Kardiyo(Terlemek) İçin Hangisi Daha İyidir?

Bosbossy

Üye
Merhabalar,

Homegym tarzında evimin bir odasına kurulum yapıyorum. Power rack, bench sehpası, ağırlık setlerim falan hazır. Bunların yanında kardiyo yapacağım günler için aşağıdakilerden hangisi daha yararlıdır?

Koşu Bandı
Bisiklet
Eliptik Bisiklet (Uzay Yürüyüşü)

Bunlardan birini alıcam, sizce hangisini almalıyım? Yoksa ekipmana gerek olmadan da kardiyo yapılabilir mi?

koşu bandı her zaman candır :)

Kardiyo terlemek değildir. Fazla terledim diye fazla kalori yaktım diye bir şey olmaz. Soğuk ortamda terlemeden daha fazla kalori yakabilirsin vücüt ısıtmak için daha fazla kalori yakacaktır.
Dışarıda koşarak,yüzerek,bisiklet sürerek, basketbol, futbol oynayarak ya da evde hoplayıp zıplayarak kardiyo yapabilirsin.

Merhabalar,

Homegym tarzında evimin bir odasına kurulum yapıyorum. Power rack, bench sehpası, ağırlık setlerim falan hazır. Bunların yanında kardiyo yapacağım günler için aşağıdakilerden hangisi daha yararlıdır?

Koşu Bandı
Bisiklet
Eliptik Bisiklet (Uzay Yürüyüşü)

Bunlardan birini alıcam, sizce hangisini almalıyım? Yoksa ekipmana gerek olmadan da kardiyo yapılabilir mi?
Eliptik bisikletteki harcanan efor, alt üst hareket vb nedeni ile hiç sevmesem bile kardiyoya en yakışan ekipman olduğunu düşünüyorum

Back
Yukarı