Kardiyoda Sorun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xcc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xcc

Üye
Merhaba!Ben yaklışık 4aydır kilo vermek için kardiyo egzersizleri yapmaktayım.Ancak başladığım günden bu zamana kadar bir sorunum var.genelde 30-35dk kadar koşmaktayım.bu süre zarfında 4.50km koşuyorum.ancak her zaman sol ayağımın ön kısmında kas yanması gibi bir ağrı oluşuyor.çoğu zaman erken bırakmama sebeb veriyor.bırakmadığımda ise bu ağrı yaklaşık yarım saat boyunca sürüyor ve yürüyemiyecek duruma getiriyor.baktığımda ise sol ayağım sağa göre daha çok geliştiğini görüyorum.daha sert vs. bunun nedeni nedir?şimdiden çok teşekürler.

Laktik asitle ilgili bir sorununuz olabilir. Aşil tendonunda bir hasar olabilir. Magnezyum eksikliğinden kramplar olabilir. yetersiz beslenmeye sahip olabilirsiniz.

Bacak kuvvetiniz zayıf olabilir. bir dünya ihtimal var. Deadlifter doğru söylemiş. Doktora gitmeden çözüm bulmak zordur.

nasil bir kardio planı izliyorsunuz?

• Like
Reactions: xcc
Coyote Ye Katılmakla Birlikte Şunlarıda Belirteyim Koşun Bandı Her İnsana Göre Değişmektedir Düz Tabanlı Yada Normal Tabanlısınız Belkide Ama İşte Elden Bir ŞEy Gelmiyor Spor Salonunda Ne Bulduysak Onla Yetinecez :)

• Like
bacağın önünde hissettiğn ağrı ayak dorsifleksörlerinin ağrısı. koşuya başlamadan önce iyi ısınma yapman şart.her adımda bu kaslar ayağı yerden kaldırdığı için mesafe arrtıkça ağrı oluşuyor. iyi gerdirme yapman lazım. elinle destek aldıktan sonra sol ayağın yerde ikensağ ayak parmaklarının üzerine dikel. ayağın tabanını üste gelecek şekilde ayağını yere yatır. yani ayağın dışa doğruı yatarken tabanda yukarı doğru bakmaya başlayacaktır. bu sırada bacak ön tarafında gerilme hissedersin. koşma sırasında ağrı oldğunda koşuyu sonlandırırsan mutlaka bu germe egzewrsizini de yap. olduğu gibi bırakırsan kas iyice kasılır ve aşırı ağrı hissetmeye başlarsın.
normal zamanda da bu germeleri yaparsan bu bölge kasları gevşer ve uzar, ağrıların azalır.

• Like
Back
Yukarı