Kardiyo sırasında sırtta ağrı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zrgn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zrgn

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Saat'te 8km hızla koşarken 2 ya da 3 dakika içinde nabzım 170'e çıkıyor ve biraz daha devam edersem sırtımda bir ağrı oluşuyor. Yeri tam olarak sağ kürek kemiğinin altı. Yürürken bir sorun olmuyor ama koşarken böyle bir problemle karşılaşıyorum. Bu ağrı başladığında nefes alırken bile batmaya başlıyor. Bu nedenle doktora gidene kadar kardiyo yapmamayı ya da yaparsam sadece yürümeyi düşünüyorum.

Doktora gitmeden önce bir fikrinizi almak istedim. Dayanıklıkla alakalı birşey mi ? yoksa sağlık problemi mi?

Fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

------
Boy: 175 cm
Kilo: 70 kg

aynı şey bendede oluyor yaklaşık 40 dk kardiyo yaparken ara ara 5 6 km hızlara düşüp sonra 8 9 larda koşu yapınca sol tarafım acayip batma yapıyor ve nefes alırken ağrı fazlalaşıyor..sebebini bende merak ediyorum inşallah kötü birşey değildir..

dalağınız şişmiş olabilir bunu engellemek için ya hızı düşüreceksiniz ya da antremandan önce midenizin boş olması gerekmekte

sırt ağrısı sol tarafta genelde eskiler hep kalbe yorarlar aşırı zorlamadan kan pompalamak için yoruluyor olabilir ama bnce gene de doktora görün doktorun ilk lafıda kesin sporu bırak olur o da ayrı bir mesele

Yarı tok karna spor yapmaya özen gösteriyor musunuz? Spordan bir buçuk ile iki saat önce beslenmeyi kesmiş olmak bu işin standartı sayılabilir.

170 nabız çok fazla değil, ancak bu nabza 2-3 dakika içerisinde erişmek sakıncalı bir durumdur. Size 8 km/h ile başlamak fazla geliyor olsa gerek...

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim problemim geçti. Gittikçe seviyeyi arttırdım. Şimdi 10kmh ile 4 dk koşuyorum sonrasında 2 dk 6kmh ile yürüyorum ve tekrar 4 dk koşmaya başlıyorum. Yani artık koşarken sırtımda bir ağrı olmuyor.

Spor hocamla da görüştüm yel girmişte olabilir dedi.

Tekrar teşekkürler.

Back
Yukarı