Karbonhidrat tozlarında lif var mı?

Sadece maltodekstrin ihtiva ederler. Yok biliyordum ama varmış. Çözünür lif varmış

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:26 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:04 ----------

Maltodextrins do not contain significant quantities of protein, fat or fiber.

Yokmuş lif. Philisium husk alınabilir eğer lifli bir karbonhidrat kaynağı aranıyorsa.

Son düzenleme:
Sadece maltodekstrin ihtiva ederler. Yok biliyordum ama varmış. Çözünür lif varmış

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:26 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:04 ----------

Maltodextrins do not contain significant quantities of protein, fat or fiber.

Yokmuş lif. Philisium husk alınabilir eğer lifli bir karbonhidrat kaynağı aranıyorsa.

Pardon achilles bilgisizliğime ver. Karb.tozu demiştim maltodekstrini örnek vermişsin. Maltodekstrin dekstroz gibi kana çabuk karışan bir şeker değil mi?

Estağfurullah. Karbonhidrat tozu deyince ben carbo gain tarzı ürünler aklıma geldi. Mesela Now Carbo gain , hardline carbopure gibi. Bunların içinde karbonhidrat olarak maltodekstrin var. Eğer optimum serious gibi bir weight gainer demek istediysen onda hem dekstroz hem maltodekstrin var.

Maltodekstrin:

Maltodekstrin mısır, pirinç ve ya patates nişastasından yapılan kompleks bir karbonhidrattır. Fakat molekül zinciri diğer kompleks karbonhidratlara göre daha kısadır. Gevşek bağlanmış glikoz moleküllerine sahiptir. Dekstroz gibi maltodekstrinde bağırsak tarafından emilir. Yani maltodekstrinde dekstroz kadar kan şekerini ve insülin seviyesini yükseltir.

Fakat maltodekstrinden yaralanmadan önce malto. prçalanmış glikoz molekülleri için karaciğerden geçmesi gerekir. Yani glikojen yenilenmesi için kullanılan oran dekstroza göre daha düşüktür. Fakat daha yavaş metabolize edildiği için kan şekeri ve insülin seviyesinde dekstrozun yaptığı kadar çabuk bir düşüş olmaz. Maltodekstrin kullanımında yağlanma görülmemiştir.

Karbonhidrat tozlarında lif fazla olmaz olsa bile sindirim için yetmez, sabah öğünlerinde özellikle müsli gibi bol lifli bir gıda olarak, diğer öğünlerdede meyve ,sebze yiyerek karşılaman lazım, 20-25 gr civarı sindirim için şart,

lifli olanlar ON Natural Whey / Oaths and Whey gibi ürünlerde bulunuyor.

Türkiye'de Weight Gainerlar'da olabilir belki ama Carbopure gibi %100 karbonhidrat olan ürünlerde %100 de maltodextrin var.

uludagsozlukte maltodekstrinde bu yazıyor:

genelde Nişastanın kısmi hidrolizi ile elde edilen kisa zincirli karbonhidrattir. glukoz gibi hizla absorbe olup kana karisir. seker seviyesini hizla yukseltir. vucut gelistirme sporunda bulk harici genelde tercih edilmez.
anlamadım şimdi ben. maltodekstrin çabuk kan şekerini yükseltiyorsa kompleks karbonhidrat tozunda ne işi var :S

yoksa http://www.uludagsozluk.com/k/maltodekstrin/ açıklama yanlış mı?

eksisozlukte de böyle yazıyor.
tadsız, kolay sindirilen, kana çabuk karışan ve çok çabuk enerji veren, mısır nişastasından elde edilen bir tür şeker türevi.

bu arada volweron,

VG yapanlarda bu günlük lif 30-38 gram olmalı gibi birşey okudum. bu konuda ne düşünüyorsun?

Son düzenleme:
Back
Yukarı