rogerfederer0
Üye
Merhabalar. 25 yaşındayım 174 boy ve 68 kiloyum. Spora ilk başladığım dönemde 72 kilo ile başladım ve %24 yağ oranım vardı 2 aylık sürede bunu %18 yağ oranına düşürdüm ve 68 kiloyum. Son 2.5 aydır kilomda değişiklik olmadan yağ yakmaya çalıştım ama %18in altına inmedi hatta çok az da olsa kas kütlem azaldı. Haftada 4 gün spor salonuna gidip kendi standartlarımda ağır çalışıyorum ve kardiyo yapıyorum. Bu sürede fast food, şeker gibi zararlı her şeyden uzak durdum, yemeklerdeki yağ miktarını çok aza indirdim, yeşil çay içtim, yeterince protein aldım ama bir türlü dediğim gibi %18 altına indiremedim yağ oranını bu da 12.5 kg yağ yapıyor. Hedefim en başta bu yağ oranını %13-15 aralığına çekmekti, başaramadım ama daha da fazla zayıflamak istemiyorum. Çok fazla kalori açığı bırakarak beslendiğim için bu süreç beni epey yormaya başladı ve ne kadar kaslı olsada sıska bir görüntü ortaya çıkmaya başladı o yüzden de tekrar 72-74 kilo seviyesine çıkarak hacimlenmek istiyorum ama o kiloları alırken yağ oranımın daha da artmasından korkuyorum ve bu yağlar genel olarak göbek bölgemde toplanmış durumda. Son ölçümümde göbek yağ oranım %21.5 yani 8kg göbek yağı yapıyor. Çok iyi karın egzersizleri de yapıyorum epey de sertleşti ama maalesef istediğim şekle girmedi. Sormak istediğim şey kilo alırken ve kas kütlemi artırırken yağ oranımı düşürebilir miyim yoksa beni ne kadar zayıf düşürse de kilo vermeye, yağ yakmayı zorlamaya devam mı etmeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.