküyor.ilk resimde dirsekleri daha yukarıda ,yana açık olsaydı ve beline koyduğu ellerinde parmakları aşağıda bilekleri yukarıda olsa daha doğru bir poz vermiş olurdu.bu sayede omuzları bu kadar dar görünmezdi.vücud pozlara kurban gitmiş.
yeni başlayan biri için normal bir gelişme tabi 6 ayda naturel olarak çalıştıysa(bu konuda bilgi verilseydi keşke).naturel çalışmadıysan çok geride kalmışsın ama doğallığı bozmayarak naturel çalıştıysan doğru olanı yapmışsın demektir.6 aylık birine ancak sen yenisin galiba denir(dalga geçme amaçlı değil kafiye olsun diye yazdım:D) spora olan ilginin devamı dilenir (son bir haftadır başlıklarda görülen yazılarından ilginin kalıcı olacağını tahmin ediyorum.)daha başlardasın poz konusunda videolardan yararlanmanı tavsiye ederim.çalışmaya devam.

Vücut bana kalırsa 6 ay için gayet güzel görünüyor.Geniş bi omuzla bu vücut alır başını gider:)Kolay gelsin.

Sana 2 farklı omuz proğramı vereceğim vereceğim proğram tamamen yapına uygun 1. dolgu 2. açmaya yönelik

her omuz antremanında birini yapacaksın 3 ay boyunca

Neck Press
Lateral
Military Press
Bent-Over Dumbbell Lateral Raises

Arnold Press
latarel machine one
Bent-Over one machine Lateral Raises
Front Dumbbell Raises

son olarak bu proğrama uyum için göğüsüne incline sırtada t.bar yada bar rowing eklersen eksiksiz olur..

flexor hocam çok teşekkür ederim. benim için emek verip bir program yazmışsın. yalnız affına sığınarak antrenman programında hocamın (Kaya Arslantepe) dediğinin çok da dışına çıkmak istemediğimi belirteyim.

şu anda omuz programım:

Neck Press 10-8-6-15
Cable Front Raise 10-8-6-15
Lateral 10-8-6
Cable Upright 12-10-8

göğüs programım ise bol bol incline hareketten oluşuyor, üst göğsümün durumu biraz içler acısı olduğu için :)

peki flexor hocam üstte yazdığım programdaki trapez hareketi yerine farklı bir şey yaparak yeni bir düzenleme yapsak nasıl olur?

Bütün V.G lere selam siteye yeni katıldım.kardeş vücudun gelişme yolunda yemenede dikkat ettinmi bu iş olur

Back
Yukarı